18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 43 minuty temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Linowcem w spacerowa...
Halman • 2019-06-02, 13:30

Do niebezpiecznej sytuacji doszło w niedzielę ok. godz. 8:30 w weneckim Canale della Giudecca. Na nagraniu wideo widać, jak do nabrzeża zbliża się potężny liniowiec MSC Opera.

Statek wycieczkowy bezwładnie dryfuje, nadając głośny sygnał. Ludzie zaczynają w popłochu uciekać, gdy wycieczkowiec uderza w nabrzeże i cumujący przy nim niewielki statek wycieczkowy.

Francesco Schettino byłby dumny...
Zgłoś
shoe5maker 2021-10-17, 22:02 3
Włosi? Oni mają doświadczenie w takich akcjach.
Zgłoś
PanKukuruźnik82 2021-10-17, 22:19 12
Manolito666 napisał/a:

A wiecie ile waży taki statek? Bardzo dużo.

Dzięki że mi powiedziałeś ile waży bo tez sie zastanawiałem...
Zgłoś
Blyatman 2021-10-17, 22:36
Lucar1 napisał/a:

Moze jakis expert sie wypowiedziec jakim cudem dochodzi do takich sytuacji? Kurwa nie wiedza ze trzeba zaczac hamowac?

Nie trzeba być ekspertem żeby wiedzieć że kapitan tak naprawdę chuja widzi wszystko komputerowo a hamowanie takiego statku jest dłuższe niż rozpędzonego pociągu
Zgłoś
Erqti 2021-10-17, 22:42 1
naprawa pójdzie z AC, widac wyraźnie że nie ustąpił
Zgłoś
Maxone 2021-10-17, 22:51
"every day come back! Every all."
Zgłoś
Sonal 2021-10-17, 23:01 2
Akcja jak na STopcham - hamowanie klaksonem.
Zgłoś
budgie73 2021-10-17, 23:11 2
Jak kapitan zaliczył zatoczkę jak na prawko zdawał?
Zgłoś
Takafura 2021-10-17, 23:21 1
15 sekunda - koleś sprawia wrażenie jakby kogoś chciał z wody wyciągać ?
Zgłoś
Chang 2021-10-17, 23:21
Lucar1 napisał/a:

Moze jakis expert sie wypowiedziec jakim cudem dochodzi do takich sytuacji? Kurwa nie wiedza ze trzeba zaczac hamowac?

Coś się zjebało
Zgłoś
daniel1040 2021-10-17, 23:25 1
Ja się pytam co z tą babką co wskoczyła do wody
Zgłoś
Frugom 2021-10-17, 23:42
Ten mały statek zajął mu miejsce parkingowe, to go przepchał. To wszystko
Zgłoś
ZaSwojePiję 2021-10-17, 23:55
Cale szczescie, zetal tam ten statek ofiara, hamulec duzego
Gdyby nie on to straty byłyby ze 100x wieksze.
A tak cala energia poszla w niego.
Ubezpieczalnia od tego duzego, to mu pewnie nowa łajbę za darmo podarowała owinięta w kokardke.
Zgłoś
Insaner 2021-10-18, 0:35
Lucar1 napisał/a:

Ale ty tak serio? Sprawdź sobie ile waży taki statek i jak jest napędzany. Może doszło do awarii silnika, może nie dało się zmienić skoku łopatki śruby napędowej, może wiał silny wiatr. Taka jednostka zanim w ogóle zacznie hamowanie to zmniejsza sukcesywnie prędkość przez wiele mil. Kontenerowce czy tankowce potrafią hamować około 20 minut, nie wiem jak takie liniowce wycieczkowce. Silny wiatr z boku i już jest problem.
Zgłoś
pawelek4494 2021-10-18, 6:33
Myślałem że to nuta z Avengers
Zgłoś
krisker 2021-10-18, 7:34 3
Film sprzed dwóch lat w lustrzanym odbiciu.

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów