Dla nieuświadomionych: plantacje awokado i migdałów wymagają miliardów zapylaczy, którzy raz do roku za sowite pieniądze pędzeni są pod kwitnące drzewa Kalifornii z całego USA. Miliardy spośród tych pszczół rokrocznie umierają, gdyż drzewa te są słabo miododajne - pszczoły nie mogą skompensować pożywieniem swego wysiłku energetycznego + taki spęd owadów z całego kraju powoduje szybkie przenoszenie pszczelich chorób.
Dla nieuświadomionych: plantacje awokado i migdałów wymagają miliardów zapylaczy, którzy raz do roku za sowite pieniądze pędzeni są pod kwitnące drzewa Kalifornii z całego USA. Miliardy spośród tych pszczół rokrocznie umierają, gdyż drzewa te są słabo miododajne - pszczoły nie mogą skompensować pożywieniem swego wysiłku energetycznego + taki spęd owadów z całego kraju powoduje szybkie przenoszenie pszczelich chorób.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Z drugiej strony pigmeje. Od pokoleń 90% pożywienia to rośliny, miody, sporadycznie jakieś małe zwierzęta. 1.4m wzrostu IQ na poziomie dziecka i średnią życia 40 lat.
Wnioski łatwo wyciągnąć.
Generalnie mieszkańcy Okinawy żyją po 100 lat w doskonałym zdrowiu. Jedni z najzdrowszych i najżywotniejszych ludzi. Jedzą wieprzowinę 7 dni w tygodniu. W tym puszkowaną. Mowi się, że Japończycy z Okinawy, że świni nie jedzą tylko kwiku.
Z drugiej strony pigmeje. Od pokoleń 90% pożywienia to rośliny, miody, sporadycznie jakieś małe zwierzęta. 1.4m wzrostu IQ na poziomie dziecka i średnią życia 40 lat.
Wnioski łatwo wyciągnąć.
Nie jestem co prawda wege, ale myślę, że nietrafne porównanie.
Pigmeje to dosyć prymitywny lud, prowadzący koczowniczy tryb życia, nie ma co ich porównywać do mieszkańców Okinawy.
Jakby wziąć pod uwagę wegetarian i nie-wegetarian z np. USA to nie ma chyba jakichś znacznych różnic, jedynie tyle że wegetarianie rzadziej umierają na zawał czy nowotwory, ale to może dlatego że generalnie jedzą zdrowiej i nie jedzą dużo tłuszczu, no i generalnie rzadziej piją, palą etc.
Wegetarianizm jest spoko pod jednym względem. Mięso które jemy to totalne gówno, a koncerny karmią nas syfem. Osobiście mam ochotę zrezygnować z mięsa i większości produktów które sprzedają w sklepach i marketach i od miesiąca się powoli przestawiam. Zamiast kurczaka, wieprzowiny i wołowiny jadam ryby. Mam niedaleko kilka punktów sprzedaży świeżych ryb z potoku i to jadam na obiady, poza tym sporo owoców, warzyw i wek głównie z wiejskich ogródków. Szukam jeszcze dobrego źródła swojskiego mięsa i wędlin żeby wrzucić trochę mięcha do menu. Ale spoko, za niedługo i tak nam odbiorą mięso i sporą część produktów, bo trwa rewolucja żywieniowa, oczywiście na naszą niekorzyść.
Oczywiście masz rację i generalnie zazdroszczę, że masz dostęp do wiejskiej żywności na wyciągnięcie ręki. Ryby faktycznie potrafią być toksyczne, ale sprawdzonych hodowli, jak najbardziej. Do tego dziczyzna raz na jakiś czas. Niestety tak nie da się wyżywić mas a wszyscy nie przeprowadzą się na prowincję...to akurat na szczęście
I jeszcze te recytowanie. On jej pytanie zadaje a ona swoja spiewke wyuczona zaczyna. I tak kilka razy. To tylko pokazuje glupote tej baby, bo gdyby miala swoj rozum, to by prowadzila dyskusje, a nie recytacje przygotowanych mozgotrzepow
typ nie daje jej dość do słowa, liczy tylko na tak/nie i już myśli że pokazał jej hipokryzję
taki tepy jestes? zadal jej pytanie a ona zmieniala temat wiec normalne, ze nie dal dojsc do slowa, bo unikala odpowiedzi na trudne dla niej pytanie
wegetarianie rzadziej umierają na zawał czy nowotwory
Wegetarianie częściej umierają na nowotwory jelita. Częściej też mają choroby psychiczne. Brak B12.
Tak, popija to Möet-em, do tego kawior astrachański, biżuteria od Cartiera i S-klasa pod domem.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów