może spowodować uszkodzenie miernika. Nie wspominając już o fakcie, iż jakiś artysta, spróbuje sprawdzić
aku w skuterze albo chuj go wie gdzie.
Nie polecaj metod, które nie dość, że nieskuteczne (czas dotknięcia biegunów) to jeszcze mogą komuś krzywdę zrobić.
Popieram KOD - Komitet Ochrony Dachowców@2UP tylko bateryjki do pilota. Chociaż w sumie nic wielkiego się nie stanie nawet jak podłączysz normalny akumulatorek od zabawki mogący dać kilkaset czy kilka tysięcy amper bo przewody albo miernik odparują.
piterek098 Amperomierz ma minimalną rezystancję i nawet zwarcie biegunów na "ułamek sekundy"
może spowodować uszkodzenie miernika. Nie wspominając już o fakcie, iż jakiś artysta, spróbuje sprawdzić
aku w skuterze albo chuj go wie gdzie.
Nie polecaj metod, które nie dość, że nieskuteczne (czas dotknięcia biegunów) to jeszcze mogą komuś krzywdę zrobić.
oczywiście to odnośnie baterii a nie akumulatorów a metoda 100% bezpieczna miernika nie da się spalić chyba że ustawisz za mały zakres. sam tak robię ,nigdy nie spaliłem miernika i wiem co robię bo znam się na elektronice
oczywiście to odnośnie baterii a nie akumulatorów a metoda 100% bezpieczna miernika nie da się spalić chyba że ustawisz za mały zakres. sam tak robię ,nigdy nie spaliłem miernika i wiem co robię bo znam się na elektronice
Nie uszkodziłeś, na "paluszkach" czy innych. Ale zasada jest jedna:
Amperomierz podłączamy ZAWSZE SZEREGOWO
I nie siej mi tu panie drogi herezji bo jeszcze sobie jakiś sadol krzywdę zrobi.
Baterii nie wyrzuca się do kosza tylko do specjalnych kontenerów!!!
(...) I nie siej mi tu panie drogi herezji bo jeszcze sobie jakiś sadol krzywdę zrobi.
To by się narobiło
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów