Miało to miejsce w Gorczańskim Parku Narodowym. Jeleń został prawdopodobnie zaatakowany przez psy spuszczone ze smyczy, które zebrały się w sforę i urządziły sobie polowanie.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
6 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
To jest pokłosie zakazu odstrzału psów w lasach. Chociaż w tym przypadku można strzelać i raz nawet miałem taką przyjemność.
tranzystor napisał/a:
Zaraz Szyszko pozwoli swoim kolesiom na nieograniczony odstrzał jeleni, bo są groźne dla psów i powodują straty. Oczywiście nikt nie jest w stanie określić konkretnie, jaka jest wielkość tych strat.
Kolejne lemingowe "mundości". Szyszko jako mysliwy predzej nakazałby do strzelania do wszystkich psów, nawet jakby slepy szedł z psem przewodnikiem. Swoja droga wieksze spustoszenie w ekostytemie sieja zdziczałe koty a nawet te domowe jak mieszkaja blisko lasu.
Cytat:
To jest pokłosie zakazu odstrzału psów w lasach. Chociaż w tym przypadku można strzelać i raz nawet miałem taką przyjemność.
Bedzie jak w latach 90-tych gdzie po wsiach beda grasowac sfory bezpańskich psów, bo ekologom sie w dupach poprzewracało. Pamietam jak u nas sie kręciły koło domostwa i dopiero zaprzyjaxniony mysliwy musiał je odstrzelic, strach było na dwór wychodzic bo latała sfora 6 psów.
co za niezbyt inteligentny człowiek marnuje swój i nasz czas takim G.. na tym portalu. Autor powinie na pomponika spierdalać. Poza ujadaniem kundli nic . Do ostatniej sekundy czekałem na szaszłyk z psa, a dostałem tylko migreny.
Matmer napisał/a:
To jest pokłosie zakazu odstrzału psów w lasach.
Na odstrzał owszem, ale na kiełbasę z gwoździami jeszcze nie wprowadzili zakazu
Kurwa, gdzie wy mieszkacie, że wam się psy pałętają bezpańskie po ulicach? W Rumunii?
No i co to za atak? Banda szczekających kundli, równie dobrze chciały sie pobawic z panem jeleniem, straciłem 2 minuty zycia na to gòwno + czas napisania tych wypocin
Te pierdolone kundle mogą Panu Jeleniu na pukiel skoczyć.
W tym roku była afera, bo myśliwy zastrzelił w lesie psa, którego właścicielka zbierała grzyby. Oczywiście modny w ostatnich czasach hejt na myśliwego, bo zastrzelił pieska. Jednak nasuwa się pytanie: czy ten pierdolony psiak był wtedy w kagańcu i na smyczy?
poligon6 napisał/a:
Kolejne lemingowe "mundości". Szyszko jako mysliwy predzej nakazałby do strzelania do wszystkich psów, nawet jakby slepy szedł z psem przewodnikiem.
O, poleciał intelektualista z żelaznego elektoratu. Szyszko, podobnie jak wszyscy myśliwi, bardzo troszczy się o zwierzynę leśną i lasy.
tranzystor napisał/a:
O, poleciał intelektualista z żelaznego elektoratu. Szyszko, podobnie jak wszyscy myśliwi, bardzo troszczy się o zwierzynę leśną i lasy.
sam poluję i z założenia mogę podzielić osoby przynależące do kół łowieckich na myśliwych (czyli osoby nie tylko czerpiące z przynależności) oraz "pozyskiwaczy mięsa/rzeźników" (osoby które jedyne co czerpią z przynależności to odstrzał na mięso). Ci pierwsi dbają o swój obwód poprzez doglądanie go w trakcie wielokilometrowych obchodów, organizują paśniki, eliminują szkodniki, dokonują odstrzału sanitarnego, wypłacają rolnikom rekompensatę za wyrządzone przez zwierzynę szkody. Ci drudzy, głównie niezrzeszeni, jedynie walą z ambon do zwierzyny (nawet przy paśnikach) płowej i dzików jedynie po to, by zapełnić lodówkę. Bo na odstrzał szkodnika (lisa czy jenota) szkoda amunicji za 5-8 zł - mięsa z tego nie ma, a futer nikt nie potrzebuje. Podobnie z zającem - zająca się nie opłaca ze względy na niewielką ilość "surowca" w porównaniu do ceny amunicji. No i oczywiście przyjechać się najebać i nażreć po jakiejś zbiorówce.
I tak to wygląda w praktyce.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów