📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Polecam po ogladac na YT jak stary tokarz toczy kule na konwencjonalnej tokarce albo szescian.
miałem okazję zadziałać na tego typu maszynie, ale jeszcze za czasów PRL-u i ręcznie ustawiany i przesuwanych z tymi ostrzami itp. przyznam, że żmudna robota, żeby zrobić jakiś duperel o niewygórowanych kształtach
Kurwa serio? Siedzę, zakuwam na sesję myślę "5 minut przerwy" wchodzę na sadola i kurwa obrabiarki...
Pytanko mam, z czego jest zrobiona dokładnie ta końcówka tego całego co "równa" to wszystko ? Sorry za zjebane zdanie, ale nie wiem jak je złożyć lepiej
Necronomicon napisał/a:
Pytanko mam, z czego jest zrobiona dokładnie ta końcówka tego całego co "równa" to wszystko ? Sorry za zjebane zdanie, ale nie wiem jak je złożyć lepiej
w tokarce używane sa noże tokarskie, na filmiku płytki wykonane są z węglika(zajebiście twarde kurestwo) we frezarce są wrzucone frezy, również pełen węglik, jest w chuj odmian frezow noży itd w zalezności od tego co wykonujemy, pracuje na cnc i musze powiedziec ze maszyny dają wielkie możliwosci , na najnowoczesniejszych maszynach tego typu możemy wykonać praktycznie wszystko
hah, jestem frezerem cnc, wchodze po pracy na sadola a tu tokarka i najlepszy komentarz prezarka, noi zajebiście.
puścic filmik na samochodzik, czy jakieś tam toczenie to jest chuj, pokaż lepiej coś co sam zrobiłeś, jakiś program albo coś...
puścic filmik na samochodzik, czy jakieś tam toczenie to jest chuj, pokaż lepiej coś co sam zrobiłeś, jakiś program albo coś...
Tokarka wbrew pozorom jest prosta w obsłudze. Tylko nienawidzę jak trzeba pracować z emulsją, łapska się kleją...
Najlepszy jest Deckel, robi wszystko za Ciebie ;d
Najlepszy jest Deckel, robi wszystko za Ciebie ;d
Ja pierdolę, 10 godzin w robocie na tych przeklętych burczydłach, włażę sobie na sadola żeby się trochę zrelaksować i co widzą moje oczy? Kuuuurwa, znowu tokarki!!! Fakszit! Tak się musi czuć kobitka, która jedzie na saksy do Włoch, niby szorować na jachtach podłogi a naprawdę do burdelu pracować z Włoskimi fiutami i przez 3, 6, 9... mięsiecy tylko fiut, fiut, fiut i fiut - rano, wieczorem, przed obiadem, po obiedzie tylko fiut, fiut i fiut spasionych Włochów, przyjeżdza do domu zarobiona a mąż od progu do niej "kochanie, skoro już wróciłaś to może taki lodzik na dzień dobry, tyle Cię nie było i się trochę stęskniłem..."
Żartuję, uwielbiam oglądać tokarki przy pracy, nawet po pracy
Żartuję, uwielbiam oglądać tokarki przy pracy, nawet po pracy
takie powinni dać hołkowi na rajd do dakaru to by go nie zjebał jak to japońskie gówno
metal15 napisał/a:
Mam tutaj idealny przykład waszego spedalenia pewnie sami siedzicie i wam smutno... i dlatego z takimi gejowskimi ciągotami wyskakujecie , no kurwa wystarczy przeczytać, każdy widzi może sam ocenić
nie podoba sie kurwa nie ogladaj... siedz na dupie i jaraj trawsko póki stara hajsem sypie.
rn90, piwko. Tyle chciałem wiedzieć
Frezarka a nie Prezarka
chyba nikt z was nigdy nie czyscil chlodziwa w tokarce, to jest dopiero przyjemna robota x_X
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów