18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (12) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Gogul 2013-05-17, 12:10
@squallaz pykło mi dwa razy.
Zgłoś
szuleq 2013-05-17, 12:10 1
nie wiem czemu ale ja sam sobie tak potrafie zrobic w kazdym miejscu ciala. jakas to wada czy jak?
Zgłoś
Femp00411 2013-05-17, 12:18
Orientuje się ktoś ile zabieg kosztuje u profesjonalisty ?
Zgłoś
MrBlackHat 2013-05-17, 12:34
Jestem ekspertem, miałem 2 razy wybity bark, proszę zadawać pytania.
Zgłoś
kspikek 2013-05-17, 13:32
Ja za zabieg płacę ok. 50 zł u specjalisty z przeszkoleniem
Zgłoś
ha7e 2013-05-17, 13:34 1
profesjonalnie nazywa sie to manipulacją stawu, czyli przekroczeniem zakresu ruchu w stawie i wywołaniem dekoaptacji (implozji w stawie), czyli inaczej musi strzelić. Kiedys przyjmowało się że im głośniejszy huk tym zdrowszy staw. Nawykowe "szczelanie" moze czasem prowadzić do hipermobilności. Zabieg wykonywany jest najczesciej przez mgr fizjoterapii, osteopatii, chiropraktyki. Jest to element terapii, skuteczny ale w określonych schorzeniach. Stanowczo odradzam wszelkich kręgarzy, znachorów z zawodu kowali.

ta znam sie na tym
Zgłoś
Wkurwiony_Zygfryd 2013-05-17, 13:37 4
cerastes napisał/a:

wy się nie znacie...

tak wygląda łamanie karku po rusku

noty >> 10/10/10

..

Z czym do ludzi....
to jest godne Rosji

Zgłoś
Nocturno 2013-05-17, 13:39
A ja wam powiem, że jak chodziłem na TKD jeszcze, to nas trener uczył, jak można wzajemnie wstawiać sobie tak kręgi. (spróbujcie, zajebista sprawa!)

Po paru godzinach ostrego treningu, walenia w worek, kopania - większość ma bóle w krzyżu, koło łopatek też dość daje o sobie znać każdy krąg. Wtedy, gdy jesteście jeszcze tacy rozgrzani, połóżcie się płasko na brzuchu na prostej powierzchni. Uwaga - głowa nie może być wysoko! Dlatego najlepiej ją po prostu bokiem położyć (na policzku). Kręgosłup ma tradycyjnie tworzyć: ~.

Poproście jakiegoś niezbyt wielkiego znajomego, żeby ze średnią siłą dociskał wam miejsca pomiędzy kręgami, rozłożoną, prostą ręką - a właściwie, miejscem, które na tym obrazku jest zaznaczone:
atmajoga.pl/eft-punkty/pic/karate.jpg

Niech jedzie od góry, dociskając co krąg, aż do miejsca tuż nad kością ogonową.
Pochrupie aż miło, ale nic nie boli, kości rozruszane, weszło na miejsce, co wejść miało.
Jak nie próbowaliście do tej pory - polecam!
Zgłoś
f4ll 2013-05-17, 13:57 1
manipulacja stawu to przekroczenie zakresu ruchu w stawie? nie, nie znasz sie na tym, bo takie nastawianie malo ma z manipulacja wspolnego. ponadto takie chrupniecia, trzaski, etc. nie sa wyznacznikiem dobrze przeprowadzonej manipulacji stawu. wcale nie musi strzelic
Zgłoś
ha7e 2013-05-17, 14:16
f4ll napisał/a:

manipulacja stawu to przekroczenie zakresu ruchu w stawie? nie, nie znasz sie na tym, bo takie nastawianie malo ma z manipulacja wspolnego. ponadto takie chrupniecia, trzaski, etc. nie sa wyznacznikiem dobrze przeprowadzonej manipulacji stawu. wcale nie musi strzelic

chyba napisałem "kiedyś" he? i nie napisałem że strzał jest wyznacznikiem. reszta twojej wypowiedzi to zwykle niczym niepoparte zaprzeczenie. echhh...
Zgłoś
Voodoo96 2013-05-17, 16:04
Kocham ten dźwięk sam nawykowo strzelam palcami, szyją i kręgosłupem i tu pytanie dla ekspertów czy można się przez to nabawić reumatyzmu?
Zgłoś
chetek 2013-05-17, 17:28 1
@up

Był taki jeden naukowiec, który przez jakieś 30 lat codziennie strzelał palcami i po 30 latach stwierdził, że nie wywołało to żadnej zmiany patologicznej. Ale w nauce nie można kierować się przypadkami jednostkowymi, więc dopóki grupa, ja wiem, ze 100 osób nie powtórzy tego badania to wyniki są gówno warte. A jeśli nawet powtórzą, to za 20-30 lat, kiedy dojdą do jakiś wniosków, raczej nie będzie Cię to już tak interesować.
Zgłoś
patyk161 2013-05-18, 19:29
Nie macie pojęcia o czym piszecie.Wiecie jaka to ulga jak kręgi wrócą na swoje miejsce? Jak nie wiecie to jesteście szczęściarzami !!!
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem