Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Spójrz na to z perspektywy fizjoterapeuty
Współczuje, achilles zazwyczaj odrywa się z kawałkiem kości(sam achilles rzadko kiedy pęka), zerwanie ścięgna achillesa jak i jego zapalenie może powodować cyprofloksacyna, która jest m.in. w Cipronexie (antybiotyk stosowany do zakażeń przez drobnoustroje, m.in. dróg moczowych). Trzeba wtedy się mocno oszczędzać, rekonwalescencja po zerwaniu achillesa to około rok do półtora, żmudne rehabilitacje i na samym początku noga z 3 miesiące w gipsie :/ Nie polecam.
jakie głupoty pierdolisz to nie mam pytań ... z achillesa wychodzi się w max 9 miechów (śr ok 6miesięcy).. w gipsie trzyma się nogę w najbliższych dniach po operacji, później należy zdjąć go by nie doprowadzić do zakażenia rany pooperacyjnej
BTW był u mnie w miejscowości gość co gdy był w więzieniu sam sobie podciął achillesa, żeby nie siedzieć w celi z pojebami, tylko na luzie w szpitalu, ale potem już do końca życia chodził z nogą jak z drewna
Miałem na szczęście tylko naderwanego - miesiąc w szynie śmigałem i się zrosło.
Achilles pęka u ludzi, którzy w chuj czasu nic nie robili, a potem nagle podjęli intensywną aktywność. Baba pewnie ileś lat się opierdalała, a potem zamiast zacząć spokojnie, to jakieś dziwne (i niepoprawnie wykonywane) ćwiczenia zaczęła nadupczać no i klops.
No wlasnie nie do konca, ojciec gral zawodowo w reczna, wychodzil do kontry i niefortunnie poedczas jego wyskoku ktos mu na piete nadepnal. Podobno nie ma nic gorszego. Na dokladnie w szpitalu go skurcz w lydce zlapal, bez achillesa nie rozciagniesz
No wlasnie nie do konca, ojciec gral zawodowo w reczna, wychodzil do kontry i niefortunnie poedczas jego wyskoku ktos mu na piete nadepnal. Podobno nie ma nic gorszego. Na dokladnie w szpitalu go skurcz w lydce zlapal, bez achillesa nie rozciagniesz
wątpię by to był skurcz, przy zerwaniu achillesa mięsień łydki jest nieużyteczny, prędzej nastąpiło również naderwanie mięśnia sam gram w ręczną już 15 rok, więc taki temat nie jest mi obcy
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów