Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
No pomyśl logicznie - czy gdyby IQ decydowało o umiejętności przetrwania - czy Pigmeje przetrwaliby bez MOPSów bez 800plusów, bez NFZ, bez policji? A pomyśl jeszcze logiczniej - czy rurkowiec na dnie oceanu mają IQ 0,00000000001 przetrwałby miliony lat?
Hm, nie bardzo wiem nad czym mam myśleć, dla mnie to logiczne. Iloraz inteligencji nie jest decydującym do przetrwania, bo ktoś w wysokim IQ, a znam takiego gościa, nadal nie potrafi dupy podetrzeć, za to od 3 roku życia rozwiązuje tak skomplikowane zadania, że aż ciężko w to uwierzyć. Wysłać go jednak do lasu i zginie
wysokim IQ,
Wysokie IQ jest konieczne do rozwoju. Do przetrwania ważne jest przystosowanie do środowiska
Owszem, nie mam duszy cepa
O umiejętnościach radzenia sobie w życiu nie decyduje iloraz inteligencji, warto to wreszcie zrozumieć
Jak nie inteligencja to może wykształcenie? To podam Ci przykład z życia. Człowiek inteligentny poradzi sobie, bo jak czegoś nie wie to poszuka sposobu lub po prostu się zapyta...Człowiek wykształcony używa tylko swojej wiedzy nabytej. I to jest właśnie różnica między mną, a adwokat mojej pierwszej żony. Niby jest wykształcona, ale brak jej inteligencji i przez 3 lata nic jej się nie udało załatwić dla swojej klientki. Uważała, że jak nie jestem wykształcony z prawa cywilnego to mi wciśnie każdy kit😅
[ Dodano: 2024-12-08, 18:44 ]
Hm, nie bardzo wiem nad czym mam myśleć, dla mnie to logiczne. Iloraz inteligencji nie jest decydującym do przetrwania, bo ktoś w wysokim IQ, a znam takiego gościa, nadal nie potrafi dupy podetrzeć, za to od 3 roku życia rozwiązuje tak skomplikowane zadania, że aż ciężko w to uwierzyć. Wysłać go jednak do lasu i zginie
Instynkt przetrwania to troszkę inna rzecz niż iloraz inteligencji
Owszem, nie mam duszy cepa
O umiejętnościach radzenia sobie w życiu nie decyduje iloraz inteligencji, warto to wreszcie zrozumieć
Dokładnie, każdy z nas uważa IQ jako główne źródło mądrości człowieka a to bzdura.
Iloraz inteligencji co najwyżej definiuje zdolność do logicznego myślenia i przyjmowania wiedzy.
Doskonale wiemy, że inteligencja i mądrość w parze często nie idą, czego dowodem jest Kuba Wojewódzki- mega inteligentny człowiek, potrafiący sprytnymi technikami prowadzić rozmowę wg własnej narracji- ale gry trafi na osobę, która nie da się przekrzyczec i jest po prostu mądra- to leży. Imbecyl trafił raz na Andrzeja Grabowskiego czy Makłowicza i juz więcej ich do studia nie zaprosił. Warto też obejrzeć odcinki stare- np gdy gościł Titusa z Acid Drinkers, który nie pozwolił się wkręcić w wyrwane z kontekstu niedopowiedzenia i wręcz on prowadził program, a nie ten wieśniak wojewódzki.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów