Ludziom potrzebni są opiekunowie, którzy umiejętnie wytłumaczą jak najlepiej postępować w życiu by nie krzywdzić innych, a wyjść na swoje. A te lekcje z savoir-vivre'u i etyki są całkowicie niepotrzebne- część osób stwierdzi, że nawet fajna ciekawostka ale i tak na poważnie nie potraktuje, a reszta stwierdzi, że to chuja warte i już woli się w tym czasie poruchać w kiblu. Mentalność ludzką zmieniać ale nie jakimiś bzdurnymi lekcjami kultury przy stole
A teraz słówko do tych co się wypowiedzieli o państwowych regulacjach w sprawie posiadania potomstwa. Jakieś pozwolenie od prezydenta, tak?
Gonczor,
Cytat:
dokładnie-więcej państwa. Jeszcze niech k***a pozwolenie od mości prezydenta będzie wymagane na posiadanie dziecka. Gros patologicznych zachowań bierze się z biedy-nie mogę znaleźć roboty? Schleję się, przynajmniej nie będę o tym myślał. ch*j, że przy okazji ponapie**alam żonę i dzieciaka, który w końcu spierniczy i będzie kradł na ulicy. Terroryzm też bierze się z biedy.
Zgredo
Cytat:
Ja bym każdą kończyną poparła regulacje odgórne w kwestii prawa do rozmnażania,
Shatter
Cytat:
Tutaj potrzebna jest zmiana mentalności społeczeństwa i prawo które nakazuje badania psychologiczne aby otrzymać pozwolenie na posiadanie dziecka.
Na początku myślałem, że to ironia ale w razie gdybym się mylił dodam do tego swoje 3 grosze.
Tak! Tego nam trzeba! Więcej kontroli! I więcej podatków by utrzymać aparat kontrolujący oraz jego najnowsze funkcje. Ja to zawsze powtarzam, że kontrola nad obywatelem ma być absolutna! Jak człowiek głupi albo biedny to nie będzie się rozmnażał i koniec! Niech żyje Tusk!