daf098 napisał/a:
Znasz tylko jego twórczość i wykreowaną przez niego postać a problem jest w tym że bezpodstawnie oceniasz mnie i każdego kto ma inne zdanie niż Ty na temat Peji bo chuja wiesz a cwaniakujesz jakbyś w jednych gatkach ze mną chodził.Po czym wnosisz że nie mam pojęcia? Może nie zauważyłeś ale ja nie oceniam jego twórczości bo mnie ona nie interesuje niech sobie go słucha kto lubi ale wkurwia mnie robienie świętego z kolesia który miał sporo za uszami kiedy inni mieli jeszcze gorzej niż on i zapierdalali od rana do nocy żeby uczciwie na chleb zarobić zakładali rodziny ,nie pili ,nie ćpali i starali się żeby ich dzieci miały lepiej niż oni a teraz jakiś gówniarz mówi o nich CI"którzy nie osiągnęli nawet garstki z tego co zrobił Rychu".Fajnie że chce się w jakiś sposób zrehabilitować ale mam nadzieję że tego nie robi pod publikę bo to teraz takie modne. Jeśli się mylę to życzę mu wszystkiego najlepszego.
a opieka społeczna ma Cię głęboko w dupie i gratuluję jeśli nigdy nie potrzebowałeś ich pomocy
Wiesz o nim mniej niż ja, a wydajesz na jego temat negatywne opinię, powiedz mi jak można oceniać kogoś, o kim nie ma się pojęcia? I nie obrażam każdego, kto ma inne zdanie niż ja, po prostu wytykam głupie zachowania, bo ja oddając komuś szacunek, nikogo nie krzywdę, Ty nie mając pojęcia o Peji powielasz stereotyp na jego temat.
Inni czytając Twoje komentarze o tym, ze jest głupi i dorobił się niemoralnie grubej forsy (być może którejś z tych rzeczy nie powiedziałeś, nie chce mi sie tego sprawdzać, bo dużo osób wypowiadało się już w tym temacie) są przekonani ze tak jest, w momencie, gdy Ty tak naprawdę nie jesteś pewien czy tak jest, bo nie zaczerpnąłeś na ten temat informacji.
I pewnie powiesz ze to działa w dwie strony, ze skoro nie znam go osobiście, to nie nie mogę przedstawiać go pochlebnie. Mimo to ja nie uważam ze jest święty, bo może są ludzie, którzy mimo trudnego dzieciństwa nie oddawali w młodości tyle agresji co on, ale każdy ma inną osobowość. A Rychu zawsze był buntownikiem, który karcił tylko wrogów i potrafił zrobić coś naprawdę dobrego i tworzył ku temu okazje. Mały przykład z Kozakiem: mimo ze Peja jest z nim mocno pokłócony, bronił go w aferze która wynikła w związku z przedstawieniem Kozaka w filmie "Jesteś Bogiem". Rychu twierdzi ze film akurat w tym momencie mija się z prawdą, i mimo ze Kozak to jego oponent, to Rycha interesują zawsze fakty i prawda, a nie własna korzyść. Takich przykładów mógłbym przytoczyć co najmniej kilka, chociażby z Liroyem, ale nie o to tutaj chodzi.
Co od dorabiania się. Obejrzyj sobie film "Blokersi" i materiały przed tym filmem. Rychu długo, długo był niesamowicie chudy, bo najnormalniej w świecie nie miał co jeść, nie mówie ze nie ma ludzi którzy mielo od niego gorzej, bo zawsze tacy są. Ale w sytuacji Rycha trudno było o pogorszenie. Szanuje go za to ze wszystkiego co ma dorobił się sam i bez wątpienia nie leci na kasę, ponieważ mógłby sie jej dorobić multum postępując tak jak niektórzy z tej samej branży, których nie chce wymieniać. Peja to jest człowiek, który ma własne, słuszne zasady i nimi się kieruje i jeśli chcesz moge podać Ci tego liczne dowody.
Napisałeś że Peja ćpał... i znów wypowiadasz sie człowieku na temat, o którym nie masz pojęcia. Stosunek Peji do narkotyków jest prosty: "Białe ścierwo". Od początku swojej kariery bierze uwdział i organizuje koncerty przeciw narkotykom. I jak sam mówił, nie w jego typie jest mówienie ludziom ze mają nie ćpać bo to jest be. On dociera do niech poprzez muzykę.
Napisałeś tak: "jakiś gówniarz mówi o nich CI"którzy nie osiągnęli nawet garstki z tego co zrobił Rychu"
Po pierwsze wiedzę ze przerasta Cie kulturalna rozmowa, więc mnie kurwa nie obrażaj, bo o mnie tym bardziej nic nie wiesz.
Po drugie, pokaż mi jakiegoś mojego oponenta w tym temacie, który osiągnął tyle co Rychu. Pokaż mi kogoś, kto dorównuje swoimi wyczynami prawie 20 lat utrzymywania się na szczycie w polskim rynku muzycznym. Każda płyta Peji ma złoto (niektóre platynę), a po wydaniu płyty, krążek utrzymuje się tygodniami na pierwszym miejscu OLIS. Jak powiedział nawet Tede: Rychu Peja sprzedaje w tydzień tyle płyt ile Doda w rok.
Mimo to Peja nie tonie w hajsie, ma zwykłe mieszkanie w bloku i żyje jak przeciętny Polak.
I myśle ze Rychu nie ma się za co nikomu rehabilitować, ponieważ nikomu nic złego nie zrobił. Zaraz powiesz ze robię z niego ofiarę, ale to on jest krzywdzony przez takich jak Ty, którzy sądzą ze jest agresywnym dresem, tylko dalatego, ze gra rap jest łysy i wywodzi się z takich a nie innych klimatów.