earthengine.google.com/timelapse/
earthengine.google.com/timelapse/
To teraz ja na ciebie nasralem i przyklepalem deska:)
Nie odpisuj,bo tylko bardziej sie skompromitujesz.
Wez to na klate i schowaj sie w swojej Tczewskiej stodole.
Nie pozdrawiam.
Radom faktycznie w latach 90-tych, nazywany był wioską olimpijską, bo co drugi w dresie chodził. Było sporo miejscówek o sławie nie mniejszej niż Nowa Huta, a jakby tego było mało, zlikwidowano parę naprawdę dużych zakładów, jak np. Radoskór zatrudniający 14 tysięcy osób, z którego buty nosiła cała Polska (bo innych nie było - tzn były, Sofixy, też z Radomia). Innymi słowy bieda piszczała, że było ją słychać w Warszawie
To jak to miasto zmieniło się przez ostatnich 10 lat może służyć za dobry przykład dla innych miast. I służy, bo sporo rozwiązań zostało przeniesionych m.in. do Bydgoszczy, Olsztyna, Opola, Kielc czy Rzeszowa. Do tego przestępczość spadła na tyle, że z końcówki rankingu, Radom trafił na 4 miejsce najbezpieczniejszych miast w Polsce.
echodnia.eu/radomskie/wiadomosci/radom/art/8364318,radom-wsrod-miast-n...
Powstały strefy ekonomiczne, a w nich firmy, o których mało kto słyszy, bo zajmujące się głównie nowoczesnymi technologiami i sprzedające swoje wyroby głównie do innych fabryk. Sporo Polski zjeździłem i Radom jest jednym z najczystszych miast, w przeciwieństwie do Łodzi, Warszawy czy Wrocławia, gdzie też spędzałem sporo czasu.
Ale i tak wiadomo, że łatwiej się pośmiać i powielać stereotypy niż zainteresować tematem. Zupełnie jak GieWno rzucające hasłami o prześladowaniach opozycji przez PiS, tyle, że to nie opozycja, a przestępcy i nie przez pis, a za poprzednich rządów.
A jak się z Lisewem na moście Lisewskim napierdalacie to co to jest?
Wtedy to jest inna sytuacja
natking jedynym niepelnosprawnym czyrakiem na dupie jestes ty.Do dzis zaden sadol nie wiedzial co to Tczew.Powinienes byc dumny z siebie,ze ktos z Radomia chce odpisywac to kogos urodzonego w Tczewie.Nie masz prawa wypowiadac sie o miescie w ktorym nigdy nie byles i nie bedziesz.Gdybys idioto nie wiedzial z Radomia wywodzi sie wielu artystow oraz znanych na calym swiecie ludzi.Przykladem sa:Iga Cembrzynska,Jan Kochanowksi czy Jacek Malczewski.W Radomiu mamy uniwersytet,kina,teatry,galerie,fabryke broni i wszystko co spotykasz jadac PKS-em do wiekszego "miasta".Jestes niedouczonym gimbusem,ktoryc chcial zablysnac a zgasl jak kiep.
To teraz ja na ciebie nasralem i przyklepalem deska:)
Nie odpisuj,bo tylko bardziej sie skompromitujesz.
Wez to na klate i schowaj sie w swojej Tczewskiej stodole.
Nie pozdrawiam.
Byłem w Radomiu wielokrotnie. Niezwykle chujowe miejsce i faktycznie żaden opis nie odda jego chujowatości. Kochanowski cymbale nie mieszkał w Radomiu tylko tam bywał (i to głównie w sądzie). Malczewski mieszkał w Radomiu do 13 roku życia, później tworzył w Krakowie, a Cembrzyńska całe dorosłe życie mieszkała poza tym miastem. Jednym słowem: nikt tam nie chciał z własnej woli przebywać. Kiedyś co bogatsi i bardziej ogarnięci spierdalali czem prędzej. Podobnie jest teraz, ale z tą różnicą, że dzisiaj emigruje najgorszy element, który zaraz zaczyna się nazywać Warszawiakiem, bo tak bardzo wstydzi się własnego miasta. Nie bierz tego do siebie, ale zwozicie jedzenie w słoikach i brzydkimi ryjami psujecie klimat stolicy.
Pedicabo ego vos et irrumaboJeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów