Moim zdaniem grubo polecieli
Moim zdaniem grubo polecieli
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Zawsze mnie zastanawia dlaczego uwazacie że my chrześcijanie mając za sobą 2000 lat największej w dziejach ludzkości kultury, zbior najwybitniejszych dzieł architektury, muzyki, malarstwa, literatury, powinniśmy się tłumaczyć wam piwnicznym pokrakom, walacym konia do filmików z palonymi murzynami, i roxjezdzanymi dziećmi , ziejacym nienawiścią do wszystkiego co ma jakąś wartość, dlaczego uważacie ze powinnismy sie tłumaczyć z naszych obrzędów
A kto pisał, że powinniście się z czegoś tłumaczyć? Jedyne co powinniście zrobić, to w... do izraela, bo tam wasze miejsce.
wypierdalać
Kościół to miejsce publiczne, jak otwarty, to będzie sobie chodził gdzie mu się podoba.
Po co wlazłeś do kościoła? Ktoś cię tam zapraszał?
A to jakieś zaproszenia trzeba mieć? Bo z tego co wiem to do kościoła to se od tak można wejść.
Zawsze mnie zastanawia dlaczego uwazacie że my chrześcijanie mając za sobą 2000 lat największej w dziejach ludzkości kultury, zbior najwybitniejszych dzieł architektury, muzyki, malarstwa, literatury, powinniśmy się tłumaczyć wam piwnicznym pokrakom, walacym konia do filmików z palonymi murzynami, i roxjezdzanymi dziećmi , ziejacym nienawiścią do wszystkiego co ma jakąś wartość, dlaczego uważacie ze powinnismy sie tłumaczyć z naszych obrzędów
Gdzie ja chciałem żebyś mi coś tłumaczył.
Okres panowania chrześcijaństwa w Europie to przestój w nauce i sztuce oraz rozwoju cywilizacji. Ciemnogród i wieczny mrok rozjaśniany luna z płonących stosow na których palono ludzi i ksiegi.
Odwilż nastąpiła dopiero w epoce renesansu i wtedy następuje rozwój.
Wasza mitologia jak każda to esencja gówna.
Nie zapędzaj się tak, bo pańskie oko konia tuczy... Zapomniałeś o ok. 7000 lat istnienia kultury i religii starożytnych Egipcjan, prawie 8000 latach kultury hinduistycznej, oraz ok. 2500 lat cywilizacji starożytnej Grecji i Rzymu, bo można uznać ich ideologicznie za tożsame... Także nie sraj się z tym najwybitniejszym okresem dla ludzkości, jakim jest chrześcijaństwo, bo przez te 2020 lat częściej kojarzyło się ono ludziom z ogromnymi podatkami "za damski chuj", zabijaniem innowierców, torturami i paleniem na stosie, a także ogromnymi pieniędzmi i wpływami religijnych oligarchów oraz zahamowaniem nauki, szczególnie tej "niezgodnej" z linią kościoła. Aha, i pamiętaj, jak to się skończyło dla innych religii "wielkich i wybitnych"... Bogów Egipcjan, Greków i Rzymian już dziś nikt nie czci, a współczesne Indie taplają się w biedzie i gównie, tak skończyła się dla nich wielka cywilizacja... Tylko czas pokaże, czy chrześcijaństwo też w końcu nie wyląduje na śmietniku historii, bo na razie u kierownictwa nie widać chęci dostosowania się do nowych, wspaniałych czasów, tylko cały czas klepią te swoje zabobony... Nie oceniam, ja tylko zauważam.
Oby się tylko Jezus z tego wylizał
Dobrze, że nie dodałeś "nauki", bo to byłoby za dużo, nawet jak na sadola
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów