Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
w katakumbach mają czyściej;D
pł. gł. to ASUS P4P800 chyba SE
grafa radeon
a cała seria P4P800 od ASUS'a miała wadliwy stabilizator 5V i jeżeli nie wstaje to się zjarała taka kosteczka, na pewno znajdziesz
między PCI na 3 nogach taki czarny element, ale raczej nic nie zrobisz jeżeli skok napięcia przeskoczył po mostku popołudniowym zaraz przy slocie ATA, to płyta zdechła, bo próbowałem to obejść wstawiając mocniejszy element, i na "krótko" odpalać [zielony kabel w ATX + masa, drugi lub trzeci na zasilaniu od strony haczyka]
Pierdolisz jak potłuczony...
Nie wiem czy to ważne, ale nie ma też podłączonych żadnych kabli.
Nie jest to ważne. Dysk oraz płyta główna jest podłączona. Po zdjęciu widać, że reszta kabli jest zbyteczna.
\
...mostku popołudniowym..]
popołudniową to Ty sobie możesz kawe wypić
widze ze meta4122, juz mnie uprzedzil
Ze zdjęcia wynika, że komputer musiał być otwierany 18 czerwca 2011 roku. Nie wierzę, że przez taki czas zrobiło się tyle brudu... Swojego starego kompa nie czyściłem od 5 lat i nie było takiego brudu nawet w połowie.
Może w piwnicy używał
Ze zdjęcia wynika, że komputer musiał być otwierany 18 czerwca 2011 roku. Nie wierzę, że przez taki czas zrobiło się tyle brudu... Swojego starego kompa nie czyściłem od 5 lat i nie było takiego brudu nawet w połowie.
To może być data do kiedy [używany zasilacz] jest na gwarancji. Nie koniecznie musiał być otwierany.
To w jakim stanie będzie po otwarciu zależy głównie od środowiska w jakim stał.
W domach do takiego syfu potrzeba ok 4,5 - 6 lat.
U mnie w warsztacie ok 1,5 roku.
Najszybsza diagnoza w takim wypadku.
Panie to jest procesor a to jest wiatrak który chłodzi procesor.
To jest kurz więc wiatrak nie chłodzi procesora co za tym idzie żeś go pan ugotował. No chyba że intel to może sie obudzi po wyczyszczeniu bo inne gówno poszło by z dymem.
Sądząc po coolerze intel.
W innym wypadku mogło puść spięcie po kurzu. Reszta raczej mało prawdopodobna.
PS. do pana popołudniowego. Tego nie lubię w innych serwisantach. Przyczyna jebie po oczach a on szuka wad występujących w jednym na milion przypadków i pierdoli sie z naprawą tydzień.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów