Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Support this website with a small donation
We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.
Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay
Thank you for your support!
Donate already done / not interested
Tak Cię razi, że ktoś używa języka utrwalonego przez historię regionu który zamieszkuje? Pewnie jakby ktoś mówił w języku polskim podczas rusyfikacji to też być na niego pluł, bo nie używa "oficjalnego" języka? Trzeba kultywować kulturę regionów. Bo patriotyzm rodzi się "oddolnie". Pierw liczy się rodzina, potem miasto w którym mieszkam/pracuje, potem region, następnie kraj, kontynent i planeta. Tylko dzięki temu, gdy pewnego dnia Polska będzie oficjalnie tylko "województwem" w Europie, to taka pamięć i patriotyzm "oddolny" utrzyma jakąś pamięć i świadomość narodową. I nigdy nie zatraci się w świecie "multi-kulti".
Ślązacy walczyli o przyłączenie do Polski na warunkach autonomicznego województwa. Które pompowało pokaźne środki do budżetu odrodzonego kraju. Ci sami ludzie wyciągali powstańcze karabiny by walczyć po raz kolejny z Niemcami, gdy wkraczali do Polski w wrześniu 1939. Władze okupacyjne zniosły autonomię, a następnie PRL podtrzymało ten status. A dzisiaj Ślązaków opluwa się jako "ukrytą opcję niemiecką". Tylko dlatego, że przez tyle wieków ich język przesiąknął germanizacją. Mimo to walczyli o przyłączenie do Polski i o Polskę. Największą szkodę dla tego regionu przyniosły przesiedlenia ludzi z Kresów, którzy nie rozumieją specyfiki śląskiego regionu. Bo nie byli z nim związani przez tyle pokoleń.
Nie ma takiego czegos jak slask i patriotyzm w jednym zdaniu, to sie gryzie. Macie swoj zjebany jezyk z czego polowa to jez pol a polowa niemiecki, i mi sie to nie podoba. Bedziesz mi tu wyjezdzal z usprawiedliwianiem tych niemieckich slazakow, podajac fakty z dupy, tak jak ciapaci usprawiedliwiaja swoja inwazje na europe faktem ze 'trzeba byc tolerancyjnym'. Wyjdze sobie do niemiec do swojej babcie i dziadka i tam sobie gadac o tym kim jestes i jak kaleczyles polski jezyk dlatego ze twoj tatus i mamusia to po polowie niemcy.
Nie ma takiego czegos jak slask i patriotyzm w jednym zdaniu, to sie gryzie. Macie swoj zjebany jezyk z czego polowa to jez pol a polowa niemiecki, i mi sie to nie podoba. Bedziesz mi tu wyjezdzal z usprawiedliwianiem tych niemieckich slazakow, podajac fakty z dupy, tak jak ciapaci usprawiedliwiaja swoja inwazje na europe faktem ze 'trzeba byc tolerancyjnym'. Wyjdze sobie do niemiec do swojej babcie i dziadka i tam sobie gadac o tym kim jestes i jak kaleczyles polski jezyk dlatego ze twoj tatus i mamusia to po polowie niemcy.
Trolololo.. Co tu komentować? Jak rozpoznać trolla liczącego na flame?
- nie używa polskich znaków w rozmowie na temat "polskości"
- stara się pokazać swoją zerową wiedzę na temat historii własnego kraju
- stara się pojechać "po rodzinie" jak dziecko w podstawówce
Aha, od dziś sprawdzajcie etykietę każdego spożywanego produktu, bo jak wyprodukowany na Śląsku to chyba nie będziecie jeść szwabskiego żarcia, co?!
Tak Cię razi, że ktoś używa języka utrwalonego przez historię regionu który zamieszkuje? Pewnie jakby ktoś mówił w języku polskim podczas rusyfikacji to też być na niego pluł, bo nie używa "oficjalnego" języka? Trzeba kultywować kulturę regionów. Bo patriotyzm rodzi się "oddolnie". Pierw liczy się rodzina, potem miasto w którym mieszkam/pracuje, potem region, następnie kraj, kontynent i planeta. Tylko dzięki temu, gdy pewnego dnia Polska będzie oficjalnie tylko "województwem" w Europie, to taka pamięć i patriotyzm "oddolny" utrzyma jakąś pamięć i świadomość narodową. I nigdy nie zatraci się w świecie "multi-kulti".
Ślązacy walczyli o przyłączenie do Polski na warunkach autonomicznego województwa. Które pompowało pokaźne środki do budżetu odrodzonego kraju. Ci sami ludzie wyciągali powstańcze karabiny by walczyć po raz kolejny z Niemcami, gdy wkraczali do Polski w wrześniu 1939. Władze okupacyjne zniosły autonomię, a następnie PRL podtrzymało ten status. A dzisiaj Ślązaków opluwa się jako "ukrytą opcję niemiecką". Tylko dlatego, że przez tyle wieków ich język przesiąknął germanizacją. Mimo to walczyli o przyłączenie do Polski i o Polskę. Największą szkodę dla tego regionu przyniosły przesiedlenia ludzi z Kresów, którzy nie rozumieją specyfiki śląskiego regionu. Bo nie byli z nim związani przez tyle pokoleń.
Masz rację. A teraz napisz to w gwarze śląskiej
Czyli co Ślązak nie jest Polakiem ? W Szwajcarii mają 4 języki i wywodzą się z huj wie czego. Albo masz postęp i kultywujesz swoją kulturę prywatnie wśród rodziny i znajomych posługując się jednocześnie językiem polskim na polskich serwisach albo uważasz się za wyjątek i nadal żyjesz w średniowieczu. Opcja pełnej globalizacji jest spoko bo trzeba naprawić to co zjebał Bóg - Babelem :p
Wszystkie gorole co pierdolą sam gupoty wydupiać mi stąd ale gibko !!!
Masz rację. A teraz napisz to w gwarze śląskiej
Niestety nie potrafię, a nie będę obrażał Ślązaków przez wypisywanie pseudo-gwary. Historia to mój ulubiony temat, dlatego się w nim wypowiadam. Jestem zwolennikiem autonomicznych województw, gdzie wspólna ma być jedynie polityka zagraniczna i wojsko. Wszystkie najsilniejsze gospodarczo państwa są federacjami i wychodzi im to na dobre. Bo nic nie zepsują osły na centralnych stołkach, bo jakie wyobrażenie o Śląsku może mieć osoba mieszkająca w Warszawie albo na Pomorzu? I w drugą stronę tak samo. Każdy region niech zadba o siebie, niech ustala takie przepisy jakie są u niego wydajne i które przyciągną inwestorów.
Gdyby nie ten Śląsk tępy półgłówku chodził byś razem ze swą ciapatą rodziną w dziurawych zokach i żebrał nas o kąsek suchego chleba!!!!!! A jak sądzisz że jesteśmy pół niemcami to ci powiem że teraz żałuje że nimi nie jesteśmy a was nie przepuszczono z dymem!!!! Miałbym spoko prace leżałbym sobie na plaży w Majorce i śmiałbym się z was jeleni jebiących za 1000 zł!!!! A ta Polska życzliwość do innych gdzie każdy każdemu zawiści, okrada, podpierala a Polak Polakowi wrogiem!!!! A jak tacy mądrzy jesteście to dlaczego nie dacie nam autonomii?? Bo źródło dofinansowania twojego biednego województwa zniknie i co zrobicie ?? Posadzicie więcej kartofli (czyt ziemniaki)!!?? Żałośni jesteście!!!!!
Misiek, nie sap w dresie. Sądzę, że powinniście się sami określić bo ja no cóż mam to w dupie. Większość Ślązaków uważam za Polaków. Tylko tych zjebów co swoją odrębność głoszą w internecie, obrażeni na rząd Polski, że mama na wakacje nie daje uważam za dzieci z porażeniem śląskim od tego czadu co tam ćpiecie. Gdyby nie dziurawe jak ZUS Śląskie kopalnie (co w żadnym wypadku nie jest winą Ślązaków) prawdopodobnie miał bym iPhona zamiast HTC. PS. Tak was tam zajebiście okradliśmy, że gówno znaczące PKB mojego województwa jest takie jak twoje. A to, że hujowo "zarabiasz" to problem twojego hujowego podejścia do edukacji oraz brak talentu i konstruktywnych zainteresowań.
Gdyby nie ten Śląsk tępy półgłówku chodził byś razem ze swą ciapatą rodziną w dziurawych zokach i żebrał nas o kąsek suchego chleba!!!!!!
A ta Polska życzliwość do innych gdzie każdy każdemu zawiści, okrada, podpierala a Polak Polakowi wrogiem!!!!
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów