18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Filmy Dowcipy Popularne Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie - ostatnia aktualizacja: 9 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:25
Avatar
S................n 2013-03-17, 23:11
Niech posolą sobie ogród
Zgłoś
Avatar
proXe 2013-03-17, 23:33 2
W USA nawet ślimaki żrą w fastfoodach?
Zgłoś
Avatar
mariusz1987 2013-03-18, 1:04 3
a gdzie ich domki ;(
Zgłoś
Avatar
Sin_69 2013-03-18, 4:23
wyglądają jak klocek z rogami...
Zgłoś
Avatar
squallaz 2013-03-18, 6:30
Też miałem takie w domu jak mieszkałem w chujowym skansenie. Te mendy wychodziły w nocy a rano o ich obecności świadczyły ślady na podłodze.
Zgłoś
Avatar
~Beniu_Beniu 2013-03-18, 10:13
Pomrów Wielki - ślimak bez chaty
Zgłoś
Avatar
DiesIrae 2013-03-18, 10:44 5
Jak po trzepaniu wytrze chuja w firankę może zgonić na ślimaka
Zgłoś
Avatar
jaro1 2013-03-18, 10:49 2
jak zrobiłeś to zdjęcie przecież aparat leży obok...przypuszczam że zrobiłeś zdjęcie i szybko aparat położyłeś, piwko za refleks
Zgłoś
Avatar
crazy 2013-03-18, 10:51
z cebulką i na patelnie:D
Zgłoś
Avatar
szafirowy 2013-03-18, 11:00
takich samych skurwysynów widziałem w szwecji, hamburgery mają kompleks europy wszystko muszą ściągać jebańce
Zgłoś
Avatar
MrBercik91 2013-03-18, 11:07
Jako sadystyczną ciekawostkę dodam, że u pomrowów występuje zjawisko kanibalizmu.
Zgłoś
Avatar
Ciepły_ginekolog 2013-03-18, 11:50
zrobił sobie sam słit focie w lustrze 0.o
Zgłoś
Avatar
Szychu187 2013-03-18, 11:58
Polecam:
Zgłoś
Avatar
Bacutil 2013-03-18, 12:01
Ślimaki przez dwie doby trzymamy zamknięte w koszyku (dieta).
Ślimaki myjemy pod bieżącą wodą po czym wrzucamy do miski z roztworem wody,soli i octu na 1godz(muszą się wyśluzować).
Ponownie ślimaki myjemy z pozostałego śluzu i wrzucamy na wrzątek, gotujemy 1godz.
Po ugotowaniu ślimaki odcedzamy i lekko studzimy. Następnie mały widelczykiem wyciągamy ślimaki z muszelek (są już martwe) muszelki gotujemy raz jeszcze przez 0,5godz. Oddzielamy tzw. nogę od wnętrzności w miejscu połączenia,nożem. Wnętrzności wyrzucamy, nóżki wrzucamy do wywaru (2litry wody,0,5l wina,warzywa związane w pęczek, listki laurowe, zioła prowansalskie, kucharka) i gotujemy 1,5godz na małym ogniu. W tym czasie sporządzamy masło czosnkowe: miękkie masło mieszamy z rozgniecionymi ząbkami czosnku, posiekaną natką, solą i pieprzem. Wygotowane muszle studzimy, nóżki odcedzamy, przygotowujemy blachę. Bierzemy muszlę, wlewamy do niej kilka kropli wina (świeżego), wsadzamy ślimaczka lub dwa i otwór zalepiamy masłem czosnkowym. Układamy otworami do góry na blaszkę i wstawiamy przykryte folią aluminiową do piekarnika (temp.200st.) na 45 minut. Uwaga przy serwowaniu by nikt się nie poparzył, chwilkę odczekać. Drobna,egzotyczna przekąska na małe party lub większą imprezkę. Wiele osób które zaklinały się że nie ruszą ślimaków po spróbowaniu ich trzeba odganiać od półmiska!. Bardzo pracochłonne i czasochłonne ale naprawdę warto zaskoczyć znajomych. SMACZNEGO!!
Zgłoś
Avatar
Irenvelle 2013-03-18, 12:17 2
Niech wpusci pod dach japonki i po problemie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie