International Isle of Man TT (Tourist Trophy) Race - wyścigi motocyklowe rozgrywane niemal nieprzerwanie od 1907 roku na Wyspie Man. Przez wiele lat uważane za jeden z najbardziej prestiżowych wyścigów motocyklowych na świecie. Wydażenie to w latach 1949–1976 było częścią FIM Motocyklowych Mistrzostw Świata. Następnie w związku z kontrowersjami związanymi z bezpieczeństwem impreza wypadła z kalendarza Mistrzostw 1977. Aby zachować staus wyścigów międzynarodowych w latach 1977–1990 The Isle of Man TT Races została utworzona nowa formuła wyścigów: Formuła TT. Od 1989 wyścigi są rozgrywane pod egidą Departamentu Turystyki Wyspy Man jako Isle of Man TT Festival.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nie powiem, zapierdalają ładnie.
Mimo, że muzyka nie do końca w moim guście, to filmik dobry. Piwo leci.
dla mnie to kozacy, za każdym zakrętem śmierć czeka a oni sobie jadą.. kozak
Dawcy orgazmów ładnie zapierdalają
Cos wspaniałego takie wyścigi... z perspektywy widza.
Przynajmniej tam żaden Polak nie zginął...
Karql napisał/a:
Dla sadystów lista śmiertelnych wypadków w tych wyścigach:
en.wikipedia.org/wiki/List_of_Snaefell_Mountain_Course_fatal_accidents
Przynajmniej tam żaden Polak nie zginął...
wielki szacun dla gości, muszą nieźle ogarniać, żeby przy takich prędkościach się nie rozpierdolić.
Ludzie w motogp mają już jaja żeby tak jeździć ale tutaj to przebija wszystko co można sobie wyobrazić, nie znam chyba bardziej niebezpiecznego wydarzenia w sporcie niz własnie ten wyscig.
nie ma chuja - bezpieczniki z głowy mają powyciągane
Czy to w ogóle jest gdzieś transmitowane, choćby w necie? Przecież to zajebista sprawa jest, ale w tv się nie puszcza, bo zaraz by było pierdolenie, że zarabia się na czyjejś śmierci. No ale do chuja - jak wyścigi są bez względu na niebezpieczeństwo, ludzie chcą oglądać (bo kto by nie chciał?) to dlaczego nie ma transmisji, skoro puszcza się np. nudne skoki narciarskie?
też czytałem troszkę o tych wyścigach TT i jak dla mnie to rzeźnia, wielu moich znajomych, ogarniętych motocyklistów mówi, że nie pojechałoby tam z taką prędkością, tam jest taka walka że nie ma przebacz, kroczy się na cienkiej linii między adrenaliną a śmiercią, nie wiem czy od tego 1977 roku ginie co roku ktoś czy nie, ale jak na tyle lat wyścigów lista jest pokaźna bardzo. Nie ma tam wybacz, dopierdalają tam ostro do pieca !! zajechane silniki, nawet popękane ramy po jednym wyścigu to już znaczy że jest dojebywanie na maxa !!
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów