Dziecko rodzi się grzeszne? Jak nie zostanie okrzczone to idzie do piekła. Przecież to jest popierdolone. Mała bezbronna istota jeszcze bez świadomości. Pan bozia jest okrutny... albo nie wszechmogący.
Pojebane jest to w każdej religii że się małego chujka chrzci żeby wychowywać go w swojej zjebanej wierze. A człowiek powinien decydować o tym czy chce być chrzczony, gdy jest dorosły. Tak to od małego się pierze mózgi i wmawia że istnieje jakieś coś co nas stworzyło i wgle kurwa liż mi stopy.
Boli dupa, że rodzice ochrzcili. Że na komunie był rowerek czy inny komputer. Że do bierzmowania też zmusili. Pizda jesteś, a nie ateista. A za parę lat albo i już "proszem gsiendza kobieta ślup gościelny kce proszem gsiendza". Od podstawówki do matury ojciec pewnie też do łba nie wpoił matematyki czy fizyki i skończyłeś po radach matki na kurwa socjologii. To stara też będziesz obwiniać, że pracy dobrej nie możesz znaleźć?
A w kwestii wierzyć/nie wierzyć nie będę się kłócił bo to sprawa indywidualna.
A co to jest limbo w mitologii chrześcijan?
Szczerze powiedziawszy dawno nie widziałem kogoś, kto byłby wychowywany w jakiejś wierze.
Zawsze można się odochrzcić przy pomocy:
Chrzest to nie problem, gorzej jeśli ktoś został wyruchany przez księdza
Apostazja też nic nie daje bo oni jej nie uznają. To jest tylko informacja do KK, że rezygnujesz z uczestnictwa w życiu tej zbrodniczej organizacji mafijnej. Po prostu ekskomunika na życzenie.
Pozbawiasz się praw, czarownik cię nie pochowa, nie możesz świadkować przy uroczystościach, nie możesz wpierdalać wafelka itp.
KK to mafia a jak wiadomo z mafii nie można odejść.
Nawet GIODO nie daje rady z tym skurwysyńskim kościołem. KK przechowuje wasze dane jakie chce i GIODO jest bezsilny bo KK nie uznaje polskiego prawa. A polski wymiar sprawiedliwości jest za słaby i nie ma żadnej chęci aby walczyć z KK.
Pojebane jest to w każdej religii że się małego chujka chrzci żeby wychowywać go w swojej zjebanej wierze. A człowiek powinien decydować o tym czy chce być chrzczony, gdy jest dorosły. Tak to od małego się pierze mózgi i wmawia że istnieje jakieś coś co nas stworzyło i wgle kurwa liż mi stopy.
Lepiej wierzyć temu, co mówi Twoich dwóch ojców...
Ale i tak jesteś za przymusowym/wbrew woli rodziców szczepieniem niemowląt i dzieci?
Czasu mało, zadań wiele...
Nie byłem tzw. bierzmowany..
300 pytań- odpowiesz i duch ich święty wstąpi..
Rodzice swoje i oki a ja swoje- nie .
Ps. Historia kościoła i takie tam zapytaj - w większości odbiorą jako atak .Wiedza zerowa i klapy na gały ..
No tak . Bo jak ojciec z matką chcą wszczepić dzieciom pewne wartości to jest pojebane. Jeżdżę na moto więc mogę przewieźć syna może sie zarazi tą pasją, ale nie bo to będzie pojebane i będzie miał wyprany mózg. Jestem lekarzem więc przekażę co wiem dzieciom, udostępnię im swoją wiedzę i znajomości- ale nie bo to jest złe bo oni nie będą sami o sobie decydowali.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów