Pewno dostał szoku termicznego.
Jakby ktoś nie wiedział co to:
Szok termiczny to szybka zmiana temperatury ciała. Najczęściej występuje po nagłym kontakcie rozgrzanego organizmu z zimną wodą. Skutki wstrząsu tego typu są poważne, związane z zaburzeniami oddychania i krążenia włącznie.
iuja tam , szok termiczny jest wtedy jak ktoś cie obleje woda o temperaturze 100 stopni celcjusza ..
przewiduje smierc i zniszczenie, lubie te wydarzenia ogladac w tv albo internetach. Nikogo nie ostrzegam aby nie zaburzac moich fantazji, oraz kontiunum czasoprzestrzennego.pewnie to był potomek puszkina i w kontakcie z wodą do głosu doszły murzyńskie geny..
Ale jaja , nie słyszałem o tym wcześniej
Przypomina mi się ten filmik co ruska matka wskoczyła pod lód i jej dzieci patrzyły na ostatnie chwile ja znika pod lodem na zawsze - ech dobre czasy
Jakim zjebem trzeba być, żeby się wpierdalać pod lód? Jeszcze rozumiem jakiegoś najebanego nastolatka, co nie zdążył przekształcić sobie siana w głowie na mózg, ale kurwa, kobieta mająca męża i dzieciaki odpierdala taki szajs? Szkoda rodziny, bo własnym debilizmem narobiła im cierpienia...
iuja tam , szok termiczny jest wtedy jak ktoś cie obleje woda o temperaturze 100 stopni celcjusza ..
Fajnie się was czyta. Ubaw po pachy...
Pewno dostał szoku termicznego.
Jakby ktoś nie wiedział co to:
Szok termiczny to szybka zmiana temperatury ciała. Najczęściej występuje po nagłym kontakcie rozgrzanego organizmu z zimną wodą. Skutki wstrząsu tego typu są poważne, związane z zaburzeniami oddychania i krążenia włącznie.
W takim razie wytłumacz po co przed morsowanie należy się rozgrzać, przyśpieszyć puls i zwiększyć jak to nazywaśz różnicę temperatur a nie wchodzi się od razu ?
zrobiłeś mi dzień tym filmikiem, dzięki
W takim razie wytłumacz po co przed morsowanie należy się rozgrzać, przyśpieszyć puls i zwiększyć jak to nazywaśz różnicę temperatur a nie wchodzi się od razu ?
Właśnie nie należy się rozgrzewać przed wejściem. To jest już dawno nieobowiązujący mit. Bez sensu otwierać pory a potem je zamykać. Następuje szybsze wychładzanie. Zobacz sobie jak się "rozgrzewają" zawodowi pływacy w lodowatej wodzie.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów