18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Kultura
P................C • 2012-05-20, 0:24
na drodze

Zgłoś
Koli 2012-05-20, 15:05 1
Ja bym jeszcze wyszedł z auta i mu dopierdolił.
Zgłoś
Leothyr 2012-05-20, 15:11
Koli napisał/a:

Ja bym jeszcze wyszedł z auta i mu dopierdolił.

Żebyś się zesrał po drodze.
@Filmik
HA, HA! dobrze mu tak
Zgłoś
stworek 2012-05-20, 15:14
Nom, jako motocyklista stwierdzam fakt że nauczkę dostał, wyprzedzanie z prawej strony jest naprawdę wkurwiające, kiedyś jechałem sobie kulturalnie w korku motocyklem i jakiś chuj w puszce mnie z prawej wyprzedził tak że o mało mnie nie zahaczył lusterkiem, dodam że jechałem jakieś 2/3 metry za samochodem jadącym przede mną więc chuj jeszcze po wyprzedzeniu zaczął mi hamować przed kołem.
Wracając do filmu widać że koleś co nagrywał to prawdziwy kolega nie przejmował się motocyklem tylko po wypadku położył jak najszybciej i podszedł zobaczyć czy koledze nic się nie stało, inny by pewnie stracił parę minut na dokładnym postawieniu maszyny.

Piwo będzie, mimo że trafił swój na swego
Zgłoś
pakicito 2012-05-20, 15:33 3
Cytat:

na jezdni bedac jednosladem moge zajmowac caly pas, jechac jego srodkiem,

po co tyle pisać, jeśli po tym zdaniu już widać, że nie masz pojęcia o przepisach
Zgłoś
lukasz798 2012-05-20, 15:39 1
bardzo kurwa dobrze. idioci na jednośladach myślą, że wolno im wszystko
Zgłoś
cichy1124 2012-05-20, 15:52 1
Dla niedoinformowanych.
Zgodnie z art. 24 ustawy Prawo o ruchu drogowym z 20.06.1997r. (Dz.U. Nr 58
poz. 515 z 2003r - tekst jednolity), wyprzedzanie z prawej strony jest
dopuszczalne:

* na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu,
* na jezdni jednokierunkowej,
* na jezdni dwukierunkowej jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze
zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do
jazdy w tym samym kierunku.

Należy podkreślić, że kierowca przed wykonaniem tego manewru obowiązany jest w
upewnić się szczególności czy:

* ma odpowiednią widoczność i dostateczne miejsce do wyprzedzania bez
utrudnienia komukolwiek ruchu,
* kierujący, jadący za nim, nie rozpoczął wyprzedzania,
* kierujący, jadący przed nim na tym samym pasie ruchu, nie zasygnalizował
zamiaru wyprzedzania innego pojazdu, zmiany kierunku jazdy lub zmiany pasa ruchu.

Natomiast zabronione jest wyprzedzanie z prawej strony pojazdu silnikowego,
jadącego po jezdni:

* przy dojeżdżaniu do wierzchołka wzniesienia,
* na zakręcie oznaczonym znakami ostrzegawczymi,
* na skrzyżowaniu, z wyjątkiem skrzyżowania o ruchu okrężnym lub na którym
ruch jest kierowany.

Więc nie zostały tu naruszone zasady. Nie pierdolcie głupot.
Zgłoś
Antybozia666 2012-05-20, 15:53 2
i tak wszyscy zginiecie ! kierowcy, motocykliści, maszyniści, piloci i motorniczy z tramwaju też. ! wszyscy BUAHAHAHA

Ślązacy! Wasze kobiety mają wąsy.
Zgłoś
oskiboski 2012-05-20, 15:55 6
cichy1124 napisał/a:

Dla niedoinformowanych.
Zgodnie z art. 24 ustawy Prawo o ruchu drogowym z 20.06.1997r. (Dz.U. Nr 58
poz. 515 z 2003r - tekst jednolity), wyprzedzanie z prawej strony jest
dopuszczalne:

jazdy w tym samym kierunku.

Należy podkreślić, że kierowca przed wykonaniem tego manewru obowiązany jest w
upewnić się szczególności czy:

* ma odpowiednią widoczność i dostateczne miejsce do wyprzedzania bez
utrudnienia komukolwiek ruchu,
* kierujący, jadący za nim, nie rozpoczął wyprzedzania,
* kierujący, jadący przed nim na tym samym pasie ruchu, nie zasygnalizował
zamiaru wyprzedzania innego pojazdu, zmiany kierunku jazdy lub zmiany pasa ruchu.

Natomiast zabronione jest wyprzedzanie z prawej strony pojazdu silnikowego,
jadącego po jezdni:

* przy dojeżdżaniu do wierzchołka wzniesienia,
* na zakręcie oznaczonym znakami ostrzegawczymi,
* na skrzyżowaniu, z wyjątkiem skrzyżowania o ruchu okrężnym lub na którym
ruch jest kierowany.

Widać że jeszcze nie prowadziłeś auta - od kiedy wyprzedza się na moście ???
Zgłoś
verrnume 2012-05-20, 15:59
pakicito napisał/a:

po co tyle pisać, jeśli po tym zdaniu już widać, że nie masz pojęcia o przepisach

a czy w mojej wypowiedzi powoluje sie na przepisy? nie, wiec najpierw zrozum czytany tekst a nastepnie sie ustosunkuj.

Jesli az tak bardzo temat przepisow ci lezy na sercu, to poczytaj troszke i zorientuj sie ze nie w kazdym kraju panuja identyczne, jesli cie to nie interesuje bo jezdzisz t ylko po Polsce, to coz twoja strata .

Nie bede poruszal juz kwestii czy powinno sie zawsze i wszedzie przestrzegac wszystkich przepisow nie zastanawiajac sie nad ich uzasadnieniem i wymogami zaistanialej sytuacji, kazdy i tak robi jak uwaza.
Zgłoś
Mati4400 2012-05-20, 16:17 5
@cichy1124

Napisałeś że:
"wyprzedzanie z prawej strony jest
dopuszczalne:

jazdy w tym samym kierunku. "

i tu moje pytanie który rodzaj drogi z wyżej wymienionych występuje na filmiku?
Zgłoś
cichy1124 2012-05-20, 16:24
@oskiboski
Już nie chodzi teraz o most, gościu dość miał miejsca zeby wyprzedzić prawą stroną, a że większość wypadków powodują kierowcy samochodów, którzy nie mają pojecia o jeździe motocyklem(osoby takie jak ty) i nawet nie popatrzą czy ktoś sie próbuje wyprzedzić. A to jest normalne w takich warunkach.

@Mati4400
jest to odcinek drogi z wyznaczonymi pasami ruchu.
w sumie tego nie mozna nawet do konca nazwać wyprzedzeniem, bo wyprzedzanie wiąze sie ze zmiana pasa ruchu, a jeśli kierowca jest w miare kumaty to na jednym pasie mieści sie samochów i motocykl, tak jak tutaj.
Zgłoś
oskiboski 2012-05-20, 16:29 1
@cichy1124

W polskich realiach 90% użytkowników jednośladów uważa że skoro jest szybszy niż samochód i zajmuje mniej miejsca to zmieści się wszędzie a prawo się albo nagnie, albo nikt nie zauważy. Jasne - chuj że wyprzedzał na moście i chciał przykozaczyć przed kumplem - to kierowca samochodu jest ten zły. Gratuluję Ci punktu widzenia
Zgłoś
cichy1124 2012-05-20, 16:43
@oskiboski
tego nie powiedziałem, ale na drogach większość kierowców samochodów to chuje, którzy robią wszystko, żeby uprzykrzyć życie motocyklistą(zajeżdżają droge, próbują zepchnąć z drogi, przycisnąć do barierki), a że część motocyklistów to idioci, którzy chcą zaszpanować to co innego.

Najpierw pojeździj troche motorem, a potem sie na ten temat wypowiadaj.
Zgłoś
coolfon 2012-05-20, 16:50 3
cichy1124, nosz tłumaczyć debilowi. nie można wyprzedzać z prawej strony gdy jest tylko jeden pas do jazdy w danym kierunku.
to twoje
Cytat:

powinno brzmieć "na odcinku drogi jednokierunkowej z wyznaczonymi pasami ruchu". żeby wyprzedzic cokolwiek trzeba miec do tego miejsce czyli pas, bo po poboczu raczej jeździć nie wolno. i raczej logiczne jest, że gdy masz 2 albo więcej pasów w danym kierunku to se możesz wyprzedzać z której strony ci sie podoba.
na twoje
Cytat:

kazda zasada wyprzedzania została naruszona (brak miejsca, most, linia ciągła, nawet pas od pobocza oddziela lina ciągła), sam pierdolisz głupoty.

p.s. szpanowanie wiedzą zdobytą z pierwszej wyszukanej strony, po wpisaniu w google "wyprzedzanie z prawej strony" na nikim nie robi wrażenia
Zgłoś
cichy1124 2012-05-20, 17:06
Dobra, dobra, Widzę że jesteś zamkniętym w sobie gościem, który nigdy nie pojmie świata...
A niestety z takimi osobami nie warto rozmawiać, bo choćby za chuja nie maja racji to nie przemowisz mu bo on zawsze wie lepiej. Proponuje zobaczyć jak wygląda życie, a potem sie wypowiadac
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów