Otwieram dyskusję!
Otwieram dyskusję!
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Wina jest tego na lewym pasie. Nie ma co do tego wątpliwości. Każdy kto zdał prawko dobrze o tym wie.
Pomijam już fakt debilizmu tego focusa i debilizmu BeMeWe ale kurwa kunszt spierdolenia drogowców jest niesamowity.
No na chuja kurwa mać robią takie coś? Mamy drogę które się kończy aby 10 metrów dalej znów się zaczęła.
No kurwa mać gdyby nie fakt ,że filmik polski z polskimi napisami pomyślałbym ,że to jakiś wypizdów w rosji.
Chuj z tym ,że lewy pas robi się do skrętu w lewo ale na kiego chuja wyłączać na pierdolone 10 metrów pas z ruchu?
No kurwa jeden debil zaprojektował, drugi debil przyklepał, 3ci debil wykonał i stado debili przyklaskało na koniec.
nie masz racji. to nazywa się element spowolnienia ruchu i ma spowodować wolniejsze posuwanie się pojazdów, bo jak wiadomo, "prędkość zabija".
Jeden chuj.
Moim zdaniem debilizm uliczny ale chuja się znam.
Dalej podtrzymuję, że winne jest bemewe.
W tym przypadku winę (wg mnie nie do końca słusznie) przypiszą fordowi. Dostanie za nieprawidłową zmianę pasa ruchu. A powinna byś współwina.
Jakiś miesiąc temu w Drogówce widziałem dość podobny przypadek. Kierowca wyjeżdżał z drogi podporządkowanej w wielopasmową jednokierunkową, miał znak ustąp i nakaz jazdy w prawo. Obejrzał się w lewo czy coś nie jedzie i ruszył.
Nie przewidział jadącego pod prąd busa, którego kierowca chciał sobie skrócić drogę. Doszło do lekkiej kolizji. Nie dogadali się i wezwali policję. Wg policjanta kierowca osobówki wymusił pierwszeństwo i cała wina spadła na niego. Kierowca busa zapłacił tylko za jazdę pod prąd.
Sam przecierałem oczy, temu idiocie jadącemu pod prąd powinni zabrać prawo jazdy, no niech stracę, na "tylko" 3 miechy (zaznaczam że zrobił to celowo, nawet nie tłumaczył się że się pomylił).
Niestety policjanci mieli rację - a Twoje pojmowanie tej sytuacji jest co najmniej dziwne. Masz USTĄP - to masz ustąp. Wszystkim. I co z tego, że wczoraj była to jednokierunkowa, jak np. dzisiaj może być już dwukierunkowa? Nie jeździ się na pamięć - tylko wg znaków. Patrzysz na znaki ze swojej strony - a nie rozkminiasz co jest na drodze obok. Więc masz ustąp - to ustępujesz pierwszeństwa i chuj Cię obchodzi czy ten jedzie pod prąd? A może właśnie policja zoriła w sytuacji szczególnej objązd itd.
Dlatego - lepiej patrzec na siebie.
Tak czytam i oczom nie wierzę - kurwa Ci co piszą o włączaniu się do ruchu po przejeździe przez częśc jezdni wyłączone z ruchu - na pewno nie mają prawka. A jak mają - to jakimś cudem zdobyli je nie trzymając kodeksu drogowego w ręce.
Więc teraz macie okazję, choćby po to by zapoznać się z art. 17.
I jak zawsze - każdy odpowiada za swoje wykroczenie:
BMW za
- nadmierną prędkość (ale tu się wywinie, bo nie była zmierzona)
- jazdę po części wyłączonej z ruchu
FORD za
- za kolizję w wyniku nieprawidłowej zmiany pasa ruchu.
Jak ktoś ma wątpliwości - to teraz mi już go tylko szkoda.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów