Caramon napisał/a:
To tylko dowodzi, jaki jest poziom zastraszenia społeczeństwa szczujnią medialną. I tak jak kiedyś wierzyłem w pewne ideały przyświecające liberalizmowi, demokracji i kapitalizmowi... tak dziś otrzeźwiałem i wiem, że nierozerwalnie wiążą się z najbardziej zbrodniczymi socjotechnikami w historii. Mamy do czynienia ze światową epidemią nerwicy podsycaną przez każdą demokratyczną władzę. Niestety... partie nauczyły się, jak "hackować" demokrację, używając mieszanki przeróżnych socjotechnik. Uważam, że ci, którzy je stosują, powinni automatycznie tracić bierne prawo wyborcze... Socjotechniki są wrogie wobec społeczeństwa, w bezpośredni sposób wpływają choćby na liczbę samobójstw i powinny być moim zdaniem uznane za zbrodnię przeciwko ludzkości.
W Polsce (nie wiem jak w innych krajach) kiedy kogoś pobijesz znając sztuki walki to odpowiadasz jak za pobicie z użyciem broni (nie nie bezpiecznego narzędzia tylko broni) kiedy nawet się bronisz przed napastnikiem i znasz sztuki walki (nie wiem czy chodzi o samo znanie czy tylko jeśli ich użyjesz) to możesz odpowiadać za przekroczenie obrony koniecznej, chyba za samą znajomość sztuk walki. W sumie to może i trochę dobrze ale pójdźmy dalej, psychologia w ogóle, nie tylko socjotechniki ale psychologia i znajomość psychologii powinna być uznana za uzbrojenie a psychologia powinna zostać uznana za broń bo psychologia jest bronią.