Wszystko dobrze pamiętam, ponieważ całą sytuację widziałem jakby z perspektywy 3 osoby, po prostu widziałem siebie jak łażę po klatce szukając światła, jak się ubieram i rozbieram, ojca jak otwierał drzwi. Wszystko co rano mówiłem pokrywało się z tym co widzieli w nocy rodzice, mimo że cały czas miałem oczy zamknięte.
Później już mi się takie wycieczki nie zdarzały.
kiedyś w latach 90 u mnie w bloku u sąsiada była taka sytuacja że ich córka lunatykowała. Miała z jakieś 12-14 lat i podczas snu wyszła z mieszkania. Jej ojciec się przebudził, ale że żadnych hałasów już nie było słychać to postanowił kontynuować sen. Po chwili przypomniał sobie że jego córka lubi lunatykować więc poszedł sprawdzić jej pokój i zauważył że jej nie ma a w przedpokoju zastał otwarte na oścież drzwi do domu. Dobrze że zleciał biegiem w gaciach na dół bo córka była już na ulicy. Osiedle jest na końcu miasta, gdzie dalej pola, stawy i rzeki więc tym bardziej szczęście. Później już zamykali drzwi i chowali klucz na noc
A w tej bajce były smoki... Słyszałem podobnych historii setki i co? I może było takich kilka... Najczęściej lunatykowanie, to siadanie na łóżku itd. Bardzo rzadko zdarza się, że taka osoba w ogóle wstanie z łóżka. A żeby w dodatku wyszła z mieszkania, to już całkowicie minimalna szansa. Zazwyczaj taka osoba jak już wstanie z łóżka, to chodzi spokojnym tempem po pomieszczeniu, w którym przebywa.
@Masterof nie musiałeś się tyle trudzić, żeby wymyślić tą historię, bo niestety nie jest prawdziwa. Wiesz, że lunatycy otwierają oczy? TO nie kurwa echolokacja, ani pamięć. Oni otwierają oczy i tylko dlatego nie wpadają w ściany itd. Na filmie oczywiście fake. Przy tak gwałtownych ruchach lunatyk od razu by się obudził.
Ma dwie różne skarpetki, więc na bank ćpa!
Hahaha przypomniało mi się, jak mi Matka z takim tekstem wypaliła z 12 lat temu, że na pewno ćpam, bo miałem inny kolor pasków na białych skarpetkach, Oczywiście w TV tak usłyszała, bo "specjalista" się wypowiadał, że to jedna z oznak tego, ze dziecko ćpa
I co nie miała racji? Nicka chyba losowo sobie nie wygenerowałeś.
youtube.com/watch?v=DgcgKErWEXY piękna gierka.
A w tej bajce były smoki... Słyszałem podobnych historii setki i co? I może było takich kilka... Najczęściej lunatykowanie, to siadanie na łóżku itd. Bardzo rzadko zdarza się, że taka osoba w ogóle wstanie z łóżka. A żeby w dodatku wyszła z mieszkania, to już całkowicie minimalna szansa. (...)
Kuzyn jak był w gimbazie, to regularnie po lunatyku porządkował książki na półce, szedł sobie kanapkę zrobić, albo wyrzucić śmieci bez śmieci.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów