Zajebane z portalu dla gimbusów
(zamiast katolstwa możecie wstawić dowolną inną religię, żeby nie było)
Nie rozumiesz wcale mojego postu. Gdyby ci wynalazcy wierzyli w każde słowo Biblii czy innej księgi, gówno by odkryli.
Poza tym religia nie w każdym jest w stanie zabić samodzielnego myślenia. Chodzi o mentalność człowieka trzymającego się religii za wszelką cenę.
We wspomnianych przez ciebie czasach nie było wielkiego wyboru- albo do kościoła, albo na stos. Co nie znaczy, że każdy człowiek naprawdę był religijny.
Religia w niesamowitym stopniu zahamowała rozwój nauki w średniowieczu.
Naukowców palono na stosach, zabraniano im głosić swoje teorie.
Chyba cie pojebało, jeśli twierdzisz, że nauka zawdzięcza coś religii. Spójrz na kozojebców, oni dalej mają średniowieczne spojrzenie na religię, i gdyby nie zachodnia technologia, to żyliby dokładnie tak jak w średniowieczu.
I jeszcze bronisz inkwizycji, ja pierdolę, dno umysłowe...
Szkoda słów już na ciebie, widzę, że się nie przebiję przez ten kołtun katolski.
Jesteś wstanie wymienić jedną cywilizację która nie miała religii i przewyższyła wierzącą Europę...?
Człowieku, twoim argumentem jest to, że Kopernik zadedykował swoją pracę wujkowi, naprawdę szkoda mi słów na dyskusję z tobą
argumenty masz tak chujowe, że nie wymagają nawet kontrargumentów,
każdy ogranięty człowiek to zobaczy.
Dla mnie twoje argumenty wyglądają tak jak argument AgentaGrześka, tak jak ty nie podjąłeś z nim dyskusji, tak ja z tobą nie podejmę.
<obrazek>
wysuwając teorię pizzy.