Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Tak można robić z pszczołami bo mój dziadek, babcia, stryjek chodzili bez koszulki do pszczół!
tak ale nie z każdymi "rasami" czy gatunkami/podgatunkami jak to woli bo każdy inaczej to nazywa... niektóre są bardziej agresywne od innych
tutaj kolega wyżej to dobrze opisał
Dobra dobra chyba jestem ekspertem to sie wypowiem prawdziwe pszczoly miodne europejskie nie sa tak bardzo agresywne jak te skrzyzowane z afrykanskimi, jednak tak malo agresywne jak te na filmiku to nie są, uwierz mi Prawdziwe europejskie sa wystarczajaco agresywne, zeby wielokrotnie pozadlic delikwenta, ktory lapie je w rece garsciami. Np. dzisiaj pracowalem przy pszczolach w podkoszulku bez siatki na glowie co nie zonacza, ze jak wysypie sobie roj tych pszczol na glowe to wyjde z tego bez uzadlenia czy kilkuste uzadlen. Zajmuje sie hodowla pszczoly krainskiej, glownie z lini trojseck. Sa to krzyzowki pszczoly miodnej europejskiej. Mam pasieke ponad 100 uli, która prowadze z bratem. Zajmuje sie hodowla pszczol od 12 roku zycia. Aktualnie jest to moje glowne źrodlo utrzymania. A miodek czym sie rozni do tego 20 lat temu? no niewiele. Zalezy tylko od tego co roslo miododajnego i w jakiej proporcji w poblizu pasieki. Co do miodu sklepowego musze sie zgodzic. Ogolnie est chujowy ale zdazaja sie wyjatki
Ale się rozpisałem, na zdrowie
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów