-Kobieta - król wyprężył na tronie chudą postać - ma prawo oczekiwać od mężczyzny tylko dwóch podarków: na lato ciąża, a na zimę łapcie z cienkiego łyka. Tak pierwszy, jak i drugi podarek ma za zadanie zakotwiczyć kobietę w domu. Dom jest bowiem miejscem dla kobiety odpowiednim, przez naturę jej przypisanym. Kobieta z wielkim brzuchem i uczepionym jej kiecki potomstwem od domu się nie oddali i nie przyjdą jej do głowy żadne głupie pomysły, a to gwarantuje pokój ducha mężczyźnie. Spokojny duchem mężczyzna może ciężko pracować gwoli pomnażania dobrobytu i bogactwa swego (...)
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Domyślam się, że niektórzy pewnie nawet nie wiedzą o tym, że właśnie ukazała się nowa książka z cyklu o wiedźminie, dlatego dodam dla Was fragment z pierwszych stron, który zdążyłem przeczytać czekając na autobus.
Cytat:
dobry ten nowy wiedzmin ? warto kase wydac ?
@kkndkkndkknd, sidian
Nie powinniście się przypierdalać do cudzych gustów. Przeczytałem oba dzieła i również nie rozumiem czemu ludzie tak się jarają tym Wiedźminem, jednak nie wożę się po wszystkich, że jest chujowy. Bo nie jest.
Ale Drakkainen by mu najebał. Moim zdaniem.
Nie powinniście się przypierdalać do cudzych gustów. Przeczytałem oba dzieła i również nie rozumiem czemu ludzie tak się jarają tym Wiedźminem, jednak nie wożę się po wszystkich, że jest chujowy. Bo nie jest.
Szkoda, że autor tematu nie dodał odpowiedzi Lytty Neyd na słowa owego zacnego króla
Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Mam spore obawy co do tej książki. Sapkowski coraz gorzej pisze...
Lekka manipulacja uciąłeś cytat w niewłaściwym miejscu. "Spokojny duchem mężczyzna może ciężko pracować gwoli pomnażania dobrobytu i bogactwa swego WŁADCY."
Och, ależ ja się tylko przyczepiłem w odpowiedzi na przyczepkę z drugiej strony .
Znam Sapka osobiście bywał kiedyś w pubie dungeon w Łodzi kawał chuja i socjopaty , nie dało sie go polubić ale no cóż książki ma świetne
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów