Niezła terapia dla sadoli. Po tygodniu pracy są wyleczeni i wracają do społeczności jak potulne baranki.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
quraaq,no to spoko.
Wracając do tematu. Ja tu widze sfrustrowanych ludzi. Wkurwiają ich uciekajace zwierzeta, cięcią co nie idą jak trzeba, hałas pewnie tam jak skurwiel... Nie zazdroszcze roboty - jednak żyjemy w świecie gdzie ludzi jest tak dużo, że mieso trzeba produkować cały czas więc nie wiem co w tym filmiku jest takiego niezwykłego poza ludźmi, którzy się po prostu do tego nie nadają lub już mają jej serdecznie dość.
Wracając do tematu. Ja tu widze sfrustrowanych ludzi. Wkurwiają ich uciekajace zwierzeta, cięcią co nie idą jak trzeba, hałas pewnie tam jak skurwiel... Nie zazdroszcze roboty - jednak żyjemy w świecie gdzie ludzi jest tak dużo, że mieso trzeba produkować cały czas więc nie wiem co w tym filmiku jest takiego niezwykłego poza ludźmi, którzy się po prostu do tego nie nadają lub już mają jej serdecznie dość.
mam kumpla ktory pracowal jako rzeznik i tez mu siadlo na leb i meczyl te zwierzeta zamiast normalnie zabijac
Czy tylko ja mam tak, że bardziej mnie to rusza niż jakby tak robili z ludźmi? ^^
Mi się wydaje, że to jakaś forma uboju rytualnego. Zauważcie, że podrzynają gardła i wieszają do wykrwawienia. Muslimy i żydki uważają, że takie mięso jest lepsze. ja tam nie wiem, ale nabrałem ochotę na jakiegoś kebsa z baranem... ale takiego XXL;)
Mięso jeść trzeba , ale sposób w jaki się traktuje te zwierzęta ? Smutne
Wkurwienie tam sięga zenitu haha ale cóż, są na świecie miliony co inaczej zarżniętej padliny nie zjedzą no i chuj.
Gościu mial chyba zly dzien w pracy. Aleee szkoda tych zwierząt, to powinno odbywac się w sposób najbardziej humanitarny.
peak92 napisał/a:
Czy tylko ja mam tak, że bardziej mnie to rusza niż jakby tak robili z ludźmi? ^^
W domu wszyscy zdrowi?
Cytat:
Mi się wydaje, że to jakaś forma uboju rytualnego. Zauważcie, że podrzynają gardła i wieszają do wykrwawienia. Muslimy i żydki uważają, że takie mięso jest lepsze. ja tam nie wiem, ale nabrałem ochotę na jakiegoś kebsa z baranem... ale takiego XXL;)
Z tego co widze to nie masz pojęcia jaka jest zasadnicza różnica pomiędzy pomiędzy ubojem rytualnym a normalnym. Rzeźnikiem nie jestem, z wioski tym bardziej i nigdy nie byłem na żadnym świniobiciu ale z tego co się orientuję to zawsze się spuszcza krew z ubitych zwierząt - nieważne czy zabiłeś je pogrzebaczem, wiertarką stołową czy fiutem. W uboju rytualnym (żydowskim i muslimskim) chodzi o to żeby zwierze było świadome (przytomne), bo jak nie jest to coś jest nie halo z bogiem czy inny chuj. To znaczy że stoi sobie taka krówka uwiązana albo inny baran i otwierają mu tętnice szyjne - zwierzątko sobie stoi i stoi... dopóki nie pierdolnie na zbity pysk, bo sie wykrwawi. To tak w skrócie, a jak się mylę to niech ktoś łaskawie mi naubliża i poprawi.
Na filmie za to dokładnie widać to urządzenie co wbija owcom bolec (nie wiem gdzie konkretnie... Czaszka?) co je ogłusza/zabija i potem takie truchło bierze drugi gość co ma ją otworzyć i powiesić na haku żeby spuścić krew. To że majtają nogami i spierdalają bez głowy to normalka - układ nerwowy jeszcze jakoś funkcjonuje, co zresztą udowodnili nie raz różni Da Silva lub różne Da Silvy na filmach gdzie postrzał ujebał im pół głowy lub wyrwał płuca, a ciało nadal niby łapie oddech i macha łapami.
kurwa no robota wymaga trochę szacunku osobistego, chociaż nie wiem jak to jest na akord robią czy na godziny może i się śpieszą a gościu z góry nie będzie karany za to ,że kazał im zapierdalać tak? więc chłopaki a jest ich tam paru nie mają innego wyjścia i muszą się wyrobić a jak nie to i tak kiedyś zdechną jakoś tak normalnie jak każdy
Hej. Tak sie sklada ze handluje bydlem. Bylem przy uboju bydla w 3 najwiekszych ubojniach w polsce i w paru malych. Z bydlem w tych ubojniach w ktorych bylem takiej amotrki sie nie odpierdala. Mozna smialo powiedziec, ze jest to humanitarnie robione. Bydlo wchodzi do klatki <jest to jedyna droga w ktora moze isc, za nimi zamykane sa przegrody pokolei gdy ida> i gdy juz jest w klatce rzeznik ma pistolet pneumatyczny na przewodzie i z gory przystawia zwierzeciu ten pistolet do czola: jeden strzal i zwierzak nie zyje. Szybko, czysto, bez bólu. Gdy bydlak jest juz zastrzelony, zapada sie podloga, na dole podrzynaja mu gardlo (juz martwemu) i wchodzi nastepne.
