Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:56
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
wodzu666 2016-02-11, 16:26 2
Wszystko ok, ale załóżmy, że coś robię i nie mogę odkręcić śruby bo nie mam klucza ale bd miał przy sobie śrubę z nakrętką?

tanie wino jets dobre, bo jest dobre i tanie!
Zgłoś
KarolND 2016-02-11, 16:37 1
Z drewna to można i kombinerkami śrubę odkrecic, a jeśli chodzi o stał to już prawdopodobnie nie zdaloby egzaminu.
Zgłoś
Sonal 2016-02-11, 16:44 2
MaszAyahuaskę napisał/a:

Prosił mnie kiedyś znajomy, żebym mu pomógł z wymianą osi w łajbie, bo sobie nie dawał rady. Dodam tylko, że łajba woziła kliniec z kopalni przez parę lat, czytaj: cały czas wszystko upierdolone w błocie, idealna miejscówka dla rdzy. Główne śruby trzymające oś, szacunek. już nie pamiętam jaka to była marka naczepy, ale śruby kurwa nie do ukręcenia. Próbowaliśmy wszystkiego, palniki, nie palniki, dźwignia na 7 m rurze, w 4 chłopa i kurwa nic, nasadki pękały jak zapałki. Po 3ch blantach wymyśliliśmy rozwiązanie: Przyspawaliśmy do śruby koronkę z łożyska, a drugą identyczną założyliśmy do starego silnika wolnoobrotowego, od sieczkarni, czy czegoś tam, kurwa we dwóch trzeba było go przenieść, bo jebany z 300 kg ważył. Wyjebało prąd na trafo, silnik się spalił, ale śruba poszła

pns1993, Omission - Huma-Huma

A wystarczyło skorzystać choćby z najtańszego klucza udarowego - takiego z Biedronki czy innego Lidla za 120pln - żadna śruba nie szans... Dźwignia (rura) 7 metrów - to chyba bo to by zniszczyc narzędzia lub ukręcic śrubę
Zgłoś
Darinx 2016-02-11, 16:48
Stary trik w chuj ale mnie nie każdy zna
Zgłoś
ATOMOWYANDRZEJ 2016-02-11, 16:48
MaszAyahuaskę napisał/a:

Prosił mnie kiedyś znajomy, żebym mu pomógł z wymianą osi w łajbie, bo sobie nie dawał rady. Dodam tylko, że łajba woziła kliniec z kopalni przez parę lat, czytaj: cały czas wszystko upierdolone w błocie, idealna miejscówka dla rdzy. Główne śruby trzymające oś, szacunek. już nie pamiętam jaka to była marka naczepy, ale śruby kurwa nie do ukręcenia. Próbowaliśmy wszystkiego, palniki, nie palniki, dźwignia na 7 m rurze, w 4 chłopa i kurwa nic, nasadki pękały jak zapałki. Po 3ch blantach wymyśliliśmy rozwiązanie: Przyspawaliśmy do śruby koronkę z łożyska, a drugą identyczną założyliśmy do starego silnika wolnoobrotowego, od sieczkarni, czy czegoś tam, kurwa we dwóch trzeba było go przenieść, bo jebany z 300 kg ważył. Wyjebało prąd na trafo, silnik się spalił, ale śruba poszła

pns1993, Omission - Huma-Huma

najprostszym mi znanym jest po prostu wzięcie jakiegoś "pierdolnika" kawałka jakiegoś wybijaka przyłożenie do śruby i zajebać z całej PIZDY w to młotkiem. Śruba zawsze puści nima chuja.
Zgłoś
~DMT 2016-02-11, 17:22 6
Sonal, ATOMOWYANDRZEJ, Panowie, z nie jednym szrotem miałem w życiu doczynienia, ale tu kurwa faktycznie pojawił się problem. Kumpel też nie z pierwszej łapanki, stary wyga w mechanice, i wątpię żeby do mnie zadzwonił, że ma problem "od tak". Co do udaru, nie dało rady, i nie był to klucz za 120 zł... nasadki też nie toyi, tylko king tony, Jones waye też się poddały, ciśnienie na kompresorze 13,5, baniak 300L. Napierdalanie z całej siły? Zrobiliśmy sobie konkurs, kto mocnej dychą przypierdoli, mierzone decybelometrem, bo akurat syn tego ziomka robił na stacji diagnostycznej. Chciałem jeszcze przypomnieć, że nie rozmawiamy tu o nowej śrubie 17 stce, chwilę wcześniej wkręconej w drzewo jak na filmiku, Tam sprawa była dużo bardziej poważna

Q L I M A X
Zgłoś
ATOMOWYANDRZEJ 2016-02-11, 18:15 2
MaszAyahuaskę napisał/a:

Sonal, ATOMOWYANDRZEJ, Panowie, z nie jednym szrotem miałem w życiu doczynienia, ale tu kurwa faktycznie pojawił się problem. Kumpel też nie z pierwszej łapanki, stary wyga w mechanice, i wątpię żeby do mnie zadzwonił, że ma problem "od tak". Co do udaru, nie dało rady, i nie był to klucz za 120 zł... nasadki też nie toyi, tylko king tony, Jones waye też się poddały, ciśnienie na kompresorze 13,5, baniak 300L. Napierdalanie z całej siły? Zrobiliśmy sobie konkurs, kto mocnej dychą przypierdoli, mierzone decybelometrem, bo akurat syn tego ziomka robił na stacji diagnostycznej. Chciałem jeszcze przypomnieć, że nie rozmawiamy tu o nowej śrubie 17 stce, chwilę wcześniej wkręconej w drzewo jak na filmiku, Tam sprawa była dużo bardziej poważna

No pewnie sytuacja była poważniejsza niż mi się wydaje ,ale tak tylko sobie polemizuje "co ja by zrobił !". Pozdrawiam !
Zgłoś
booolooo 2016-02-11, 19:42 1
crossdressphyxia napisał/a:

Już widzę, jak tym sposobem odkręcam każdą śrubę w moim peugeocie z których większość praktycznie jest zajebana błotem i rdzą i nie ruszane są od 1998 roku.

Na Peugeota takie patenty to chuj, bo bez torxa nie ma co się zbliżać
Zgłoś
A................h 2016-02-11, 20:09
Co to jest LIFEHACH, sposób poczęcia Kulibintvdt98766?
Zgłoś
spiepszaj_dzbanie 2016-02-11, 20:45 1
burkinafaso napisał/a:

Po to, że gdy akurat nie masz odpowiedniego rozmiaru klucza do danej śruby to możesz użyć tego sposobu, widzę że z myśleniem u ciebie na bakier.

W takim wypadku używam klucza hakowego do hydrauliki, lub klucza nastawnego do śruby z łbem sześciokątnym.

Ty chyba nie myślisz, że wszyscy mają tylko płaską dziesiątkę - jak ty.

katana wa bushi no tamashi
Zgłoś
avalanch 2016-02-11, 21:54
Kurwa pokarz film a zaraz się 100 specjalistów wypowie
Zgłoś
Yeban 2016-02-11, 22:38
Ogólnie to zajebisty sposób na odkręcenie niedokręconej śruby...
Zakładam że jeśli ma się śruby i nakrętki to narzędzia do ich wykorzystania również.
Zgłoś
Kaprys 2016-02-12, 0:37
Klucz do hydrauliki... A to się uśmiałem. Podejdź nim do takiej nakrętki, gdzie ledwo łamany na przegubach wchodzi. I terkotka ledwo wejdzie. A najlepsze? Nie chcę ujebać terkotki. A kumpel mówi dawaj, ma dożywotnią gwarancję, jak się ujebie, przyślą mi nową. No zestaw za kilkaset ojro, niepozorny, terkotki za pomocą długiej rury nie ujebaliśmy. Nie uwierzyłbym, gdybym sam, tzn we dwóch zapierając się butami, a potem jeszcze jedna rura na przedłużenie, bo nie daliśmy rady. I poszło. Nakrętka 22, nasadka z tego zestawu. Ja optymista, najpierw wziąłem klucz na grubym pręcie, z zestawu z marketu, no taki droższy, to zawinęliśmy ten pręt dookoła. Na tej terkotce, moja nasadka, co dała radę temu prętowi, zaraz pękła. Są klucze i klucze, tak bym podsumował. Na poważne zabawy to nawet droższe zabawki z marketu chuja warte.
Zgłoś
D................7 2016-02-12, 13:41
Przetłumaczyć replace na "zamieni" w takim kontekście- bezcenne.
Zgłoś
Sosen9 2016-02-12, 22:37
LifehacH?
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów