Dla potomnych: moment kiedy ofiara przestaje krzyczeć i zaczyna ,,bulgotać", to moment kiedy biorąc wdech zaciąga gorące powietrze parząc sobie przy tym płuca, co powoduje napełnienie ich płynami ustrojowymi i zgon przez utonięcie. Sadol bawi i uczy
Pytać czy nie pytać skąd to wiesz, oto jest pytanie...
Każde utonięcie jest uduszeniem. To tak jakbyś powiedział "rekin użarł mnie" "to nie rekin, to ryba".Tia, zgon przez utoniecie. Zgon przez uduszenie przez brak tlenu i zawartość tlenku i dwutlenku węgla. O innych trujących gazach nie wspomnę.
Nie jestem ekspertką ale Verdi może mieć rację.
1.XI — niech będzie i twoim świętem!Dla potomnych: moment kiedy ofiara przestaje krzyczeć i zaczyna ,,bulgotać", to moment kiedy biorąc wdech zaciąga gorące powietrze parząc sobie przy tym płuca, co powoduje napełnienie ich płynami ustrojowymi i zgon przez utonięcie. Sadol bawi i uczy
Słownik PWN stwierdza, że utonąć znaczy całkowicie się zanurzyć. Chyba, że gościu utonął w płomieniach
Dla potomnych: moment kiedy ofiara przestaje krzyczeć i zaczyna ,,bulgotać", to moment kiedy biorąc wdech zaciąga gorące powietrze parząc sobie przy tym płuca, co powoduje napełnienie ich płynami ustrojowymi i zgon przez utonięcie. Sadol bawi i uczy
Słownik PWN stwierdza, że utonąć znaczy całkowicie się zanurzyć. Chyba, że gościu utonął w płomieniach
Pierdolisz. Nie mam słownika PWN bo papieru nie marnuję, ale właśnie pogapiłam się na parę innych źrodeł, i definicje są zgodne.Słownik PWN stwierdza, że utonąć znaczy całkowicie się zanurzyć. Chyba, że gościu utonął w płomieniach
Np. „Utonięcie – rodzaj uduszenia gwałtownego, do którego dochodzi na skutek zablokowania dróg oddechowych płynem, najczęściej wodą. ”