Kacperxy,
Kacperxy napisał/a:
@robertoblabla "Jeśli wejdziesz między wrony musisz krakać jak i ony" Tak, tak, jak większość społeczeństwa stań się debilem, słuchaj gównopopu i nie miej zainteresowań.
A takie powiedzenie znasz: "Przyjaciół trzymaj blisko, wrogów jeszcze bliżej"?
Zamykając się na tematy, które teoretycznie Cię nie interesują albo uważasz, że do niczego nie są Ci potrzebne ograniczasz się podwójnie.
Nigdy nie wiesz czy nie będzie Ci dane spotkać kogoś na kim zrobi wrażenie fakt, że wiesz z kim kręci Shakira (to tylko przykład, przenośnia). To, że szermierka to szpada, szabla i floret też może się okazać pomocne. Nie wiem jak Ci to powiedzieć, żeby dotarło. Wiedza wbrew pozorom nie boli a pamięć to nie szklanka, do której mieści się 0.25 litra i ani kropli więcej. Chyba, że pozyskiwanie informacji, zapamiętywanie i wykorzystywanie tej wiedzy wtedy gdy to potrzebne to dla Ciebie problem.
Kto wie, może kiedyś staniesz przed ewentualnym pracodawcą, który być może jest fanem disco polo - debil ale płaci dobrze - nie chciałbyś błysnąć? Może rozwijasz swoją działalność gospodarczą a na swojej drodze spotkasz urzędniczkę, od której wiele zależy ale ma zły dzień a przy okazji lubi tą cholerną Shakirę.
Nie wiem, kurwa - prościej już nie potrafię wytłumaczyć, że myślenie nie boli a wiedza nie zajmuje miejsca.
Tak mi się skojarzyło