Palców nie znaleźli.
Palców nie znaleźli.
400 zł? Co ty pierdolisz Andrzej - od stycznia 2022 składka ZUS wyniesie 1700 zł np. dla typa jak ja (jednoosobowa działalność gospodarcza). Chory system legalnej kradzieży pieniędzy obywateli przez kolejne kurwiska dochodzące do władzy - od 1989 roku tak to wygląda.
Ale wiesz, że składka zdrowotna to teraz tylko trochę ponad 500 zł?
Lepiej zapłacić raz na 10 lat 4000 zł niż co miesiąc płacić 400 zł na NFZ
Jeśli gosc nie ma ubezpieczenia to znaczy że nie dość że jest patologicznym nierobem to jeszcze nawet nie chciało mu się iść do up zarejestrować jako nieudacznik życiowy.
co ty pierdolisz, ubezpieczenie ~50zł miesięcznie
opłaca się brać szczególnie jak masz skłonność do odpierdalania różnych rzeczy po pijaku
z resztą w cenie ubezpieczenia jest sam fakt, że czujesz się bezpiecznie finansowo podczas wypadku, a komfort psychiczny jest najważniejszy
To cię wyjdzie też 4 tyś.
10*12=120
120*400 = 48000
co ty pierdolisz, ubezpieczenie ~50zł miesięcznie
opłaca się brać szczególnie jak masz skłonność do odpierdalania różnych rzeczy po pijaku
z resztą w cenie ubezpieczenia jest sam fakt, że czujesz się bezpiecznie finansowo podczas wypadku, a komfort psychiczny jest najważniejszy
Dla przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia na poziomie 4242,38, składka zdrowotna wynosi 381,81zł. Oczywiście wszystko zależy od sposobu rozliczania itd.
400 zł? Co ty pierdolisz Andrzej - od stycznia 2022 składka ZUS wyniesie 1700 zł np. dla typa jak ja (jednoosobowa działalność gospodarcza). Chory system legalnej kradzieży pieniędzy obywateli przez kolejne kurwiska dochodzące do władzy - od 1989 roku tak to wygląda.
Możesz podać link to tych przepisów (ustawy). Bo chyba nie jesteś taki ułom intelektualny i nie podniecasz się prezentacją w POwerPoitcie? A może...
Dla przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia na poziomie 4242,38, składka zdrowotna wynosi 381,81zł. Oczywiście wszystko zależy od sposobu rozliczania itd.
Z czego od podatku odliczasz 328,78 - więc faktyczny koszt wynosi: 381,81 - 328,78 = 53,03 zł
A jak komuś podatki nie wychodzą - to niech lepiej idzie na etat.
no to policz jeszcze raz
Może to bohater z fotek i na palcach liczył - nie czepiajmy się.
400 zł? Co ty pie**olisz Andrzej - od stycznia 2022 składka ZUS wyniesie 1700 zł np. dla typa jak ja (jednoosobowa działalność gospodarcza). Chory system legalnej kradzieży pieniędzy obywateli przez kolejne k***iska dochodzące do władzy - od 1989 roku tak to wygląda.
Sęk w tym, że ciemnota w tym kraju za ZUSa to by się pokroić dała, a powiedz takim o dobrowolnych funduszach emerytalnych i w pełni prywatnej opiece lekarskiej, to pomyślą, że przybyłeś z innej planety.