Nie rozumiem takich ludzi jak ty. Skoro tak bardzo nienawidzisz Polski to dlaczego przeglądasz strony na których większość ludzi to Polacy? Jeszcze napisz, że ty w Polsce mieszkasz...
Ma rację, poczytajcie sobie wasze komentarze pod dowolnym tematem. Nic tylko wzjemne obrzucanie się gównem, lewakowanie, prawakowanie, antysemityzm, rasizm, chamstwo i zwykłe skurwysyństwo w najczystszej postaci. Stwierdzenie Laoli to sama prawda, której potwierdzenie doskonale widać w komentarzach na sadolu.
100% kiełbasy... ale to co ja osobiście pamiętam to natłok różnych sprzecznych informacji / to typowa manipulacja/, a z faktów to że samolot kołował kilka razy, że piloci byli pijani, prezydent kazał lądować i od razu skierowano winę na pilotów/ a każdy widział jak wyglądało lotnisko bez świateł, oraz ciekawostką było że rosjanie niedługo wcześniej zabrali urządzenia wspomagające lądowanie/
ale spoko, ....
No i widzisz w jakim jesteś błędzie. Nie wiem, jakie media są dla Ciebie wiarygodne, ale:
1. Nikt nie podawał, że piloci byli pijani. Była informacja, że Błasik był pijany - nigdy nie zostało to jednoznacznie zweryfikowane. Natomiast nie były tajemnicą jego skłonności.
2. Nie wiadomo, czy mlaskacz kazał jednoznacznie lądować. Było to jednak wskazane, bo wylecieli z opóźnieniem i skorzystanie z lotniska zapasowego spowodowałoby pewne opóźnienie w dotarciu na uroczystości. Ponadto zapis rozmów z kokpitu wiele sugeruje w tym temacie.
3. Samolot nie kołował kilka razy, bo kołowanie następuje na lotnisku. Ja pamiętam informację z mediów, że miał odejść na drugi krąg po pierwszej próbie, która wiadomo jak się skończyła.
4. Wina pilotów była ewidentna, nie powinni nawet próbować podchodzić do lądowania w takich warunkach. Tym bardziej, że ich uprawnienia na to nie pozwalały.
5. Urządzenia wspomagające lądowanie były tam od zawsze, ale były to urządzenia przestarzałe i nikt już z nich nie korzystał. Te same urządzenia są tam do dziś.
Powyżej Ci wypunktowałem informacje, które możesz sprawdzić. Zapoznaj się choćby ze stenogramem zapisu z rozmów z kokpitu.
Polaczki...IQ o 2 pkt większe od kury cobyś po chodnikach nie srał. Taki brak szacunku do własnego narodu to albo zwykły debilizm ( tak mam na myśli termin medyczny) albo żydek jesteś. Tak czy siak idź bądź głupi gdzie indziej.
Szacunek nie należy się nikomu ustawowo. Nie można go narzucić. Na szacunek się pracuje.
Ten naród każdego dnia udowadnia, że szacunek mu się nie należny. Ludzie dali się podzielić pisowi. który zaprogramował w swoich wyborcach nienawiść.
Każdego dnia pozwalamy sobie na okradanie się. Zamiast iść po sprawiedliwość jak Islandczycy i Rumuni to idziemy do pracy za ochłapy.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów