📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
50 minut temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
poczatek zdeka jak duke nukem 3d...
lepiej w robocie cały dzień programować frezarkę żeby grała niż żeby wycinała to sie nazywa konstruktywne opierdalanie w pracy
Idzie macgyver łąką i tak z drzewa patrzą na niego koguty, mówi, nic się nie stało, wszedł do sklepu kupił line, ale pękniętą więc koguty musiały obejść się ze smakiem...
czy to piosenka z super mario bross do huja mać wy huje eża . panel andensen
skoczek69 napisał/a:
starzy grali Ci kołysanki na frezarce
Musiałbyś się wczesniej urodzić aby zrozumieć.
Virdos spoko mcgyver to także część mojego dzieciństwa, tak samo jak drużyna A czy guma turbo. swoją drogą to nie urodziłeś się tak dużo wcześniej
skoczek69 napisał/a:
Virdos spoko mcgyver to także część mojego dzieciństwa, tak samo jak drużyna A czy guma turbo. swoją drogą to nie urodziłeś się tak dużo wcześniej
To po po co zadajesz mi te durne pytania?
pytanie dotyczyło ogólnie "grania" na frezarce, a nie konkretnie melodii z mcgyver'a, ale end OT
MrElvisBlack napisał/a:
po 1 - jestem debilem...
po 2 - co to jest frezarka ?
po 3 - jak to jest zrobione ?
1-pewnie jesteś
2-frezarka to taka maszyna co frezuje 9ale że jesteś debilem to masz link: pl.wikipedia.org/wiki/Frezarka )
3-są trzy osie: x,y,z jak układ kartezjański, i suport porusza sie dzięki serwonapędom które kręcą śrubami pociągowymi widocznymi na filmie (śruby między dwoma prowadnicami cylindrycznymi) dzięki temu możesz ustawić suport w dowolnym miejscu strefy roboczej urządzenia. To co przedstawia film to raczej jest CNC domowej roboty (albo i ploter) można tam domontować jakieś wrzeciono jak zauważył kolega parę postów wyżej. Jednak widać że urządzenie podłej jakości co pokazuje niecentryczność obrotu śruby. Dokładność więc spada, ale i tak bym takie coś chciał
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów