Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A teraz do autora i gimbusiarni którzy wygrywają na szkolnych "solówkach" dzięki "podstawowym lou kingom" wypowie się zawodnik: przedewszystkim nie wiem co gość na filmiku chciał odpierdolić... Filmik jest prawdopodobnie nagrany dla jaj, bo nawet na pokazach muay boran nikt nie stoi w tak chujowej pozycji. Po drugie, jakby chciał się napiąć, to by kopał low kicka, a nie jakiegoś chujowego soccer kicka w elastyczne drewno. I kolejna sprawa dla tych, którzy myślą że tajowie są przechujami w kopnięciach - nie ma czegoś takiego jak twarde piszczele. W walce się tego po prostu nie czuje, dlatego można napierdalać low kicki na pełnej piździe. Ćwiczenia tajów na drzewach nie jest mitem, a bynajmniej nie powinno to być rozumiane w ten sposób, jak rozumieją to europejczycy. Otóż jak dobrze pamiętam, to oni napierdalają w bananowce, które są mniej więcej takie, jak twardy worek bokserski i wcale nie niszczą sobie przy tym piszczeli. Niektórzy nie czują bólu? Oczywiście... Ja mam pasmo górskie na piszczelach od kopania po wystających łokciach, kolanach i biodrach bez ochraniaczy i w niektórych miejscach prawie w ogóle nie czuję bólu. To nie jest kwestia utwardzenia, a stępienia nerwów występujących na przedniej części piszczela (pamiętacie z biologii? Neurony się nie odbudowują, ani nie dobudowują, jedynie we wczesnych latach życia jest możliwość przemiany komórki neurogleju w komórkę nerwową), przez co traci się... Nie czucie, a odczuwanie bólu w piszczelu (znów biologia - receptory czuciowe leżą płycej na powierzchni skóry niż receptory bólowe, które są bardziej wrażliwe na mocny nacisk. Jeżeli czujesz ból, to komórka czuciowa się dostosowuje i siłą przechodzi na receptor bólowy). Jest jeszcze jedno prawo pewnego lekarza, które głosi, że odbudowująca się kość zarasta o wiele gęściej (tak w dużym uproszczeniu), co jest prawdą, ale trzeba by zmiażdżyć sporą część piszczela i poczekać aż się odbuduje, Trenowanie sztuk walk powoduje jedynie powstawania "narośli" i niejako "dziur" w pewnych miejscach na piszczelach, które są cholernie bolesne przez jakiś czas.
Dziękuję, dobranoc.
wypierdalaj z ta lektura do szkoly ... myslisz ze komus chce sie ten syf czytac ?
propsy. Przeczytałem !
trenowałem również, wiec z początkiem musze się zgodzić, z resztą też.
@up
ty tez.
część faktycznie prawda, część jednak bredni
ale agreed with @darksun - to sadistic na chuj tyle drukujesz, pochwalić się chcesz, że masz 16 lat i cośtam się ruszasz?
jak się nie wie jak to robić to można bardziej się skrzywidzć niż dojść do czegokolwiek
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów