18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:56
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 2024-11-10, 18:32
🔥 Problem z drabiną - teraz popularne
Można Wziąść..
chris12221 • 2013-02-21, 16:01
Dzis obchodzimy Miedzynarodowy Dzien Jezyka Ojczystego z racji tego zamieszzcam te zdjecie dla osob ktore jeszze nie wiedza jak sie wymiawia slowo wziąć...

bowman jestes moim mentorem
Zgłoś
pemb 2013-02-21, 21:45
Wziąć nie wziąść.
Zgłoś
Suka_Blyat 2013-02-21, 21:58 3
pemb napisał/a:

Wziąć nie wziąść.

Wziąźść
Zgłoś
NecroVision 2013-02-21, 22:06
Fsionźść.

W piśmie moim zdaniem powinno się zachowywać wszelkie reguły. Jak już się zaczyna poprawianie na siłę (zwyczajnie - żeby się do czegoś dojebać) w trakcie mówienia (no chyba, że jakoś oficjalnie itd.) - jest to wkurwiające.
Zgłoś
Nejm 2013-02-21, 22:12 2
Prometeus Coprophagus napisał/a:

Z tej okazji zapomniałeś o interpunkcji i polskich diakrytykach. Hipokryzja - tak to się chyba nazywa, prawda?

Nie, to jest juz czepianie sie. I nie nazywa sie hipokryzja, a buractwem i skrajnym pedantyzmem.

O "wziasc" mozna jeszcze miec bol dupy bo to potrafi zirytowac ale jak ktos probuje zablyszczec czepiajac sie interpunkcji, polskich znakow itp. to krotka wiazka dla niego

Zgłoś
N................o 2013-02-21, 22:21 2
@up

Dbanie o język ojczysty jest dla Ciebie buractwem?

Won!
Zgłoś
browarnik 2013-02-21, 22:38
I tak nikt nie opisze tego lepiej, niż Adam "Łona" Zieliński:
sadistic.pl/alt-rzadzi-vt57279.htm463884
Zgłoś
rusofil 2013-02-21, 23:53 1
To śmieszne, że idiota nieumiejący pisać zwraca uwagę na problem pisowni.

● Nie jestem rasistką. Nienawidzę wszystkich jednakowo.
● Homofobia jest ciężką chorobą psychiczną, która powinna być leczona pod przymusem.
● Cebulactwo to polska choroba narodowa.
Zgłoś
Prometheus_Coprophagus 2013-02-22, 0:17 3
Nejm, twoja polonistka widocznie nie była - w twoim rozumieniu - burakiem.
Chyba że podstawówkę opuściłeś z okazji osiemnastych urodzin.

Post mortem per rectum
Zgłoś
hallux 2013-02-22, 7:21
carOla napisał/a:

Interpunkcja, brak polskich liter... Dzień Języka Polskiego powinniśmy obchodzić codziennie, a jego nieprzestrzeganie powinno być karalne.

w codziennej wymowie nie używamy znaków interpunkcyjnych ani większości polskich znaków, @chris12221 poruszył problem wymowy, a cała rzesza ludzi się czepia o pisownię. Prosty przykład - mówimy wziełam, a nie wzięłam (nie mówię tu o jakiś 'dykcjofobach')
Zgłoś
Prometheus_Coprophagus 2013-02-22, 13:20 1
hallux napisał/a:

w codziennej wymowie nie używamy znaków interpunkcyjnych ani większości polskich znaków

W wymowie nie używasz polskich znaków? Zamiast "dzień" mówisz "dzien", zamiast "kroplówka" - "kroplowka"? Fajnie to musi brzmieć.
Druga poruszona kwestia dotyczy ciągów fonicznych oraz upodabniania głosek, ale po wypowiedzi zgaduję, że te zagadnienia są Ci obce.

Pozdrawiam.

Post mortem per rectum
Zgłoś
Conscribo 2013-02-22, 13:29

W wymowie nie używasz polskich znaków? Zamiast "dzień" mówisz "dzien", zamiast "kroplówka" - "kroplowka"? Fajnie to musi brzmieć.
Druga poruszona kwestia dotyczy ciągów fonicznych oraz upodabniania głosek, ale po wypowiedzi zgaduję, że te zagadnienia są Ci obce.

Pozdrawiam.

trochę za trudnych słów użyłeś i nic nie zrozumiałem

Nie lubię hejterów. I trolli.
Zgłoś
hallux 2013-02-22, 16:02

Pozdrawiam.

Czytaj kurwa ze zrozumieniem, a nie po łebkach, dopiero potem się wypowiadaj...napisałam 'większości' i coś chujowo Ci te zgadywanie wychodzi..na drugi raz się nim nie chwal. Dziękuję za pozdrowienia:)
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów