📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:14
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:00
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Widzę że Towarzystwo się nie wykaże.
Chodzi o afrykański pomór świń, choć powinno się ubić świnie w promieniu 20km. Generalnie wszystko, co jest w stanie przenosić wirusa, od którego tylko świnie umierają powinno mieć okres karencji 24h w zakresie swojego poruszania. Więc tu nie ma gwarancji jeśli chodzi o ptaki. Ale skoro świnie to generalnie niszowy chów - indoor, chlewny. Więc umownie się przyjęło że 20km w promieniu od zarażonego przypadku zabija się wszystkie świnie... Człowiek może wpierdalać ile chce te zarażone, problem tylko w tym, że dookoła zarażonej inne świnie będą padać jak muchy.
Chodzi o afrykański pomór świń, choć powinno się ubić świnie w promieniu 20km. Generalnie wszystko, co jest w stanie przenosić wirusa, od którego tylko świnie umierają powinno mieć okres karencji 24h w zakresie swojego poruszania. Więc tu nie ma gwarancji jeśli chodzi o ptaki. Ale skoro świnie to generalnie niszowy chów - indoor, chlewny. Więc umownie się przyjęło że 20km w promieniu od zarażonego przypadku zabija się wszystkie świnie... Człowiek może wpierdalać ile chce te zarażone, problem tylko w tym, że dookoła zarażonej inne świnie będą padać jak muchy.
spoko przynajmniej humanitarnie
prawie jak polacy na promocjach w Lidlu, tylko tu jest więcej nadzorców.
@urfis
Serio wierzysz w te bzdury, które zapodało rząd i Arimar? Tu chodzi tylko i wyłącznie o pieniądze. Jedno jest pewne, ktoś zarobi duży hajs, gdy nie będzie konkurencji na rynku.
Mam dużo rodziny, krewnych i znajomych na wsi, którzy hodują świnie od pokoleń. U żadnego z nich nie zanotowano ani jednego zgonu świni czy jakichkolwiek u nich oznak choroby, a mimo to przyjeżdża banda cweli i niszczy całą trzodę od tak. Hodowcy pozostają z stratą, bo te śmieszne "odszkodowania", które wypłacają za sztukę pokrywają ledwo 10% faktycznej wartości świni.
Ktoś kto ma duży chów albo prowadzi hodowlę na dużą skalę, to po takim "zabiegu" ze strony kurewskiego państwa, jedyne co może zrobić z rodziną to strzelić sobie samobója, aby nie zdychać z głodu.
Już jeden w moim powiecie rolnik podobno się odjebał. Jebane kurwy wybiły chów ponad 80 sztuk dla kolesia i wypłacili od sztuki tylko 23zł! Złodziejstwo i zwykły terroryzm.
Serio wierzysz w te bzdury, które zapodało rząd i Arimar? Tu chodzi tylko i wyłącznie o pieniądze. Jedno jest pewne, ktoś zarobi duży hajs, gdy nie będzie konkurencji na rynku.
Mam dużo rodziny, krewnych i znajomych na wsi, którzy hodują świnie od pokoleń. U żadnego z nich nie zanotowano ani jednego zgonu świni czy jakichkolwiek u nich oznak choroby, a mimo to przyjeżdża banda cweli i niszczy całą trzodę od tak. Hodowcy pozostają z stratą, bo te śmieszne "odszkodowania", które wypłacają za sztukę pokrywają ledwo 10% faktycznej wartości świni.
Ktoś kto ma duży chów albo prowadzi hodowlę na dużą skalę, to po takim "zabiegu" ze strony kurewskiego państwa, jedyne co może zrobić z rodziną to strzelić sobie samobója, aby nie zdychać z głodu.
Już jeden w moim powiecie rolnik podobno się odjebał. Jebane kurwy wybiły chów ponad 80 sztuk dla kolesia i wypłacili od sztuki tylko 23zł! Złodziejstwo i zwykły terroryzm.
@castagir A może zamiast "podobno" użyłbyś faktów? Bo większych głupot to nie słyszałem.
świńskie auschwitz
Już to kiedyś pisałem ale powtórzę: azjaci nie mają moralności, każdy z nas by te świnie zajebał i zakopał a tam na żywca do ziemi. Oni zawsze tak traktują zwierzęta, był filmik jak obdzierają ptaki ze skóry i żywe do miski, to samo bicie psów przed zabiciem bo wtedy lepiej smakują. O rogu nosorożca żeby azjatyckie 4cm drgnęły nie wspomnę. Nawet własne dzieci traktują obcesowo, gorzej niż sierocińce w Europie 100 lat temu.
po co
tez nie masz sie przy czym trzepac ...
Będąc rolnikiem nie można tej hodowli jakoś ubezpieczyć? Pierdolić państwo, bo na jego pomoc nie ma co liczyć.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów