Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
czasem zazdroszczę amerykańcom ... tam latać może każdy. U nas zablokują Cię chorymi cenami za licencję pilota, opłatami za obowiązkowe przeglądy techniczne, rejestrację samolotu, hangarowanie i w chuj innych drobniejszych rzeczy ... żeby czasem "bydło" nie zaśmiecało przestrzeni powietrznej i "szlachta" mogła sobie śmigać dalej, traktując możliwość latania jako rozrywkę tylko dla elity. Ale co ja tam wiem - przecież amerykańce to głąby i tylko w Polsce możemy zaznać wolności ...
"Costs averages range from $6,000 to $9,000 for both ground school and flight training." USA
Polska - 9 200 złotych.
Gdyby przeliczał waluty to w Polszy taniej w chuj.
I nie żebym bronił Polskość bo tam oni te 6000$ mają ww 2 miesiące normalniej 8h pracy.
A tu kurwa 9200 to licząc 1300 na rękę 7 miesięcy po 12h +soboty.
@Jurij_77 - jakbyś zobaczył ile w Ameryce kosztuje zrobienie chocby podstawowej licencji na malą Cessnę to byś skończył te zachwyty nad krajem hamburgerów...
ale skoro
"Costs averages range from $6,000 to $9,000 for both ground school and flight training." USA
Polska - 9 200 złotych.
Gdyby przeliczał waluty to w Polszy taniej w chuj.
I nie żebym bronił Polskość bo tam oni te 6000$ mają ww 2 miesiące normalniej 8h pracy.
A tu kurwa 9200 to licząc 1300 na rękę 7 miesięcy po 12h +soboty.
o to mi chodziło bloodwar - weź pod uwagę też fakt, że tam samolotem możesz lądować na prywatnym "polu", kolejna rzecz to cena paliwa - a ile pali samolot chyba każdy wie ... aha i nie próbuj mi wmówić, że w Polsce żyje się lepiej niż w USA jeszcze o jednej rzeczy nie napisano - cena maszyny na rynku wtórnym ... u nas z racji małego podażu ceny są kosmiczne ...
a kierowca ciężarówki w Stanach zarabia około 80k dolarów rocznie ...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów