📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
w sumie to lądowanie, więc po co te śmigło ma się dalej kręcić, a jak obroty zwalniają, to i skrzydła opadają ku ziemi. No ale ja się nie znam.
T3RMINATOR napisał/a:
Śmigła są elastyczne i pochylają się. Tak jestem ekspertem.
Dupa, nie eksperci. Nie ma możliwości, żeby śmigło się tak wygięło.
Widać wyraźnie gdzie głowa, a gdzie kręcące się śmigło!
Tak, jak pisałem. Jakaś gałąź spadła na śmigło, albo inne chuj wie co. Innej możliwości nie ma.
a to nie jest efekt pochylenia wolantu od siebie przez pilota? nie pochyla się pod koniec przypadkiem płaszczyzna wirowania łopat do przodu pod koniec?
Dupaapud napisał/a:
Wiatr wieje tam bardzo mocno, a łopatki są elastyczne i wyginają się znacznie w pionowym kierunku.
tu połowa dzieci nie wie co to pion ^^^
z pozycji kamerzysty widać bardzo dokładnie górę głównego wirnika, czyli jest on bardzo mocno nachylony w nasza stronę.
kokos_123 napisał/a:
z pozycji kamerzysty widać bardzo dokładnie górę głównego wirnika, czyli jest on bardzo mocno nachylony w nasza stronę.
Dokładnie, już sam chciałem im rozrysować. Widać to też po tym białym okręgu, gdyby śmigło było w równej płaszczyźnie nie widzielibyśmy tego białego środka śmigieł. I cała zagadka wyjaśniona.
A nie wytrzymałem i też wam narysowałem w nieco inny sposób.
Dzięki kokos_123 bo po komentarzach Wiewióra i reszty ślepców myślałem, że widzę coś czego nie ma. Jeszcze te komentarze z gałęzią...
Myślałem że to kometa
Zjawisko autorotacji. Podczas normalnego lotu powietrze zasysane jest od góry do dołu tak przy autorotacji jest odwrotnie a jest to lądowanie, powietrze w górę, śmigło w dół. Chyba tak to działało z tego co pamiętam że szkoły.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów