📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:31
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
4 minuty temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
HAL-9000 napisał/a:
HUD (Head-Up Display) już od 80 lat stosowany w chevych i pontiacach.
Dziękuje, dobranoc.
chyba w knight riderze
Według mnie to nie przejdzie. Za dużo gówna ogółem i takie coś męczy wzrok.
ja pierdole dymion na knight riderze to Ty sie chyba zatrzymałeś......
Ale po co jakaś super specjalna szyba, wystarczy żeby na desce rozdzielczej coś wyświetlało nam obraz na szybie A szyba będzie może z jakiegoś specjalnego materiału, ale sama w sobie raczej wyświetlaczem nie będzie
Mój tata ok. 40 lat temu w szkole podstawowej dostał zadanie..
Narysuj jak wg. Ciebie będzie wyglądał rok 2000.
Ojciec nie miał weny, więc pobiegł do dziadka który podrzucił mu kilka pomysłów.... mach ciach i mamy rysunek przedstawiający rolnika, który zbiera plony helikopterem.
Morał:
Snucie domysłów na temat jak będzie wyglądała przyszłość za 20-50-100 lat nie ma sensu.
Narysuj jak wg. Ciebie będzie wyglądał rok 2000.
Ojciec nie miał weny, więc pobiegł do dziadka który podrzucił mu kilka pomysłów.... mach ciach i mamy rysunek przedstawiający rolnika, który zbiera plony helikopterem.
Morał:
Snucie domysłów na temat jak będzie wyglądała przyszłość za 20-50-100 lat nie ma sensu.
Irytuje mnie takie coś, z ludzi chcą robić takimi urządzeniami coraz większych debili. Przecież JA SAM WIEM kiedy skończyłem TANKOWAĆ. I po co mi wiedzieć gdzie jest najbliższa stacji paliw? Nie prościej przejechać się kawałek dalej i znaleźć stację? ALbo "uwaga rowerzysta" no motyla noga, jakbym kurde w ogóle nie widział jadąc. Według mnie jest to tylko idiotyzm i "fjuczer" któy rozprasza tylko uwagę i robi wodę z mózgu bo wyłącza kierowcy zmysł orientacji w terenie bo wszędzie jak po sznureczku trzeba jechać a po drugie to nie ćwiczy pamięci i później wsiądzie taki w nie swój samochód i nie wie jak dojechać do własnego urzędu swojego miasta.
@up
rozumując Twój tok myślenia powinniśmy mieszkać w jaskiniach i bić się pałami.
Ułatwienia - Udogodnienia nie są dla debili, ale dla ludzi, którzy wiedzą że to jest wspomaganie, a nie zastąpienie czujności i rozumu kierowcy
rozumując Twój tok myślenia powinniśmy mieszkać w jaskiniach i bić się pałami.
Ułatwienia - Udogodnienia nie są dla debili, ale dla ludzi, którzy wiedzą że to jest wspomaganie, a nie zastąpienie czujności i rozumu kierowcy
Znacznie wcześniej wyświetlacz zastosowano w Corvette oczywiście znacznie uboższy w funkcje.
Swoją drogą, jest to bardzo pożyteczna i fajna sprawa, nie odrywając wzroku od jezdni można kontrolować wiele czynników jak: prędkość, obroty itp. lub nawigację.
Kiedy człowiek troszkę z tym pojeździ, ciężko przyzwyczaić się do normalnych liczników
Znacznie wcześniej wyświetlacz zastosowano w Corvette oczywiście znacznie uboższy w funkcje.
Swoją drogą, jest to bardzo pożyteczna i fajna sprawa, nie odrywając wzroku od jezdni można kontrolować wiele czynników jak: prędkość, obroty itp. lub nawigację.
Kiedy człowiek troszkę z tym pojeździ, ciężko przyzwyczaić się do normalnych liczników
mattheo napisał/a:
ja pierdole dymion na knight riderze to Ty sie chyba zatrzymałeś......
Heh, to rok 2004 był...
Tutaj klika lat później:
Nie mogę się doczekać połączenia tych 2 systemów.
mcmt wiem, filmik wstawilem obrazowo jednak bmw jest w tyle jesli chodzi o tego typu bajery. wystarczy spojrzec na volvo. jednak dla mnie to pewne kontrolowanie kierowcy i robienie z niego głupa jak to napisal wyzej Pieczara
Jak ten złodziej tusek będzie miał coś do powiedzenia jeszcze to chyba będziemy na koniach się poruszać bo nas nie stać będzie na auta i na paliwo.
I będę miał takie coś w Cinquecento ?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów