📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
1 pytanie. Po ki przechuj?
Trochę niepraktyczne rozwiązanie
Sztuka dla sztuki.Mimo tego fajnie zobaczyć że można zrobić coś takiego.
Cholera, gdybym miał coś podobnego to u kacapów nie musiałbym się martwić o towar i głowę ..tylko to spalanie, spore..
"Na pasie startowym lotniska ciężarówka osiągnęła szybkość 605 km/h. Do 450 km/h rozpędziła się w 11 sekund. Moc tego pojazdu to 36 000 KM. Do tego odpowiednie spalanie - 1000 litrów paliwa na kilometr. "
...
Jedziesz? Nie masz za co pić.
...
PS: Swoją drogą też uważam że to kretyński pomysł (w sumie na miarę inteligencji hamburgera), miałbym sryliard pomysłów jak ciekawiej spożytkować ten hajs ale cóż... jego hajs to robi co chce
odp: bo go stać
PS: Swoją drogą też uważam że to kretyński pomysł (w sumie na miarę inteligencji hamburgera), miałbym sryliard pomysłów jak ciekawiej spożytkować ten hajs ale cóż... jego hajs to robi co chce
Te gówno nazywa się SHOCK WAVE . Jak ma sie wujka w Kuwejcie to można na takie ustrojstwo pozwolić .
paka2000 napisał/a:
A ja myślałem, że silniki odrzutowe określa się siłą ciągu, a nie kucykami :/
A nawet jeśli mocą, to ta moc nie ma tutaj żadnego znaczenia, bo moc silnika nie jest przenoszona na koła.
Istnieją silniki turbowałowe, to takie silniki które działają jak zwykłe silniki odrzutowe, jednak z tą różnicą, że w turbowałowych dodatkowo moc wału napędowego z wentylatora, jest przenoszona na inny układ, np: śmigła. Takie rozwiązania wykorzystują helikoptery i czołgi Abrams. Poczytaj trochę
Pokażcie to jakiemuś ekologowi jeżdzącemu cały rok Priusem z nadzieją, że zmienia świat na lepsze to go chuj strzeli
seeed71 napisał/a:
Istnieją silniki turbowałowe, to takie silniki które działają jak zwykłe silniki odrzutowe, jednak z tą różnicą, że w turbowałowych dodatkowo moc wału napędowego z wentylatora, jest przenoszona na inny układ, np: śmigła. Takie rozwiązania wykorzystują helikoptery i czołgi Abrams. Poczytaj trochę
Co nie zmienia faktu, że ten silnik z tego nie korzysta...
hennesi napisał/a:
Huj w dupe hamburgerom, ciapatym w sumie tez.
... Ukraińcom, Niemcom, Ruskom, Litwinom, Czechom.. czy kiedyś wyjdziecie ze swojego zakompleksionego kurwidołka i zaczniecie żyć?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów