Teraz juz wiecie dlaczego gornicy dostaja jakies dodatki, sratki, 13 i 14. Nie dostaja 8.000 na reke.
Zjeby siedzace za biureczkiem w korpo nie sa narazeni na takie sytuacje.
Nie pasuje komus, ze gornik dostaje jakies bonusy itd ? - zwolnij sie z korpo, zaloz okularki na gumce i zapie**alaj pod ziemie.
Jakos nie slyszalem, zeby co jakis czas mowiono o tym, ze straszna tragedia w korpo - skaner zabil kolejnego pracownika....
Nie dajcie sobie wmowic bzdur o nierentownosci kopaln.
Rzad chce "wygaszac" gornictwo i zamykac kopalnie a anglicy i amerykanie chca inwestowac i kupowac te kopalnie - chyba rozumiecie o co chodzi?
Tak zgadza sie - na kopalniach instnieje niezla patologia i prezesi spolek jebia kase na lewo i prawo, niegospodarnosc itd. ale wystarczy wyjebac z kopaln ludzi zatrudnianych po znajomosciach i zatrudnic bezpartyjnych fachowcow... no ale o czym ja pie**ole ? Przeciez tak powinno sie zrobic z lekarzami, policjantami itd itp... :/
No jasne rentowne w chuj. Tylko czemu ZUSu kopalnie nie płacą i co kilka lat sejm umarza długi po kilkaset milionów. A ubezpieczenie górnicy mają, renty, emerytury i leczenie też, barbórki, kredkowe, sredkowe i deputaty, to za czyje pieniądze, za własne?
A co do wypadków, w I półroczu 2020 było 48 wypadków śmiertelnych w pracy, z czego 7 górników. Bez wypadków w rolnictwie. Nie mam nic do górników, ale nie sadź się, że to grupa pracowników, do której wszyscy musza dopłacać, jak do budżetówki.
Teraz juz wiecie dlaczego gornicy dostaja jakies dodatki, sratki, 13 i 14. Nie dostaja 8.000 na reke.
Zjeby siedzace za biureczkiem w korpo nie sa narazeni na takie sytuacje.
Nie pasuje komus, ze gornik dostaje jakies bonusy itd ? - zwolnij sie z korpo, zaloz okularki na gumce i zapierdalaj pod ziemie.
Jakos nie slyszalem, zeby co jakis czas mowiono o tym, ze straszna tragedia w korpo - skaner zabil kolejnego pracownika....
Nie dajcie sobie wmowic bzdur o nierentownosci kopaln.
Rzad chce "wygaszac" gornictwo i zamykac kopalnie a anglicy i amerykanie chca inwestowac i kupowac te kopalnie - chyba rozumiecie o co chodzi?
Tak zgadza sie - na kopalniach instnieje niezla patologia i prezesi spolek jebia kase na lewo i prawo, niegospodarnosc itd. ale wystarczy wyjebac z kopaln ludzi zatrudnianych po znajomosciach i zatrudnic bezpartyjnych fachowcow... no ale o czym ja pierdole ? Przeciez tak powinno sie zrobic z lekarzami, policjantami itd itp... :/
I chuj. Niech kopalnia będzie prywatna, wtedy żadne dodatki mi nie będą przeszkadzać. A na razie większość jest państwowa i kurwa może mi się nie podobać wydawanie mojego hajsu na pensje za nieistniejące miesiące.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów