Apel Janusza Korwin-Mikke
partiawip.pl/sztab/
partiawip.pl/m/files/formularz_na_podpisy_pdf.pdf
Drukujcie, zbierajcie, wysyłajcie!
Korwin ma wiele racji i zagłosowałbym na niego, gdyby nie kilka zjebanych pomysłów m. in. jego stosunek do inwalidów.
- stosunek do kobiet Korwina (tak wiem, że to sadol, pośmiać się mozna pożartować, ja to traktuję jako żarty, te wszstkie dowcipy o kobietach). Kobieta ma siedzieć w domu rodzić dzieci i opiekować się nimi jak kura domowa? Wszystko pięknie, ale zaraz znowu będzie przewrót w kraju, bo mężczyźni będą chcieli żeby kobieta też zarobiła na rodzinę, ale jak będą dzikie przepisy to kobieta nie będzie mogła zwyczajnie pracować za godziwą stawkę i będzie to nieopłacalne
Dlaczego prywatyzowanie, przez Tuska i Kaczyńskiego = zło
Mam nadzieję, że nie kwestionujesz tu nieprywatyzacji Policji ani Wojska A dlaczego Korwina prywatyzacja to dobro? Ponieważ nie jest skorumpowany. Któregoś razu ktoś powiedział o Januszu, że nie należy do głównego nurtu polityków, do czego się przyznał z dumą twierdząc, że nie zna się na okradaniu, coś w ten deseń.a prywatyzacja dosłownie wszystkiego, prócz wojska i policji wg Korwina to dobro?
Drogi panie Mikke. A czymże nazwać startowanie w każdych wyborach osiągając 1,2% poparcia, nie wchodząc do rządu? Czy to nie właśnie głupota, podejmując się czegoś co jest niemozliwe?
- wystąpienie z Unii Europejskiej. Jakoś nie widzi mi się to, żeby UE przychylnie na to patrzyła. Zamknięty zostałby rynek pracy dla Polaków na zachodzie, nałożyli by na nas wysokie kary finansowe, musielibyśmy pewnie płacić cło od wszystkich towarów, eksport i import z UE byłby nieopłacalny, pewnie jeszczy wizy bysmy musieli mieć. Ja wiem, że Norwegia i Szwajcaria nie są w UE i mają się ok, ale one ani do UE nie przystępowały, ale też są samowystarczalne. Np Norwegia ropa i gaz, świetne zabezpieczenie energetyczne, a Szwajcaria wiadomo, banki i kapitały obce.
- obniżenie podatków (ale tutaj też nie może być cudów, podatki tak czy inaczej muszą zostać)
Liberalizm gospodarczy (ekonomiczny) – pogląd, który odrzuca wszelkie ograniczenia, które krępują wolny rozwój gospodarczy i wolną konkurencję na rynku, promując „państwo-minimum” tzn. państwo ograniczające swoją działalność do zapewnienia bezpieczeństwa wewnętrznego, zewnętrznego oraz zajmowania się sprawami, którymi nie jest w stanie zająć się prywatny kapitał.
Jak dobrze, że jest zbiorczy na to gówno.
Chyba Ci się zbiorcze pomyliły.. Nie dziękuj
borutard - owszem, pewne limity trzeba narzucić - ale niewielkie Np. Korwin Mikke by chciał się militaryzować, wywalić wszystko etc... Moim zdaniem zamiast wolności wprowadziłby anarchię, to też nie jest dobre. Ale duża wolność jak najbardziej!