Ktos cos pisal o tym, ze mieso jest chujowe bo jest szarpane i w ogole. W zakladach do ktorych oddaje jest cos takiego jak potrącenie za PH miesa- w tym wypadku w moim interesie jest zeby ten zwierzak dojechal na zaklad w jak najlepszym stanie bo po prostu mniej zarobie wiec tez o tego zwierzaka sie dba jak mozna. Z tym, ze nie wszedzie tak jest. Na zaklady na ktore oddaje przestrzegane sa chociazby przepisy co do ilosci zwierzat w transporcie: na naczepie 32 sztuki. Zostawia im to sporo luzu i kazde podróżuje w maksymalnym mozliwym "komforcie" (jesli to mozna tak nazwac) jaki mozna temu zwierzakowi zapewnic.
Co innego jest np. z zakladem do ktorego oddaja bydlo znajomi i zaklad ma wlasny transport. Wtedy zaiast 32 sztuk laduje sie 44 sztuki. Lecz to wciaz i tak pozwala im dojechac w miare godnych warunkach. Ale wiadomo- 32 sztuki a 44 w tej samej powierzchni to zawsze cos innego. Ale obiektywnie mowiac nawet przy tych 44 sztukach krzywda dodatkowa zadna im sie nie dzeieje.
A co do uboju barankow: amatorszczyzna i po prostu znecanie sie nad zwierzetami, nic innego.
Wiem, ze moj fach sam w sobie jest chujowy ale przynajmniej staram sie zapewnic swoim zwierzakom jak najspokojniejszy ostatni dzien podrozy w jak najlepszych warunkach. Glowa spokojna, sumienie w miare czyste, kieszen pelna.
Ktos cos pisal o tym, ze mieso jest chujowe bo jest szarpane i w ogole. W zakladach do ktorych oddaje jest cos takiego jak potrącenie za PH miesa- w tym wypadku w moim interesie jest zeby ten zwierzak dojechal na zaklad w jak najlepszym stanie bo po prostu mniej zarobie wiec tez o tego zwierzaka sie dba jak mozna. Z tym, ze nie wszedzie tak jest. Na zaklady na ktore oddaje przestrzegane sa chociazby przepisy co do ilosci zwierzat w transporcie: na naczepie 32 sztuki. Zostawia im to sporo luzu i kazde podróżuje w maksymalnym mozliwym "komforcie" (jesli to mozna tak nazwac) jaki mozna temu zwierzakowi zapewnic.
Co innego jest np. z zakladem do ktorego oddaja bydlo znajomi i zaklad ma wlasny transport. Wtedy zaiast 32 sztuk laduje sie 44 sztuki. Lecz to wciaz i tak pozwala im dojechac w miare godnych warunkach. Ale wiadomo- 32 sztuki a 44 w tej samej powierzchni to zawsze cos innego. Ale obiektywnie mowiac nawet przy tych 44 sztukach krzywda dodatkowa zadna im sie nie dzeieje.
A co do uboju barankow: amatorszczyzna i po prostu znecanie sie nad zwierzetami, nic innego.
Wiem, ze moj fach sam w sobie jest chujowy ale przynajmniej staram sie zapewnic swoim zwierzakom jak najspokojniejszy ostatni dzien podrozy w jak najlepszych warunkach. Glowa spokojna, sumienie w miare czyste, kieszen pelna.
bo to nie jest klasyczny ubój jaki się w Polsce stosuje - u nas uśmierca się szybko i w miarę możliwości spokojne zwierzęta. Mięso jest wtedy mniej naszpikowane adrenaliną i jest dużo lepsze jakościowo. Tutaj to jakieś halal się odpierdala i to mięso na bank idzie na eksport do kozojebców.
Pewnie żydy i ten ich ubój rytualny. A pełni są agresji że to tylko owce, a nie chrześcijanie
Jestem starym sadolem, nie straszne mi cierpienia (?) da Silvów, innych pastowanych, durnych gówniaków i ich rodzicielek... Tu jednak powiem co myślę: dosadnie jak chuj i strasznie się ogląda cierpienie braci mniejszych. Ludzie zasługują na marny koniec w męczarniach, wszyscy i chuj.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów