I nuta stara a dobra;)
I nuta stara a dobra;)
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Support this website with a small donation
We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.
Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay
Thank you for your support!
Donate already done / not interested
Można narzekać na złe strony Federacji, ale musimy przyznać, że twardzi z nich zawodnicy:
1. Żyć 69 ( ) lat w komunie, rozjebać na kawałki własną gospodarkę, włożyć kurewskie środki w uzbrojenie i nie zwariować
2. Przeżyć stalinowskie czystki i iść z "ZA STALINA" na ustach do samobójczych ataków
3. Mając gorszych niemców (celowo z małej) niż USA wystrzelić jako pierwsi człowieka w kosmos
4. Zajebać od USA plany bomby atomowej i wieeelu innych zabawek
5. Trząść i wygrażać całemu światu przez ponad 80 lat i robić co im się podoba, doprowadzając USA do pasji
6. Kumplować się z Koreą Północną, którą cały świat uważa za państwo "osi zła"
7. Blokować USA przed wprowadzeniem "demokracji" w Iranie
8. Napierdalać w Berlin w 1945 roku z dział 203mm na wprost w budynki z odległości 100 metrów (źródło: Berlin 1945 A. Beevor)
9. Nie mieć długu mimo, że żyli w komunie i bawili się w wyścig zbrojeń
10. Rozrzedzać chmury deszczowe 9 maja nad Moskwą!
i tak dalej i tak dalej...
Nie mieć długu mimo, że żyli w komunie i bawili się w wyścig zbrojeń
O czym ty kurwa piszesz? Przecież w Rosji ludzie kit z okien wcinają z biedy... chyba że dla ciebie Rosja to tylko Moskwa i cwaniaki od ropy. Bomby atomowe 10k głowic i co? Przyjdzie to wystrzelić to im eksploduje w silosach, przegonili chmury! o kurwa! Co z tego że NASA sama chmury tworzy. Niezdrowa ekscytacja tym zbroniczym narodem jest niezdrowa.
sadistic.pl/romuald-szeremietiew-vt122552.htm?highlight=szeremietiew
Rosja de facto ma największą armię świata jeśli brać pod uwagę siłę ognia, a to dlatego, że mają 10 000 głowic nuklearnych (każda o mocy wszystkich wystrzelonych pocisków razem wziętych w czasie II wojny), a USA ma takich cacek tylko 8500.
Co to za pierdoły. Po pierwsze dane z dupy bo i Ruskie i USA nie udostępniają danych o tym ile mają głowic. Mają ich z pewnością dużo więcej.
Po drugie każda o mocy łącznych pocisków zdetonowanych podczas IIWW? Chyba naczytałeś się o "królowej bomb" - pl.wikipedia.org/wiki/Car_bomba - gdzie według szacunków jej 50Mt wytworzyło dziesięciokrotność energii broni użytej podczas IIWW. To było w 61. Zapewniam cię, że dzisiaj w 2012 ta moc broni IIWW to żadne odniesienie do broni jądrowej w której posiadaniu jest USA i Rosja. I to nie tak, że każda jest taka sama, bo są ich klasyfikacje i przeznaczenie i zapewniam cię, że nikt nie użyłby bomby o sile 50Mt podczas działań wojennych, chyba, że żydzi, ale po nich wszystkiego się można spodziewać. Dlaczego nie? A po co? 15kiloton zrównała z ziemią Hiroszimę, 50Mt to 50.000 kiloton (dobrze mówię? nie chce mi się sprawdzać) więc chcąc zniszczyć na przykład stolicę - Warszawę - to po co przy okazji niszczyć spory kawał Polski i resztę opadem radioaktywnym? Do niszczenia taktycznych obiektów typu baza wojskowa nie trzeba bomby cara, więc w arsenale jądrowym zapewne najwięcej bomb jest o sile 1-15kiloton, to służyłoby do prowadzenia wojny a nie jak sobie niektórzy wyobrażają wypierdolić z grubej rury na głupią pałę 500Mt gdzieś pod biały dom by przy okazji zjechać całą hamburgernię..
Po trzecie, nic im z tych głowic bo nigdy ich nie użyją. Dlaczego? Bo wiedzą, że je mają i czym grozi wojna nuklearna, gdyby im się przez przypadek (pewnie żydzi) wcisnęło za dużo guzików naraz to sami gdzie by uciekali? Na księżyc? Broń atomowa zapobiegła III wojnie światowej i zapewne zapobiegnie innym, po prostu mamy w łapach coś, czego sami się boimy. Polityka strachu, Rosja jest nietykalna, USA jest nietykalne, Chiny są nietykalne, każdy z arsenałem atomowym jest nietykalny, dlatego między innymi tak się do Iranu spieszą, bo jak sobie zmajstrują atomice to inni już nie pojadą tam z demokracją a Izrael będzie miał konkurencję w regionie.
W ogóle co ja pierdolę.. Co to jest, idę bo nie skończę do rana
@DUST DEVIL
Za to wielka potęga USA wie co to poszanowanie dla życia, ekonomia
Ale demokracji to oni nie mają tak samo jak ruscy
O czym ty kurwa piszesz? Przecież w Rosji ludzie kit z okien wcinają z biedy... chyba że dla ciebie Rosja to tylko Moskwa i cwaniaki od ropy. Bomby atomowe 10k głowic i co? Przyjdzie to wystrzelić to im eksploduje w silosach, przegonili chmury! o kurwa! Co z tego że NASA sama chmury tworzy. Niezdrowa ekscytacja tym zbroniczym narodem jest niezdrowa.
Ja tylko piszę o faktach. Nie chodziło mi o gloryfikowanie, a pokazanie do czego są zdolni mimo ogromnych przeciwności losu jakie ich dosięgły w ostatnim stuleciu...
Co to za pierdoły. Po pierwsze dane z dupy bo i Ruskie i USA nie udostępniają danych o tym ile mają głowic. Mają ich z pewnością dużo więcej.
Po drugie każda o mocy łącznych pocisków zdetonowanych podczas IIWW? Chyba naczytałeś się o "królowej bomb" - pl.wikipedia.org/wiki/Car_bomba - gdzie według szacunków jej 50Mt wytworzyło dziesięciokrotność energii broni użytej podczas IIWW. To było w 61. Zapewniam cię, że dzisiaj w 2012 ta moc broni IIWW to żadne odniesienie do broni jądrowej w której posiadaniu jest USA i Rosja. I to nie tak, że każda jest taka sama, bo są ich klasyfikacje i przeznaczenie i zapewniam cię, że nikt nie użyłby bomby o sile 50Mt podczas działań wojennych, chyba, że żydzi, ale po nich wszystkiego się można spodziewać. Dlaczego nie? A po co? 15kiloton zrównała z ziemią Hiroszimę, 50Mt to 50.000 kiloton (dobrze mówię? nie chce mi się sprawdzać) więc chcąc zniszczyć na przykład stolicę - Warszawę - to po co przy okazji niszczyć spory kawał Polski i resztę opadem radioaktywnym? Do niszczenia taktycznych obiektów typu baza wojskowa nie trzeba bomby cara, więc w arsenale jądrowym zapewne najwięcej bomb jest o sile 1-15kiloton, to służyłoby do prowadzenia wojny a nie jak sobie niektórzy wyobrażają wypierdolić z grubej rury na głupią pałę 500Mt gdzieś pod biały dom by przy okazji zjechać całą hamburgernię..
Po trzecie, nic im z tych głowic bo nigdy ich nie użyją. Dlaczego? Bo wiedzą, że je mają i czym grozi wojna nuklearna, gdyby im się przez przypadek (pewnie żydzi) wcisnęło za dużo guzików naraz to sami gdzie by uciekali? Na księżyc? Broń atomowa zapobiegła III wojnie światowej i zapewne zapobiegnie innym, po prostu mamy w łapach coś, czego sami się boimy. Polityka strachu, Rosja jest nietykalna, USA jest nietykalne, Chiny są nietykalne, każdy z arsenałem atomowym jest nietykalny, dlatego między innymi tak się do Iranu spieszą, bo jak sobie zmajstrują atomice to inni już nie pojadą tam z demokracją a Izrael będzie miał konkurencję w regionie.
W ogóle co ja pierdolę.. Co to jest, idę bo nie skończę do rana
Spokojnie bo Ci żyłka na kutasie pęknie z napięcia
Dane wziąłem stąd: pl.wikipedia.org/wiki/Bro%C5%84_j%C4%85drowa (Sekcja Arsenał nuklearny świata)
Oczywiście może okazać się, że jest ich znacznie więcej, ale ja nic o tym nie wiem (jeśli masz dane z jakiegoś źródła lub szacunki to się podziel, bo mnie samego to ciekawi).
Moc wszystkich wystrzelonych pocisków WWII to około 5MT, więc na dzień dzisiejszy jest to niedużo (nawet Północna Korea wyciągnęła tyle). Masz rację, że są pociski różnego przeznaczenia, ale wydaje mi się, że jeśli zsumujemy moc wszystkich i podzielimy przez ilość to otrzymamy właśnie te 5MT (+/- 1MT).
Szczerze mówiąc napisałem to porównanie tylko po to, żeby Ci kto się nie orientuje w megatonach, miał jako taki obraz sytuacji i zgadzam się, że jest to bardzo oględne porównanie
Osobiście uważam, że Broń Jądrowa zasługuje na Pokojowego Nobla, bo, nielicząc "operacji stabilizacyjnych" i "wprowadzania demokracji" jest to najspokojniejszy czas w historii świata (Afrykę pomijam, tam konflikty trwały od zawsze, po prostu skala i środki się zmieniły).
Szanuję twoją opinię i wiedzę, zaimponowałeś mi rozpisując się na ten temat, ale ja poruszałem kwestię uzbrojenia atomowego Federacji Rosyjskiej tylko po to, żeby pokazać skalę ich potęgi mimo biedy, korupcji itp. więc, z szacunkiem
PS: jak masz jakieś dobre filmiki o broni jądrowej to pisz na PW
nie pierdol waść, bo bez kamerki jeżdżę jak nie jeden przemytnik; sie bać to trzeba milicji jak nie masz rubli, żeby w dowód wsadzić - się przyjebią za wszystko
Ze Ci sie chce z Olecka zapierdalać. Poza tym na obwód jeździsz, to chuj nie Rosja
http://www.sadistic.pl/rosyjska-armia-nato-open-your-eyes-vt102931.htm
@DUST DEVIL
Za to wielka potęga USA wie co to poszanowanie dla życia, ekonomia
Większej bzdury dawno nie słyszałem. USA nie szanuje życia. No chyba, że w danym momencie się to opłaca.
Że niby Rosja czegoś nie ma? Gdzie wyczytałeś, że Rosja nie ma ekonomii? Rosja siedzi na gazie i ropie więc jakąś ekonomię mieć musi skoro korzysta z tego sama i jeszcze to eksportuje. Misje kosmiczne, wyścigi zbrojeń, najlepszy wywiad wojskowy na świecie, najlepsze jednostki specjalne na świecie muszą być z czegoś finansowane. W Rosji nie ma demokracji i kto nie kombinuje ten ginie, proste. Druga rzecz jest taka, że tak wielkie państwo jak Rosja, zwyczajnie nie może być równomiernie rozwinięte w każdym jego miejscu. To chyba normalne. Nawet patrząc na Polskę. Mieszkam w małej mieścinie (ok. 25k mieszkańców) do stolicy mam ok. 300 km i nie ma u mnie żadnego empiku czy mcdonaldsa, czy nawet turka sprzedającego kebaby, podczas gdy w Warszawie nasrane mamy od empików, fast-foodów czy turków.
@mxmsas
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów