18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 37 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
Witam natknąłem się dzisiaj na występ naszej Kompani reprezentacyjnej w Moskwie!Impreza się nazywa "Spasskaja Basznia 2012". Mały fragment z artykułu o występie:

"Kompania reprezentacyjna Wojska Polskiego zademonstrowała mistrzowskie władanie bronią i wirtuozowską sztukę zmieniania szyku marszowego", napisał rosyjski dziennik "RBK-daily" po polskim występie na 5 Międzynarodowym Festiwalu Muzyki Wojskowej "Spasskaja Basznia 2012", zorganizowanym na początku września tego roku na moskiewskim placu Czerwonym. To, co oglądali widzowie pod Kremlem, było efektem kilku miesięcy przygotowań i żmudnych ćwiczeń.

Orkiestra Reprezentacyjna Wojska Polskiego im.gen. Józefa Wybickiego i Batalion Reprezentacyjny Wojska Polskiego

Kreml w tle wygląda jak Disneyland

żródło artykułu wp.pl
Zgłoś
anonymousm 2012-11-27, 10:56
@AHAHAHA_NO
Najpierw przedstawia szefów okiestiestry (czy jak się ten oddział nazywa) im. Józefa Wybickiego.
Ok. drugiej minuty tłumaczy, kim był Józef Wybicki i czym jest "Jeszcze Polska nie zginęła", którą napisał.
Potem mnie znudziło.
Zgłoś
camil1024 2012-11-27, 11:44
Cytat:

masz jakieś wątpliwości odnośnie wartości bojowej Polskich jednostek ?

Nie ma co ukrywać, ale nasza armia w tej chwili jest w fatalnym stanie, jesteśmy całkowicie pozbawieni ochrony przeciwlotniczej ponieważ rakietom które dostaliśmy od ZSRR właśnie w tym roku kończy się termin przydatności bojowej, nie mamy lotnictwa, ponieważ nasi piloci jeszcze nie umieją latać na f 16 które zakupiliśmy od USA, a migi to wiadomo są bardzo przestarzałe i tak na prawdę nie miały by szans w walce z nowocześniejszymi samolotami. Z naszej marynarki wojennej śmieją się na całym świecie, mamy tylko kilka pordzewiałych torpedowców i bodajże jedną spalinową łódź podwodną. Trzon naszych sił pancernych stanowią leopardy, które w Niemczech miały być zezłomowane, a PT twardy chociaż jest stale unowocześniany to i tak w walce z nowocześniejszymi czołgami niestety będzie miał małe szanse po prostu jego podstawa do rozbudowy jest za stara (T-72, w Rosji pracują już nad T-95). Na dodatek mogę powiedzieć że jeżeli ktoś by nas napadł, to nasza armia była by zdolna do obrony co najwyżej dwóch województw, resztę musielibyśmy oddać bez walki, tak więc gdyby napadła nas taka Białoruś, to myślę że poradziła by sobie lepiej niż Niemcy w 39. Tak więc weźmy się w garść i zróbmy coś z tym, bo inaczej z naszym krajem będzie cienko w przyszłości.
Zgłoś
enFuego 2012-11-27, 12:59
kufel01 napisał/a:

Kreml w tle wygląda jak Disneyland

W tle nie jest Kreml baranie, napiszę prosto specjalnie dla Ciebie żebyś zrozumiał to taki rosyjski kościół. Projektantowi tej cerkwi po budowie albo nawet w trakcie wydłubali oczy, żeby drugiej takiej nie zaprojektował.
Rzecz z filmiku się dzieje na placu czerwonym, a Kreml jest obok, za trybunami.

Zgłoś
sirKamlot 2012-11-27, 13:15
Pieknie to wygląda ale ja przez rok służby w KRWP zdewastowałem sobie kolana na całe życie
Tak czy siak piwo za KRWP leci
Zgłoś
kufel01 2012-11-27, 13:15
enFuego napisał/a:

W tle nie jest Kreml baranie, napiszę prosto specjalnie dla Ciebie żebyś zrozumiał to taki rosyjski kościół. Projektantowi tej cerkwi po budowie albo nawet w trakcie wydłubali oczy, żeby drugiej takiej nie zaprojektował.
Rzecz z filmiku się dzieje na placu czerwonym, a Kreml jest obok, za trybunami.

Już skończyłeś?baranie!przepraszam ze uraziłem twoją dume ale wiesz gdzie ja to mam czy to jest kreml czy cerkwia? dla mnie to wygląda jak to zamknięte wesołe miasteczko w Korei
Zgłoś
Dża 2012-11-27, 18:23
Polacy znowu na Placu Czerwonym. Historia lubi się powtarzać
Zgłoś
fazzie 2012-11-28, 2:50
camil1024 napisał/a:

Nie ma co ukrywać, ale nasza armia w tej chwili jest w fatalnym stanie, jesteśmy całkowicie pozbawieni ochrony przeciwlotniczej ponieważ rakietom które dostaliśmy od ZSRR właśnie w tym roku kończy się termin przydatności bojowej, nie mamy lotnictwa, ponieważ nasi piloci jeszcze nie umieją latać na f 16 które zakupiliśmy od USA, a migi to wiadomo są bardzo przestarzałe i tak na prawdę nie miały by szans w walce z nowocześniejszymi samolotami. Z naszej marynarki wojennej śmieją się na całym świecie, mamy tylko kilka pordzewiałych torpedowców i bodajże jedną spalinową łódź podwodną. Trzon naszych sił pancernych stanowią leopardy, które w Niemczech miały być zezłomowane, a PT twardy chociaż jest stale unowocześniany to i tak w walce z nowocześniejszymi czołgami niestety będzie miał małe szanse po prostu jego podstawa do rozbudowy jest za stara (T-72, w Rosji pracują już nad T-95). Na dodatek mogę powiedzieć że jeżeli ktoś by nas napadł, to nasza armia była by zdolna do obrony co najwyżej dwóch województw, resztę musielibyśmy oddać bez walki, tak więc gdyby napadła nas taka Białoruś, to myślę że poradziła by sobie lepiej niż Niemcy w 39. Tak więc weźmy się w garść i zróbmy coś z tym, bo inaczej z naszym krajem będzie cienko w przyszłości.

no tak, ale to nie sprzęt walczy tylko ludzie, Powstańcy w Warszawie tez nie mieli niby czym walczyc, a walka o Warszawe byla jedna z najdluzej trwających walk o miasto w czasie II wojny.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów