Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
gohan27-01 2017-02-25, 18:50
Chuj chujowi chujem
Zgłoś
Kislowy_wampir 2017-02-25, 19:11
@ up Stajan ziomekczu wpadnij do Łodzi to zobaczysz na własne oczy że to co opisał Sabajone właśnie jest przykładem "jazdy na suwak" w praktyce, kurwa muszę zainwestować w kamerkę ile już akcji miałem dziwnych hehe. ale tak jest właśnie że ludzie już kurwa 30 metrów przed zwężeniem wpierdalają się na pas bo kurwa niby jazda na suwak, albo jebani zgierzanie te kurwy to jeździć nie powinny nawet na rowerach, według nich jazda na suwak to nie jest jeden na jeden tylko 3-5 aut i dopiero jedno i znowu ehhhh kurwicy idzie tam dostać normalne.
Zgłoś
BubaBuba 2017-02-25, 20:16 2
To Ostrobramska, za Promenadą. jeżdżę tam codziennie. Z trzech pasów robią się dwa. Z Audi powinien zwolnić, za Hondą miał w chuj miejsca. Normalnie jak ktoś jedzie, to się go wpuszcza, cwaniaki.
Zgłoś
waloos 2017-02-25, 20:20 10
Ludzie, kurwa mać jaka jazda na suwak? Na suwak jedzie się w przypadku korka albo poruszania się z małą prędkością.

Ja to po pierwsze bym się zastanowił czy gość w audi nie złamał prawa już na samym początku - chodzi mi o wyprzedzanie na pasach. Wyprzedzać nie można na pewno, teoretycznie manewr wyprzedzania polega na przejeżdżaniu obok samochodu jadącego w tym samym kierunku - więc ta sytuacja się pod to łapie - no ale policjantem nie jestem więc dobrze by było gdy ktoś to potwierdził.

Druga sprawa jest tam znak informujący o końcu pasa po którym to Audi jedzie, więc w jego interesie jest aby bezpiecznie zmienić pas, a przy takiej zmianie pasa obowiązują takie same zasady pierwszeństwa jak przy każdej innej zmianie pasa. Dlaczego gość w Hondzie ma hamować, kiedy może zrobić to ten w Audi i wykonać bezpieczny manewr?

Owszem, gość w hondzie mógł go puścić i byłby spokój, ale to byłaby tylko i wyłącznie jego dobra wola. Nie rozumiem tylko logiki kierowcy audi, chciał się wycfanić i wyprzedzić jedno auto, ok może mu się spieszyło. Ale już później nie śpieszyło mu się hamować i blokować cały pas...kurwa póki na naszych drogach ludzie nie przestaną leczyć kompleksów małego chujka to takich sytuacji będzie coraz więcej.
Zgłoś
Kosmodysk 2017-02-25, 20:31 1
Huj by mnie blokował, to bym i tak zmienił pas. Stać mnie, OC z bez utraty zniżek za dzwona, z ac bym auto klepną, a 250zł mandatu jak by debil dzwonił na policje dal samej satysfakcji zepchnięcia buraka z drogi bezcenne.

PS:huja bym zrobił, rowerem się nie da...
Zgłoś
meier 2017-02-25, 20:58
@waloos
jakie kurwa wyprzedzanie na pasach skoro ruch jest kierowany swiatłami?
Zgłoś
waloos 2017-02-25, 23:35
meier napisał/a:

@waloos
jakie kurwa wyprzedzanie na pasach skoro ruch jest kierowany swiatłami?

no niby światła są, ale pasy też - nie wiem jakby to było traktowane. Światła nie wyłączają znaków informujących o pasach, a te obligują Cię do zachowania ostrożności.
Mnie się wydaje, że nie można, ale tak jak pisałem nie jestem z "firmy" więc się na tym nie znam. Przydałby się jakiś fachura z drogówki, a tacy raczej się nie ujawnią tutaj.
Zgłoś
Henboh 2017-02-25, 23:51 2
@waloos
Tak jak meier pisał, jest zakaz wyprzedzania przed i na przejściu, ale tylko w sytuacji ruchu nie kierowanego (brak sygnalizacji). Przy sygnalizacji pieszy ma czerwone i nie ma prawa znaleźć się na przejściu, więc takie wyprzedzanie mu nie zagraża (pomijam sytuacje pieszych ładujących się na czerwonym). Tu nie trzeba być z drogówki, tylko znać przepisy (ale przecież kierowca król szos, takimi pierdołami nie będzie sobie dupy zawracać).

Ostatnio to tłumaczyłem jednemu, to napiszę to i tutaj:

Hierarchia poleceń
"Art. 5.
1. Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze są obowiązani stosować się do poleceń i sygnałów dawanych przez osoby kierujące ruchem lub uprawnione do jego kontroli, sygnałów świetlnych oraz znaków drogowych, nawet wówczas, gdy z przepisów ustawy wynika inny sposób zachowania niż nakazany przez te osoby, sygnały świetlne lub znaki drogowe.

2. Polecenia i sygnały dawane przez osoby kierujące ruchem lub uprawnione do jego kontroli mają pierwszeństwo przed sygnałami świetlnymi i znakami drogowymi.

3. Sygnały świetlne mają pierwszeństwo przed znakami drogowymi regulującymi pierwszeństwo przejazdu."

oraz a raczej przede wszystkim

"Art. 26.
3. Kierującemu pojazdem zabrania się:

1) wyprzedzania pojazdu na przejściu dla pieszych i bezpośrednio przed nim, z wyjątkiem przejścia, na którym ruch jest kierowany;"
Zgłoś
shiters 2017-02-26, 1:26
Witam, to ja byłem kierowcą tego audi, fajne tezy tutaj macie pozdrawiam
Zgłoś
S................e 2017-02-26, 2:20
shiters napisał/a:

Witam, to ja byłem kierowcą tego audi, fajne tezy tutaj macie pozdrawiam

Nie stać cię na takie auto więc spadaj.
Zgłoś
rudikopf 2017-02-26, 9:22 1
Nie wiem ile w tym racji ale byłem już w kilku warsztatach samochodowych o w miarę nienagannej opinii i w każdym zdarzyło mi się słyszeć, że audi jest dla pedałów...
Zgłoś
afcv 2017-02-26, 10:47
Jak to się dzieje, że najwięcej piw ma komentarz napisany przez kogoś kto nie ma pojęcia o jeździe na suwak i kulturze jazdy? Jeszcze jedno.. Jakie kurwa tamowanie ruchu skoro było czerwone?
Zgłoś
Sonal 2017-02-26, 11:15
Oglądając kolejny raz filmik mam przekonanie graniczące z pewnością, że hondziarzowi wisiało i powiewało zachowanie padałka z audi. Zapewne ani przez chwilę nawet się nie zastanowił o co pederaście z audi chodziło ztyum manewrem.
Zaś zniewieściały kierujący audi już do końca dnia jeździł z dumnie podniesioną brodą i chwalił się jak "łun to doł nauczka tymu hujowi!!"

Stajan napisał/a:

"Jazda na suwak - metoda dojazdu do zwężenia jezdni, polegająca na kontynuowaniu ruchu na obu pasach do samego momentu zwężenia, a następnie przepuszczaniu przez każdy pojazd jednego pojazdu z pasa, który się kończy."

Ta metoda ma skrócić korek przez zapełnienie samochodami obu dostępnych pasów. Twoje rozumowanie w pełni jej przeczy. Mam nadzieję, że chociaż nie bawisz się w szeryfa, bo przez takich debili jak ty, którzy nie mają pojęcia o czym piszą tylko tworzą własne definicje i prawo drogowe, w tym kraju nigdy nie będzie dało się normalnie poruszać. Oddaj prawo jazdy albo przeczytaj kodeks drogowy jeszcze z 50x uzupełniając go jakimś książkowym poradnikiem wzorowego kierowcy.

PS: Nie urwał, nie bronię Audi. Bronię tylko zasady, którą ludzie wypaczają przez własną głupotę.

kodeksowo to tu jechał hondziarz. Co chciałeś przekazać odsyłając do kodeksu drogowego? Bo nie bardzo rozumiem - chyba, że sam go jeszcze nie czytałeś - to wybaczam Ci błąd.
Zgłoś
kawkaman 2017-02-26, 13:19
ostatnio wszelakiej masci buraki poprzesiadały się do audi :/
Zgłoś
S................e 2017-02-26, 16:07 1
afcv napisał/a:

Jak to się dzieje, że najwięcej piw ma komentarz napisany przez kogoś kto nie ma pojęcia o jeździe na suwak i kulturze jazdy? Jeszcze jedno.. Jakie kurwa tamowanie ruchu skoro było czerwone?

Bo kurwa mam rację?
To ze jakiś baran w Audi musi zapierdalać do samego końca pasa dojazdowego mogąc spokojnie wjechać ZA samochód obok nie ma nic do pierdolenia o jeździe na suwak idioto! Jazda na suwak jest stosowana kiedy mamy dwa pasy ruchu i powiedzmy kolizje na jednym z nich i trzeba z dwóch pasów oba zmieścić w jeden a nie kurwa wpuszczać debila który pcha się na siłę mogąc spokojnie wkomponować się w ruch! Rozumiesz już baranie? Pewnie masz Audi albo BMW...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem