Abraxus napisał/a:
Nie będę pisał po raz kolejny. Przeżyj moje stare posty. W nich jest wszystko wyczerpująco opisane.
no właśnie nie jest. PiS jest całkowicie przeciwną stroną, której nijak nie można przyporządkować do lewicy w naszym rozumieniu tego słowa, jak również dopatrywanie jej podłoża w komunizmie jest irracjonalne.
Argeusz napisał/a:
No właśnie kurwa nie wyzwoleńcza armia czerwona, tylko polactwo biegające po lasach, żołnierze przeklęci, zwykli bandyci wynoszeni na piedestał. Z tego co wiem to kazali sobie jakiś haracz płacić jeszcze, skurwesyny.
A ty niestety masz brak pojęcia o polskiej pisowni, którą powinieneś przecież bronić własną piersią, patrioto.
wskazanie nonsensu osób wypisujących komentarze o sytuacji politycznej potraktowałeś jako bardzo wątły argument do szeryfowania ortograficznego i tym samym sklasyfikowania mnie jako
cyt . ...powinieneś przecież bronić własną piersią, patrioto."
powinieneś przecież? dlaczego powinienem? tym bardziej nie rozumiem tego wzmcnienia wypowiedzi "przecież". Jakby to było takie oczywiste.
Partioto. Napisałem gdzieś o patriotyzmie?
Z pewnością nie. Ty natomiast napisałeś wiele fajnych rzeczy o które zapytam.
Argeusz napisał/a:
No właśnie kurwa nie wyzwoleńcza armia czerwona, tylko polactwo biegające po lasach, żołnierze przeklęci, zwykli bandyci wynoszeni na piedestał. Z tego co wiem to kazali sobie jakiś haracz płacić jeszcze, skurwesyny.
A ty niestety masz brak pojęcia o polskiej pisowni, którą powinieneś przecież bronić własną piersią, patrioto.
Skoro to byli oprawcy to kto wg ciebie był wyzwolicielem?
Czy byli nimi rosjanie?
Czy bylo nim NKWD?
Czy było nim wojsko ludowe pod zwierzchnictwem ZSRR
Skąd wiesz że kazali sobie płacić "jakiś haracz"?
Podaj źródła?
Wpisując Żołnierze wyklęci haracz , wyszukiwarka pokazuje na pierwszym miejscu wypowiedź niejakiego Zandberga który delikatnie mówiąc jest ruskim trolem biegającym w koszulce z marksem i nijak nie jest wiarygodny.
Natomiast nie ma innych zarejestrowanych opisów świadczących jakoby takie rzeczy były domeną tych bojówek. Mało tego w opracowaniach historycznych mowa jest o karze śmierci wykonywanej przez sądy polowe na osobach które dopuściły się takich czynów, co akurat świadczy o przeciwieństwie tego co wypisujesz.
przykładowe opracowanie traktujące o podziemnym wymiarze sprawiedliwości:
bibliotekacyfrowa.pl/Content/34853/002.pdf