18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Kobieta według Sapkowskiego
normale • 2013-10-31, 15:59
Domyślam się, że niektórzy pewnie nawet nie wiedzą o tym, że właśnie ukazała się nowa książka z cyklu o wiedźminie, dlatego dodam dla Was fragment z pierwszych stron, który zdążyłem przeczytać czekając na autobus.

Cytat:

-Kobieta - król wyprężył na tronie chudą postać - ma prawo oczekiwać od mężczyzny tylko dwóch podarków: na lato ciąża, a na zimę łapcie z cienkiego łyka. Tak pierwszy, jak i drugi podarek ma za zadanie zakotwiczyć kobietę w domu. Dom jest bowiem miejscem dla kobiety odpowiednim, przez naturę jej przypisanym. Kobieta z wielkim brzuchem i uczepionym jej kiecki potomstwem od domu się nie oddali i nie przyjdą jej do głowy żadne głupie pomysły, a to gwarantuje pokój ducha mężczyźnie. Spokojny duchem mężczyzna może ciężko pracować gwoli pomnażania dobrobytu i bogactwa swego (...)

Zgłoś
The_Generat 2013-11-01, 2:51
dobry ten nowy wiedzmin ? warto kase wydac ?
Zgłoś
Zarentha 2013-11-01, 3:49
@kkndkkndkknd, sidian
Nie powinniście się przypierdalać do cudzych gustów. Przeczytałem oba dzieła i również nie rozumiem czemu ludzie tak się jarają tym Wiedźminem, jednak nie wożę się po wszystkich, że jest chujowy. Bo nie jest.

Ale Drakkainen by mu najebał. Moim zdaniem.

"A sarkazm jest wymyślony m.in. dlatego, że do idiotów nie można strzelać."
Zgłoś
maggie 2013-11-01, 8:45 1
Książkę warto przeczytać.

Szkoda, że autor tematu nie dodał odpowiedzi Lytty Neyd na słowa owego zacnego króla

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Zgłoś
ellsworth 2013-11-01, 11:07
Mam spore obawy co do tej książki. Sapkowski coraz gorzej pisze...
Zgłoś
Websterthe1 2013-11-01, 11:08 1
Lekka manipulacja uciąłeś cytat w niewłaściwym miejscu. "Spokojny duchem mężczyzna może ciężko pracować gwoli pomnażania dobrobytu i bogactwa swego WŁADCY."

Nożem zwierza! Ciach po gardle! Tryska krew!
Zgłoś
sidian 2013-11-01, 11:47
Zarentha napisał/a:

@kkndkkndkknd, sidian
Nie powinniście się przypierdalać do cudzych gustów. Przeczytałem oba dzieła i również nie rozumiem czemu ludzie tak się jarają tym Wiedźminem, jednak nie wożę się po wszystkich, że jest chujowy. Bo nie jest.

Ale Drakkainen by mu najebał. Moim zdaniem.

Och, ależ ja się tylko przyczepiłem w odpowiedzi na przyczepkę z drugiej strony .
Zgłoś
pharmasone 2013-11-01, 20:33
Znam Sapka osobiście bywał kiedyś w pubie dungeon w Łodzi kawał chuja i socjopaty , nie dało sie go polubić ale no cóż książki ma świetne
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów