📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Allahu Akbar!
Co się tam kurwa stało?
Wydaje mi się, że oni zatkali tą białą szmatą tylny koniec rury RPG i przy strzale gazy prochowe nie miały ujścia z tyłu a sama rura nie wytrzymała ciśnienia - normalnie większość ciśnienia uciekłaby tyłem.
Nie wiem tylko po co to robili? Żeby zwiększyć zasięg? Przecież po paru metrach od opuszczenia lufy granat RPG i tak jest napędzany silnikiem rakietowym. Nie jestem ekspertem.
Nie wiem tylko po co to robili? Żeby zwiększyć zasięg? Przecież po paru metrach od opuszczenia lufy granat RPG i tak jest napędzany silnikiem rakietowym. Nie jestem ekspertem.
Sukces! Selekcja naturalna vs Allah Akbar 23244000 do zera.
Jest parę teorii na temat tego filmiku - krąży w sieci od pół roku. Najprawdopodobniej allahy nadziały się na tzw. amunicję - pułapkę. Jest to ekwipunek zostawiany "przez nieuwagę" wrogim siłom. znane są przypadki z Afryki, gdzie zostawiano amunicję 7.62 wypełnioną trotylem zamiast prochem, co skutecznie likwidowało pojedyncze jednostki. Dlatego też żadna szanująca się armia nie zabiera z pola walki znaleźnego ekwipunku. Być może tutaj właśnie chłopaki tego nie ogarnęli.
Teoria o zatkaniu wylotu rury jest również słuszna, z tym że na filmiku bardziej to wygląda na czyszczenie aniżeli zatykanie. Innym powodem mogło być trafienie granatem w jakąś przeszkodę z przodu i rykoszet, ale tutaj jest to mało prawdopodobne. No i oczywiście wada fabryczna - nikt nie wie z jakiego kraju pochodził granatnik, jakie tam są procedury co do jakości wyrobu itd.
Teoria o zatkaniu wylotu rury jest również słuszna, z tym że na filmiku bardziej to wygląda na czyszczenie aniżeli zatykanie. Innym powodem mogło być trafienie granatem w jakąś przeszkodę z przodu i rykoszet, ale tutaj jest to mało prawdopodobne. No i oczywiście wada fabryczna - nikt nie wie z jakiego kraju pochodził granatnik, jakie tam są procedury co do jakości wyrobu itd.
bloodwar napisał/a:
Szkoda że pociski z RPG uzbrajają się dopiero po kilku metrach
Nie tej generacji, co można było zaobserwować już na kilku filmikach tutaj.
Dlaczego takie zwierzęta w ogóle chodzą po ziemi
no cóż kolacje przynieśli. Tam się nic nie marnuje.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów