18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (11) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 26 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 35 minut temu
🔥 Warszawskie skakanie - teraz popularne
Cytat:

Policjanci z Radomia ukarali mandatem mężczyznę, który miał przy sobie zamkniętą butelkę piwa. Choć Radomianin kary nie przyjął, sąd potwierdził, że "usiłował spożywać alkohol". Teraz jednak będzie musiał sprawdzić, czy tam, gdzie mężczyzna stał z piwem, w ogóle obowiązywał zakaz picia alkoholu...

Cytat:

Do tej nietypowej sytuacji doszło jeszcze we wrześniu ubiegłego roku. Pan Hubert z Radomia wracał do domu z dwoma kolegami. Wstąpili do sklepu, gdzie kupili po piwie i coś do jedzenia. Z relacji pana Huberta wynika, że koledzy otworzyli butelki na miejscu, ale jego była zamknięta. "Pokazałem to policjantom, w momencie przyjazdu policji byłem trzeźwy. Czekałem tylko na kurczaka, chciałem go zabrać do domu, tam zjeść i wypić piwo" – twierdzi.

Funkcjonariusze nie dali jednak wiary i wypisali mu 50-złotowy mandat za "usiłowanie spożywania alkoholu w miejscu publicznym". Pan Hubert kary nie przyjął, więc policja skierowała sprawę do sądu. W listopadzie mężczyzna dostał sądowy nakaz zapłaty 50 zł. Uznano, że "usiłował spożywać alkohol w postaci piwa w miejscu objętym zakazem spożywania napojów alkoholowych".

Tyle że to sprawy nie zakończyło, bo Radomianin się odwołał. Co więcej, przekonuje, że nie mógł dostać mandatu za "usiłowanie picia", bo tam, gdzie przebywał z butelką piwa... można pić.

"Przepisy zabraniają spożywania alkoholu na ulicach, w parkach i na placach. W moim przypadku uznano, że chciałem pić piwo na ulicy 11 Listopada. Tymczasem stałem kilkadziesiąt metrów od tej drogi. Zostałem oskarżony o czyn, którego nie chciałem popełnić, a nawet gdybym chciał, to nie jest on niezgodny z prawem" – zaznacza. Policja nie chce tego komentować. Poczeka na zakończenie postępowania sądowego.

Tak więc jak widzicie za niedługo będzie strach wyjść z domu. Co jeśli mnie oskarżą o próbę gwałtu bo ma przy sobie 'narzędzie zbrodni'?! Może jeszcze zaczną stać przy dziale monopolowym i wypisywać mandaty ludziom patrzącym się na piwo lub wódkę? Darmozjady tylko kasy szukają by wyrobić 'normę', a później się dziwić, że ludzie nienawidzą policji.
Osobiście miałem już wątpliwą przyjemność spotkania z policją. Raz tylko się zachowali w porządku i upomnienie dali.

Źródło:

natemat.pl/88251,policjanci-chcieli-wypisac-mandat-za-usilowanie-spozy...
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
karamon 2014-01-12, 16:15
Idź PiS-em straszyc zboczeńców i komuchów, policjanci normy mandatów pewnie nie mieli wyrobionej więc wcisnęli za byle co byle komu :p
Zgłoś
o................e 2014-01-12, 20:38 8
BongMan napisał/a:

A w Anglii mi i kumplowi policja powiedziała:
- Idźcie z tym piwem chociaż 100 metrów dalej, bo tu jest kamera.

Są cywilizowane kraje i jest Polska.

po czym wróciłeś do sortowania krabów
jezu dałem piwo nie patrząc nawet komu
Zgłoś
kenzol 2014-01-12, 20:54
I z 50 zł mandatu zrobiło się kilkaset lub więcej kosztów spraw sądowych, bo jedna sprawa już była, a oskarżony będzie się odwoływał. Jeśli jest niewinny, to Policja poniesie koszty spraw sądowych, a tak naprawdę my podatnicy... każdy z nas będzie musiał płacić za błąd narwanego policjanta. Ehh...Polska
Zgłoś
shakord 2014-01-12, 20:55
W takich sytuacjach polecam powołwać sie na art 41 kodeksu wykroczen
Zgłoś
May0nez 2014-01-12, 20:56 6
xts napisał/a:

Obrazek

Chyba raczej:
Zgłoś
k................2 2014-01-12, 20:58
Niedługo to sprowadzą zakazy że nie będzie już można pic picia, bo tez dostaniesz mandat za spożywanie napoju na miejscu publicznym japd....

Te chore przepisy, prawa które ustalił rząd mam je gdzieś i nigdy ich nie będę przestrzegał, jeszcze jedno ten kto przestrzega prawa rządu jest niewolnikiem niemyślącym głąbem.....
Zgłoś
białywęgorz 2014-01-12, 21:09
Wiem że to żałośnie zabrzmi ale to wina Tuska. Przecież to wszystko to kasa. Funkcjonariusze mają swój dzienny limit, i każdy funkcjonariusz musi komuś dać mandat, a jak nie da to ma problemy. Lepiej zapobiegać niż leczyć. Usuńcie przyczynę to problem zniknie...
Zgłoś
Grzyb18 2014-01-12, 21:10
Wspomnienia z Anglii i kto? Oczywiście BongMan. Załóżcie mu temat zbiorczy i niech tam wrzuca swoje opowiastki i anegdotki z Anglii.
Zgłoś
kenzol 2014-01-12, 21:13
Zakaz picia i palenia w miejscu publicznym powinien być dla buraków, którzy chlejąc piwo w parku zachowując się agresywnie, głośno przeklinają albo zaczepiają ludzi, szczególnie kobiety. Idziesz parkiem i widzisz takie bydło, to omijasz ich z daleka, albo wchodzisz do sklepu osiedlowego, a tam degustatorzy browarów okupują drzwi wejściowe i całą przestrzeń sklepową, że wejść nie można. Za palenie też powinni karać mandatem jeśli ktoś pod wiatą na przystanku autobusowym albo na dworcu pali, a wokół siedzą ludzie, szczególnie dzieci. Przecież jak jesteśmy w towarzystwie to pytamy się osób w pobliżu czy nie przeszkadza im to, że zapalimy, a taki buc nie patrzy na innych tylko kopci pod nos. Sam palę od czasu do czasu ale uważam, że takie skrajne przypadki buractwa trzeba karać mandatami, ale nie zwykłych ludzi, którzy piją lub pala kulturalnie, nikomu nie szkodząc. Ale mamy taki system jaki mamy i jest coraz mniej normalnych policjantów i w ogóle strażników miejskich, jest nacisk na zyski z mandatów i posłuszne błazny polecenia z góry wykonują aż nazbyt prawidłowo i z przesadą...
Zgłoś
gringo2412 2014-01-12, 21:20
Spoko już nie ma mandatów za usiłowanie, prawo zostało zmienione. Wytłumaczył mi to wczoraj pan policjant wystawiając mi stówkę za picie w miejscu publicznym.
Zgłoś
nitrox89 2014-01-12, 21:26 1
kenzol, niestety w naszym pokurwionym państwie normalni ludzie są traktowani na równi z żulami i marginesem społecznym chlejącym browar na ławce w parku. Z tym, że lumpowi mandatu nie dadzą, bo i tak nie zapłaci. A jakby Ciebie spatrzyli na ławce w parku, pijącego kulturalnie piwko 0,33 w towarzystwie kolegi to zaraz. Dowód, po co na co i 100zł mandatu.

Mi już chcieli wlepić mandat za spożywanie alkoholu w miejscu publicznym. Sytuacja była o tyle dziwna, że byłem w tym miejscu samochodem i to nie ja spożywałem alkohol, a koledzy. Im też nie mogli udowodnić niczego, bo po primo nie widzieli samego faktu, a sekundo - w dwóch radiowozach nie mieli alkomatu Oczywiście przyjebali sie do nas, a nie do oblegającej ławkę grupy pseudokibiców którzy stali 100 metrów od nas i darli ryje w niebo głosy (Derby jakieś były czy coś).
Po tamtym zdarzeniu już nic mnie nie ździwi
Zgłoś
L................6 2014-01-12, 21:41
BongMan napisał/a:

Pierdolisz... jak z kumplem robiliśmy piwka i doszliśmy do połowy drugiej butelki natkneliśmy się na straż miejską i zamiast dostać 100 za picie dostaliśmy 30 za próbę spożywania. Strażnik wlepiający nam mandat stwierdził że też jest człowiekiem i też popełnia błędy dlatego tylko 30zł a na dodatek powiedział nam żebyśmy poszli do parku bo tam nie wjadą autem bo zwyczajnie im się nie chce.
Zgłoś
maksym_gorki 2014-01-12, 21:58 1
w Niemczech (sic!) widziałem całą masę ludzi pijących (piwo pewnie) na ulicy, w parkach etc. Brak jakiejkolwiek reakcji policji, a to podobno policyjne państwo.
Zgłoś
o................e 2014-01-12, 22:01 1
maksym_gorki,
no w raichu normalnie można...my piliśmy pod kauf landem i nikt nie miał tam żadnych problemów to nie polska....
Zgłoś
Pleso93 2014-01-12, 22:03
BongMan napisał/a:

Tak, a sto metrów dalej był muslim patrol i kosa pod żebro
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem