kolory żółty i czerwony: upośledzenie
zielony, niebieski i fioletowy: inteligencja normalna i wysoka.
Także panowie radzę zwrócić uwagę na bliski wschód i afrykę
Ja nie chcę badań na temat serca czy leków. Ja chcę badania na temat mózgu. Oraz nie chcę streszczenia, tylko całego artykułu. No chyba że masz dostęp i dasz mi hasło.
nigdzie nie mówię, że jest różnica w budowie mózgu. sam tam coś napomknąłeś o fizjologii - a w tej są jak widać pewne różnice (sam podkreślam - bez znaczenia).
ano - rację mają też ci, którzy mówią, że testy iq są ustandaryzowane - dla każdego będą mierzyć to samo, bez względu na pochodzenie (klocki/rysunki/itp wszędzie są te same i tak samo postrzegane).
Mój drogi kolego IQ to wynik testu IQ, który jest standardem, czyli jest taki sam na całym świecie w danym okresie.
Nie masz racji w tym co mówisz do autora , a to co przytaczasz jako douczenie jest gówno warte. Podejrzewam, że brałeś udział jedynie w internetowych testach IQ więc wybaczam to co pierniczysz.
Na wynik w teście IQ wpływ ma jedynie doświadczenie w rozwiązywaniu problemów ( modalność mózgu ), wrodzona zdolność, panowanie nad stresem i rozwinięta logiczna część mózgu.
Rasa żółta nie istnieje. Ma taki sam kolor skóry co rasa biała, jednak różni się ukształtowaniem ciała, mają oni słabsze i niższe ciała, co sprawia iż muszą sobie lepiej radzić i mają więcej problemów. Ponadto w ich umiejscowieniu jest więcej zwierząt, które mogą zabić człowieka. Zaś w przypadku afryki, tam nie ma nowych kłopotów, tam cały czas przewija się najczęściej instynkt przetrwania.
Jeśli uważasz ze wiedza pomaga, to otworz dowolna stronę z wikipedii, przeczytaj całą, później otwórz ten test interntetowy bo normalnego nie masz dostępu jedynie szkoly wyzsze maja do niego dostep ( tak robilem ten test 131 to bylo ponizej sredniej na uczelnii, wstyd mi ) i mam nadzieje ze wiedza Ci się przyda haha A to ze masz przepuszczac kobiety przodem takze bedzie tam przydatne, ba a to ze masz szanowac innych to juz dodatkowe 50 pkt . Gościu dorośnij, albo po prostu nie wypowiadaj sie na tematy o których gówno wiesz i jeszcze obrażasz innych.
Nawet jesli miałbyś rację (a jej nie masz w niczym ) to autor wkleił coś z wikipedii, to są liczby. A jakbyś nawet został cyrkowym klaunem czy płakał godzinami to nic to nie zmieni, bo liczby to liczby i żadne emocje czy teorie tego nie zmienią. Bo jak biegacz pokonuje 100 metrów w 10 sekund to co ma w głowie nic nie znaczy dla tego co osiąga i jest widoczne z zewnątrz. 10 sekund to 10 sekund i tyle, wczesniejszy wysiłek to inna sprawa.