Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jak mozna w ogole porownywac muzykow takiej klasy i tak ogromnym dorobku, bez sensu.
A i tak najbardziej rozpierdala Eruption Edka Van Halena za jego zlotych lat.
A Satriani i Vai od gitarowej wirtuozerii też inna bajka . ...
Wirtuozeria ssie psie jaja. Piękno tkwi w prostocie,kompozycji, w odpowiednim wykorzystaniu choćby nawet jednego dźwięku i przyzwolenie mu, na to aby trwał...Nigdy tego nie zrozumiesz.
może podpowiem:
KOMPOZYCJA!
Nie ma najlepszego gitarzysty, sa mistrzowie w swoich dziedzinach. John Lee Hooker nie jest gorszym gitarzysta niz np. Vai chociaz zagra 20x dzwiekow mniej.
....
Z pewnością wolę Lee Hookera, czy Buddy Guya, niż łysego chuja w okularach
huj w dupe brudasom a jaranie sie metalem to dzikwa i pedalstwo
Twoje poczęcie było wynikiem pedalskiego związku z męską dziwką.
P.S. Chuj tam, najwyżej dostanę drugą belkę do rangi. Potraktuję to jako uhonorowanie moich zasług w walce z brudasomizmem. Wasza muzyka zwyczajnie ssie pałę! Jeżeli ten facet jest dla Ciebie autorytetem to proszę Cię kurwa na miłość boską nie wpierdalaj tutaj tego chłamu.. Gra na tej gitarze jak by walił konia. A ta "muzyka" po prostu kurwa ssie!
Wirtuozeria ssie psie jaja.
Widzisz i tu jest Twój problem jesteś ograniczony muzycznie i rozmawiasz o gustach a nie o muzyce o której najwyraźniej nie masz pojęcia. Mi się Motorhead nie podoba ale nie powiem że to gówno bo rock ma różne oblicza, tak samo posłucham Sex Pistols albo Post Regiment. Agrument oczywiście powala mocą
Piękno tkwi w prostocie,kompozycji, w odpowiednim wykorzystaniu choćby nawet jednego dźwięku i przyzwolenie mu, na to aby trwał...
Haha, kolejny strzał w stopę Właśnie Satriani z tego słynie i jest przez wielu uznawany za mistrza wydobywania prostych dźwięków i prostych melodii. Z trudem znajdziesz utwory z innym podziałem nić 2/4, 3/4 czy 4/4. Ale ta artykulacja! (w google znajdziesz co to) Na filmiku właśnie jest przykład jak kilka prostych dźwięków idealnie wkomponowanych w całość i jeszcze zagrane z takim wyczuciem i dynamiką, że łeb urywa. Ale widocznie nie Twój poziom że tego nie słyszysz. Można nie lubić ale pisząc że to gówno tylko robisz z siebie pajaca bo każdy szanowany gitarzysta, muzyk czy kompozytor wysoko cenią grę i styl obu muzyków. Ale skoro Ty twierdzisz że to gówno to na pewno tak jest
Słabe to. Jak się kończą argumenty lepiej przestać pisać zamiast robić z siebie prostaka
Są dwa rodzaje, a właściwie sposoby odbierania, czy korzystania z muzyki.
a) rozrywkowa (tudzież na przykład Motorhead)
b) artystyczna
dodałbym jeszcze....
c)Szpanerska- taka, której ni posłuchać, ni do tego wychlać (Satriani)
Haha, kolejny strzał w stopę Właśnie Satriani z tego słynie i jest przez wielu uznawany za mistrza wydobywania prostych dźwięków i prostych melodii. Z trudem znajdziesz utwory z innym podziałem nić 2/4, 3/4 czy 4/4. Ale ta artykulacja! (w google znajdziesz co to) Na filmiku właśnie jest przykład jak kilka prostych dźwięków idealnie wkomponowanych w całość i jeszcze zagrane z takim wyczuciem i dynamiką, że łeb urywa. Ale widocznie nie Twój poziom że tego nie słyszysz. Można nie lubić ale pisząc że to gówno tylko robisz z siebie pajaca bo każdy szanowany gitarzysta, muzyk czy kompozytor wysoko cenią grę i styl obu muzyków. Ale skoro Ty twierdzisz że to gówno to na pewno tak jest
Chyba Cię pojebało synu. Nie napisałem nigdzie, że to jest gówno, za to Ty próbujesz imputowac mi te słowa. Dwa: metrum nie ma tu nic do rzeczy. 3: Masz częściowo rację, Satriani , to koleś nakurwiający (jak pojeb) tapingiem do prostych rytmów. I teraz jeszcze raz podsumowanie. SATRIANI NIE ROBI żadnej sztuki, jest tylko gościem od strzleania popisówek. Mogę tutaj Tobie zarzucić choćby ze 100 gitarzystów, tylko z lat 60'tych, którym mógłby myć stopy. Nie rozumiem tego fenomenu.
P.S.
Słabe to. Jak się kończą argumenty lepiej przestać pisać zamiast robić z siebie prostaka
Nie przyjmuję błędów retorycznych typu 'argumentum ad personam' do siebie, także możesz sobie to darować.
Mam jeszcze pytanie, które zadecyduje,czy będę chciał z Tobą dyskutować.
Powiedz,co w życiu zrobiłeś, żeby promować dobrą muzykę. Organizowałeś może kiedy koncert zagranicznych zespołów u nas w kraju? Promowałeś jakiś Polski zespół w Europie?
Dwa: metrum nie ma tu nic do rzeczy. 3:
Nie wcale Szczególnie że metrum to jeden z elementów muzyki i składa się na skomplikowanie utworu.
Masz częściowo rację, Satriani , to koleś nakurwiający (jak pojeb) tapingiem do prostych rytmów.
Napisałem o prostych melodiach opartych na prostych dźwiękach przeczytaj jeszcze raz bo z czytaniem chyba też masz problemy.
I teraz jeszcze raz podsumowanie. SATRIANI NIE ROBI żadnej sztuki, jest tylko gościem od strzleania popisówek.
Dlatego jest szanowany na całym świecie i uważany za jednego z najlepszych gitarzystów rockowych przez nie tylko fanów ale i innych artystów np. Al Dimeola czy Deep Purple z którymi występował i bynajmniej nie jako support. Ale pewnie oni się nie znają na muzyce i musisz im to powiedzieć
Nie rozumiem tego fenomenu.
Widzę. ale to poza Twoim zasięgiem bo trzeba troszkę więcej słyszeć niż tylko popierdalanie po gryfie które jak występuje jest również nietuzinkowe w jego wykonaniu.
Nie przyjmuję błędów retorycznych typu 'argumentum ad personam' do siebie, także możesz sobie to darować.
To nie pisz sucharów z płodzeniem bo robisz z siebie gimbusa hipokrytę.
Chuja mnie obchodzi czy będziesz chciał ze mną dyskutować bo się napinasz z jakimiś obelgami o płodzeniu bo Ci sensownych argumentów brakuje ale Ci odpowiem jak pytasz o moją wiedze muzyczną.
Jestem z rodziny w której rodzice są oboje muzykami, grałem na skrzypcach do 14 roku życia, później na gitarze elektrycznej w zespołach i to będzie już..... 18 lat. Koncerty organizowałem ale małe, w małych klubach głównie dla swojej kapeli. A Ty specu?
Nie wcale Szczególnie że metrum to jeden z elementów muzyki i składa się na skomplikowanie utworu.
.
Metrum nie ma nic wspólnego, z tym co napisałem. Ciężkie?
Dlatego jest szanowany na całym świecie
No w sumie, Lady Gaga na swój sposób też/
P.S.
O płodzeniu, nie było do Ciebie, więc "czep się tramwaju".
Co do Motorheda:
Są dwa rodzaje, a właściwie sposoby odbierania, czy korzystania z muzyki.
a) rozrywkowa (tudzież na przykład Motorhead)
b) artystyczna
Muzyka rockowa to muzyka rozrywkowa, a muzyka sama w sobie jest sztuką, szczególnie na tak wysokim poziomie jak Satcha. Sztuką jest tak samo Sex Pistols, jak i Motorhead, jak i Satriani, jak Dream Theater. Coś Ci się ładnie popierdoliło
dodałbym jeszcze....
c)Szpanerska- taka, której ni posłuchać, ni do tego wychlać (Satriani)
Źle. TY nie możesz jej słuchać, a to znaczna różnica.
No w sumie, Lady Gaga na swój sposób też/
No i w sumie Motorhead też
Źle. TY nie możesz jej słuchać, a to znaczna różnica.
Dlatego tak bardzo nie rozumiem, dlaczego boli Ciebie moja opinia. Przy tym atakujesz moją osobę, zamiast podejmowac zdrową dyskusję.
a...
Motorheada słucham rzadko i okazyjnie, poza tym, nie obrażam się, gdy nie podoba się komuś muzyka, któej słucham (w przeciwieństwie do Ciebie).Lemmiego bardziej lubię jeszcze z Hawkwinda.
zamiast podejmowac zdrową dyskusję.
Aha.
Nie boli mnie Twoja opinia, dyskutuję sobie bo mam na to ochotę, chociaż po takim prostackim tekście faktycznie powinienem przestać. I tez się nie obrażam, neguję tylko opinie że coś jest gównem bo się komuś nie podoba. Ja słyszę w Satrianim wiele rzeczy których inni nie słyszą może z racji tego, że sam gram na elektrycznej. Nie lubię wielu rzeczy, np nie trawię heavy metalu z lat '80 poza małymi wyjątkami ale nie będę pisać, że pitolą ja pizdy czy coś w tym stylu. Nie lubię ale doceniam bo to już kawał historii. Tak samo jak wirtuozi gitary elektrycznej jak Satriani, Vai, Van Halen którzy na stałe wpisali się w historie rocka. Nie lubisz ok, ale pisanie że to nie jest sztuką jest głupie szczególnie, że są doceniani na całym świecie i to przez największych w tym gatunku. Jeżeli to Ci nie daje nic do myślenia no to uważaj sobie tak dalej.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów