Hehe, właśnie miałem pytać na PW, czy nie poleciłbyś mi jakiegoś anime, najlepiej czegoś w rodzaju zwierzaczków. Raz już mnie ktoś próbował na sadolu przekonać do anime, właśnie na takich zasadach, o jakich mówię. Wysłał mi parę tytułów, już miałem się zabierać za oglądanie, ale zawsze to jakoś odkładałem. Może po sesji odkopię tego posta i coś obejrzę. Zwierzaczki ostatecznym argumentem.
Całe moje doświadczenie z anime to pierwsze 10 minut "We are the strange" i nie chcę do tego filmu wracać, nigdy w życiu.
Ale niczego nie hejtuję, tylko czekam, aż ktoś mi je przedstawi od strony, która by mnie zainteresowała. Wszystko dobre, co przejąłem od innych, przekazali mi na zasadzie: "Zobacz, jakie to fajne. Nie interesuje cię? Szkoda. To może chociaż to?". Może mam trochę utopijne podejście, ale uwaam, że w idealnym Internecie wszystkie relacje powinny być budowane w ten właśnie sposób. Poświęcisz czas, żeby spojrzeć na to, do czego próbuję cię przekonać – a nóż cię to zainteresuje – a potem ja wysłucham ciebie. Zdecydowanie wolę wymianę informacji od wymiany bluzgów. Taki ze mnie informatyk.
Kiedyś w jednym temacie zainteresował mnie dubstep i DnB. Ciekawe dźwięki, trochę monotonne, ale kurwa – słucham frenchcore'u, rhytmic noise'u, trance'u, musique concrète… mógłbym godzinami słuchać pięciosekundowego loopa, jeżeli na to zasłużył. Przesłuchałem utworek i spojrzałem na posta. Darkstep i jego spinanie dupska i gównoburze.
Po jednym utworze i jednym schujałym poście wiedziałem wszystko o gatunku. Wiedziałem, że należy go unikać. Po jakimś czasie w innym temacie ponownie zainteresowałem się DnB, tym razem cyberfunkiem. Poprosiłem o more na PW, dostałem odpowiedź, listę dobrych wykonawców, parę linków na youtuba, żebym nie musiał się męczyć z przepisywaniem w szukajkę. I bum – słucham DnB. Tylko trochę, bo słucham bardzo różnej muzyki, od każdego po trochę, ale jednak. Naprawdę niewiele było trzeba.
Język polski jest o tyle fajny, że przeklinając nie brzmisz jak inglisz madafaka nigga scumbag.
Ogólnie języki słowiańskie rządzą. Ёб твою мать.